Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

S Avast 7 prochází komunikace, která není nastavena v Comodu

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luce
Návštěvník
Návštěvník

S Avast 7 prochází komunikace, která není nastavena v Comodu

#1 Příspěvek od Luce »

Dobrý den,
již několik let používám antivirový program Avast free a firewall Comodo. Nyní po aktualizaci Avastu z verze 6 na verzi 7 se mi nějak nezdá komunikace některých programů. V Comodu mám podrobně nastavená pravidla pro komunikaci jednotlivých programů, ale po aktualizaci na Avast 7 se mi např. automaticky stáhla a nabídla aktualizace Java RE nebo Acrobat Readeru, která se nikdy předtím automaticky neobjevila (s Avastem 5 nebo 6). V Comodu nemám povolenou komunikace Javy a Acrobatu, takže mi to připadá jako by tyto aplikace využily Avast pro komunikaci na internet. Avast svc mám v Comodu povolený, aby fungoval třeba přístup na web.stránky přes Firefox.
Toto chování se mi vůbec nelíbí, protože mám rád vše pod kontrolou.
Nevíte v čem by mohl být problém ?
Můžou aplikace využívat komunikaci přes Avast a tím obejít firewall ?
Předem díky za reakce.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: S Avast 7 prochází komunikace, která není nastavena v Co

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Podle mého názoru nemohou. Avast je antivir a antispy a Comodo firewall. Aktualizace Avastu by neměla nijak ovlivnit nastavení fw. problém může být v tom, že aktualizace probíhá z IP adresy, která není ve fw buď zakázána, nebo je nastavena jako trusted.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Luce
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Luce »

Rudy píše:Zdravím!
Podle mého názoru nemohou. Avast je antivir a antispy a Comodo firewall. Aktualizace Avastu by neměla nijak ovlivnit nastavení fw. problém může být v tom, že aktualizace probíhá z IP adresy, která není ve fw buď zakázána, nebo je nastavena jako trusted.
Bohužel je to tak jak jsem psal. Aplikace opravdu využívají povolenou komunikaci pro Avast a obchází firewall Comodo. :(
Testoval jsem to např. na aplikaci TeamViewer. Spustil jsem aplikaci TeamViewer a normálně se připojila na internet i když nebyla v Comodu povolená komunikace. V logu v Comodo byl zápis, že komunikace TeamViewer byla zablokována, ale aplikace TeamViewer využila povolené komunikace Avastsvc.exe TCP na portu 80 a připojila se na internet a bez problémů fungovala. Zkusil jsem zakázat komunikaci Avastsvc.exe na 80 portu a v logu v Comodo se mi ukázala zablokovaná komunikace a pak už se aplikace TeamViewer na internet nepřipojila a tudíž nefungovala.
Stejně tak, určitě využívají připojení na internet i další aplikace, např. zmíněná aktualizace Acrobat nebo Javy.
Když ale zablokuju komunikaci Avastsvc.exe na portu 80, tak se mi nezobrazí ani žádné web.stránky ve Firefoxu, takže tuto komunikaci potřebuju mít povolenou.
To mě teda ale pěkně štve, protože aplikace toho využívají a připojují se na internet i když v Comodu nejsou povolené.
Jde to nastavit tak, aby aplikace nemohly využívat Avastsvc a obcházet Comodo ???
Díky za každou radu.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Myslím, že nejspolehlivější bude obrátit se na tech podporu Avastu. Tam budou nejlépe vědět, proč dřívější verze se chovala jinak, než ta současná.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Luce
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Luce »

Tak se mi to nakonec podařilo vyřešit. Prohledal jsem ještě nastavení Avastu a našel jsem potřebnou volbu.
V Avastu je to v nastavení Webový štít - Pokročilé nastavení - Hlavní nastavení - položka "Testovat provoz pouze pro známé webové prohlížeče".
Když se tato volba zaškrtne, tak přes Avast (Avastsvc.exe TCP na portu 80) prochází pouze komunikace webových prohlížečů a ostatní programy nemůžou využít tuto komunikaci a každý program musí být samostatně povolený ve firewallu.
Naposledy upravil(a) Luce dne 29 bře 2012 19:46, celkem upraveno 1 x.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Děkujeme za informaci!

Varování:

Odpovědět