Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

autochk.exe infikovan

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
Dejv
3. Stupeň Varování

Re: autochk.exe infikovan

#61 Příspěvek od Dejv »

Opravdu netusim ,kde maji ti zmrdi puvod. A jak ti je mam upnout? Mam ti upnout ten nakazenej autochk?

Dejv
3. Stupeň Varování

#62 Příspěvek od Dejv »

Tady jsou ti jebáci. ten rp jsem vybral z OTL co ho kopl na c, protože ze systému ho rezervoval právě tam.
Přílohy
autochk_a_rpcnetp_vir.ZIP
(238.21 KiB) Staženo 33 x

Dejv
3. Stupeň Varování

#63 Příspěvek od Dejv »

Log komplet XueTr
Přílohy
generate_hzdrzap.zip
(48.27 KiB) Staženo 34 x

Dejv
3. Stupeň Varování

#64 Příspěvek od Dejv »

Kurňa , ale vidím , že je to oříšek a proto si říkám , že nakonec asi raději provedu formát a new instalaci, ale rád posloužím k výzkumu a snad se ti podaří ty šmejdy vychytat. Časově mě ten book netlačí páč mám i jiné stroje.Takže pokud budeš chtít tak ti budu nápomocen :)

Dejv
3. Stupeň Varování

#65 Příspěvek od Dejv »

IE.exe je z Program Files/InternetExplorer.
Přílohy
ie_sv.ZIP
(428.73 KiB) Staženo 30 x

Dejv
3. Stupeň Varování

#66 Příspěvek od Dejv »

ok jdu na to....

Dejv
3. Stupeň Varování

#67 Příspěvek od Dejv »

Ok, ten fixmbr můžu udělat i z origo xp CD v konzole, ale stejně je eště potřeba opravný fix OTLPE, takže zrovna bootnu OTL
reset biosu do default>otlboot>reset MBR>opravný fix, který zruší infikovaní autochk pak butnu do normál režimu a nakopčím čistej autochk.....jdu na to

Dejv
3. Stupeň Varování

#68 Příspěvek od Dejv »

mrknu tam , ale taky nevím přesně jak se to jmenovalo....Hardware virtualization rootkits?....nevím prohlédám bios

Dejv
3. Stupeň Varování

#69 Příspěvek od Dejv »

ok, dobrou budu bojovat....

Dejv
3. Stupeň Varování

#70 Příspěvek od Dejv »

ojojoj....tak je asi dobojováno, po spuštění fixmbr a následně opravného fix sriptu v OTL nechce naběhnout systém, nejde nabootovat instalační CD windows, vše končí modrou smrtí. Zkusil jsem si z hirens CD butnout (což šlo) a v portable win 7 jsem zkusil vrátit v sstém 32/config souboryy sam,systém..atd z 25.4 a stále po restartu hned modrá smrt>restar>modrá smrt a tak stále dokola. Asi ten fix MBR nějak poděla boot i když nechápu proč, fix MBR jse dělal párkrát a vždy v pohodě.
No jdu chrnět a dumat, ráno moudřejšího večera.

Dejv
3. Stupeň Varování

#71 Příspěvek od Dejv »

Jen jsem spustil v OTL z plochy ten příkaz. Jediý co se spustí a nehodí smrt je OTL LIVE. Myslíš , že se to ještě dá rozjet? Je divný, že pokud bych chtěl i udělat z win CD reinstal, tak když má naskočit entr>F8>a možnost R, tak opět modrá smrt, to je dost divný, s něčím se to mláti na HDD.

Dejv
3. Stupeň Varování

#72 Příspěvek od Dejv »

No chlape máš recht, že mě to hned nenapadlo, přitom vím že se musí přehodit na IDE pro XP instalaci kterou jsem dělal v roce 09. Už to naběhlo( bez autochk), tak to zkusím dokončit jak jsme to včera naplánovali. :lol:
Tak za hodinu poreferuji co se změnilo, musím na poštu na otočku.

spustil jsem oba i fixmbr a následně fixOTL

Dejv
3. Stupeň Varování

#73 Příspěvek od Dejv »

Takže provedl jsem fixboot i fixmbr a skore žebráků stejné v autochk.exe 7/42, tak znova pro jistotu a pořád stejné, tak jsem stáhl poslední BIOS přes utilitu v biosu provedl flash na poslední verzi a skóre je 0/42 zmrdů :D ...měl jsi pravdu tahalo si to přímo z BIOSU, takže to byl biosrootkit. Jak se to tam dostalo? To by přece musel někdo dumpnout obsah BIOSu a udělat úpravu i když teď jsem četl , že je schopen se do biosu přímo nainstalovat a odtama špehovat celej PC. Každopádně scanoval asi po 5 restartech jak ve firefoxu, tak IE a na virustotal i na virscan a konečně čistota. :)

Dejv
3. Stupeň Varování

#74 Příspěvek od Dejv »

No chtěl bych ovládat luštění logů jak to máš zmáklé ty, hlavně díky za pomoc a čas. Zase jsem se něco i přiučil :)

Kde se to do booku dostalo netuším , protože se jedná o stroj setry :D

Jdu začistit.

Za moment upnu ty zálohy .....
Naposledy upravil(a) Dejv dne 28 dub 2012 15:13, celkem upraveno 2 x.

Dejv
3. Stupeň Varování

#75 Příspěvek od Dejv »

Je fakt , že jasně ho poznal hned CF_log.........c:\windows\system32\autochk.exe . . . je infikován!!

Jinak bych o něm ani nevěděl. Zda by ho pozna RSIT nevím, protože jsem ho nepoužil.

Do večera to upnu mám nějak pomalej UP

Odpovědět