autochk.exe infikovan

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz

Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
vyosek
VIP
VIP
Místo/Bydliště: Šalingrad - Brno

Re: autochk.exe infikovan

#76 Příspěvek od vyosek »

Heh, jste kluci sikovni a ja dekuji kolegovi za vstup a pomoc pri leceni. Jeste prochu poklidime

:arrow: vycistite body obnovy - smazte je dle navodu kolegy riffa http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=11&t=47040

:arrow: T-Cleaner http://vyosek.ic.cz/pro_usery/T-Cleaner.exe
  • Stahnete a spustte
  • Pro potvrzeni volby mackejte A, Enter
  • Po pouziti utilitu smazte
  • Antiviry touhou utilitu chybne oznacit jako vir - jedna se o falesny poplach - takze v pohode stahnete (pripadne vypnete pri stahovani antivir)
:arrow: OTC http://oldtimer.geekstogo.com/OTC.exe
  • Stahnete a spustte
  • Kliknete na CleanUp a potvrdte YES
  • Program uklidi a restartuje PC
:arrow: A je to :happy:
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

Dejv
3. Stupeň Varování

#77 Příspěvek od Dejv »

jj dostali jsme ho :lol: , poklidím, tobě také dík vyosku a zase někdy :D

Dejv
3. Stupeň Varování

#78 Příspěvek od Dejv »

Jsem učinil již o něco málo navrchu, ale asi jsi přehlédl, takže tobě hlavně patří dík Naughty za pomoc a čas a už věřím že jsi velkej mazák tohoto fóra :) jen tak dál chlapáci. Budu to tady na foru samozřejmě studovat a možná pouvažuju o radcovství :) Už jsem kukal na podmínky vzniku rádce.

jj, budu pozdravovat :lol:

Dejv
3. Stupeň Varování

#79 Příspěvek od Dejv »

Jo, tam jsem trochu zmatkoval i děkoval :) , chtěl jsem tam přidat ty zálohy, ale jak jsem to zapakoval tak to má 15 MB, teď to uploaduju a brzo ti pošlu odkaz na SZ.

K tomu CF musím zaklepat , že jsem ho použil už mockrát a zatím mi vždy pomohl a nic nezbořil (dokonce fixuji i hijackem) a pokud by zbořil a nemázl zrovna celé Program Files díky bugu, tak bych si asi s obnovou poradil. I nějaké ten jednoduší výmaz přes script jsem odkoukal. Je pravda že stahuju vždy aktuální a z linku co tady doporučujete na fóru, ale zatím jsem žádný s bugem nelapl. Ale to se muže stá i Vám? Když po někom potřebujete log CF? Nebo máte nějaký konkrétní přehled že ten den je CF bez bugu :D , nebo jak to je?

ronyx
Návštěvník
Návštěvník

#80 Příspěvek od ronyx »

Omlouvám se, že se Vám pletu do vlákna, ale při čtení tohoto tématu mne zaujala jedna věc, o které jsem neměl ani tušení a to je vir útočíčí přímo na bios.
Naughty, dovolíš prosím dotaz? Pochopil jsem dobře podle toho, co jsi psal, že pokud dojde k napadení biosu, je to v některých případech neléčitelné a v podstatě to znamená likvidaci pc?
Děkuji za odpověď.

ronyx
Návštěvník
Návštěvník

#81 Příspěvek od ronyx »

Naughty:
Děkuji, pochopil jsem to. Jen jsem měl za to, že i bios jde v případě napadení přehrát. Pokud by tedy došlo k napadení "phantomem", znamená to výměnu minimálně základní desky, jestli to dobře chápu.
Jinak se omlouvám za hodně laické otázky, ale jsem přece jen trochu staršího vydání :P a navíc nejsem pc odborník, ale laik, která tady u vás občas kouká, jestli by mu něco nemohlo pomoci vyřešit nějaký ten problém.

Odpovědět