Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Zpomalený Pc

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
krysarr
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpomalený Pc

#16 Příspěvek od krysarr »

Počítač šlape dobře, myslím.
Můžeme dočistit:)
Kdyžtak ale nechme toto téma nezamčené, kdyby něco zas zlobilo, tak to napíšu sem, můžu?

-----------------------------------------
Ještě bych měl následující dotazy:

1) říkal jsi, že mi stačí na pozadí Avast a Comodo, nicméně třeba včera jsem na PC nic nedělal (přesněji četl články na netu) a najednou hlásí Sp.Termin., že se chce spustit jakýsi "setup.exe". Nedalo se ani zjistit, k jakému to patří programu a po zakázání to vůbec není v seznamu akcí ST, takže pořád nevím, co to bylo!
Právě pro takové situace si myslím, že se ST dost hodí. Co o tom soudíš? :)

----------------------------------------

2) udržuji PC jedné známé (viz http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=119365)
a i po pročištění se jim pořád stává, že počítač zamrzne a nedá se nic dělat než natvrdo restartovat čudlíkem. Co je nejdivnější, že v "Prohlížeči událostí" nic není, resp. žádná "Kritické chyba" (která vyvolá potřebu restartu).

To mně, když jsem se pokoušel spustit v pátek OTL, zůstalo v Prohlížeči událostí alespoň toto
Chyba 23.3.2012 19:32:07 Application Popup 1060 Není
Kritická 23.3.2012 19:32:07 Kernel-Power 41 (63)
Chyba 23.3.2012 19:32:12 EventLog 6008 Není
Chyba 23.3.2012 19:21:19 Application Popup 1060 Není
Kritická 23.3.2012 19:21:19 Kernel-Power 41 (63)
Chyba 23.3.2012 19:21:24 EventLog 6008 Není
Chyba 23.3.2012 19:11:38 Application Popup 1060 Není
Kritická 23.3.2012 19:11:38 Kernel-Power 41 (63)
Chyba 23.3.2012 19:11:43 EventLog 6008 Není

Sice je mi to taky na prd, ale něco tam je napsáno, kdežto u nich na PC není v Prohlížeči událostí nic a každý den se jim to zasekává!!!
Věděl bys, co to může způsobovat? WIN7 jsem instaloval v květnu 2010, teploty jsou nízké a HDD skoro prázdný :(

Oni si myslí, že problémy začaly po nainstalování Skypu. Pravda je, že když jim nedávno Skype přestal nefungoval a já se ho pokoušel přeinstalovat, tak to za žádnou cenu nešlo a nakonec jsem tam musel dát portable verzi. Vypovídá to o něčem?

Říkal jsem jim, že když nic nepomůže, přeinstalujeme celé WIN :)

Mc_Murphy
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Mc_Murphy »

Kdyžtak ale nechme toto téma nezamčené, kdyby něco zas zlobilo, tak to napíšu sem, můžu?
:arrow: Primárně témata nezamykáme. Jen v případech porušení pravidel fóra nebo na výslovné přání usera. Nicméně lepší je, když po dokončení prohlídky a případného čištění si v případě dalšího problému založíš nový thread, aby se to zbytečně nepletlo. Navíc, když to hodíš sem, kde Tě řeším já a já budu delší dobu mimo fórum, můžeš se na radu také dost načekat, protože s ostatními kolegy si do threadů bez závažného důvodu nevstupujeme.

1) říkal jsi, že mi stačí na pozadí Avast a Comodo, nicméně třeba včera jsem na PC nic nedělal (přesněji četl články na netu) a najednou hlásí Sp.Termin., že se chce spustit jakýsi "setup.exe". Nedalo se ani zjistit, k jakému to patří programu a po zakázání to vůbec není v seznamu akcí ST, takže pořád nevím, co to bylo!
Právě pro takové situace si myslím, že se ST dost hodí. Co o tom soudíš? :)

Psal jsem Ti jeden AV, jeden FW a pro občasné scany jeden antispy. Ten by ale neměl běžet jako rezident. Taky jsem Ti psal, že záleží nejvíce na uživateli. Můžeš mít sebelepší ochranu, ale když budeš dělat co nemáš, žádná ochrana není blbuvzdorná. Spousta lidí má v PC pouze AV, někteří pouze FW a nikdy se ničím nenakazili, protože nestahují cracky, nechodí po pofidérních stránkách. Pokud něco chytáš do PC i přes AV a i přes FW, stoprocentně není chyba v SW, to se na mě nezlob. Konkrétně já mám "pouze" Avast a na občasné scany SAS - a počítač je čistý. A Ty teď už víš proč.
A ono jako odvirovávat to tu můžeme pořád dokola, ale když bude uživatel dělat pořád dokola ty stejné kraviny, je to jen zbytečná práce a takovým pak říkám - dělej jak myslíš, jestli jsi se současným stavem spokojen.
A co se týče ST, nemyslím si, že je nejlepší. Já mám SAS a jsem s ním spokojen - nemá žádnou práci, protože mám čisto.

2) udržuji PC jedné známé (viz http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=119365)
lydiet je také Tvůj nick?! Řešíš to Ty nebo ona?
Každopádně JEJÍ počítač řeš ve zvláštním threadu, třeba tam napiš Rudymu, jaký máš problém a ať se na to podívá blíže. Tady to řešit nebudeme.

:arrow: Spusť znovu OTL a klikni na tlačítko [CleanUp!], čímž po sobě program uklidí.

:arrow: T-Cleaner http://vyosek.ic.cz/pro_usery/T-Cleaner.exe
  • Stáhni a spusť.
  • Pro potvrzení volby mačkej A, Enter.
  • Po použití utilitu smaž.
  • Antiviry mohou tuto utilitu chybně označit jako vir - jedná se o falešný poplach - takže v pohodě stáhni (případně vypni při stahování antivir).
:arrow: TFC http://oldtimer.geekstogo.com/TFC.exe
  • Stáhni a spusť.
  • Klikni na Start a potvrď OK.
  • Program uklidí a může (nemusí) restartovat PC.
  • Po použití utilitu smaž.
:arrow: Pokud nemáš, stáhni CCleaner z tohoto odkazu.
  • Panel čistič
  • Vše nech jak je, jen dej Analyzovat a poté Spustit CCleaner.
  • Panel registry
  • Klikni na Hledej problémy.
  • Následně na Opravit problémy - zálohu registrů doporučuji udělat, oprav všechny problémy.
  • Postup opakuj, dokud nebude bez problémů - většinou cca 3x.
  • Panel nástroje
  • Zde můžeš odinstalovat nepotřebné programy.
Obrázek CCleaner doporučuji používat cca jednou za týden.

... a pokud nejsou žádné dotazy, bylo by to z mé strany vše.
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek

• ... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me love, I've found my identity, found my identity.

I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me hope, I've found my identity in Christ...

krysarr
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od krysarr »

Vše provedeno.

Děkuji za pomoc.

Oproti pátku mi přijde, že to teď běhá rychle jako kdysi;)
Když jsem dal odinstalovat nepotřebné programy, bylo to hned - v pátek to trvalo věčnost.

Kdyby něco, tak se zase ozvu.

P.S: Můžu se zeptat, jak funguje toto fórum po finanční stránce? Jste za práci placeni nebo to děláte ze zájmu? Dá se třeba někam poslat nějaká menší částka měsíčně na vyjádření podpory?:)

Mc_Murphy
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Mc_Murphy »

:arrow: Super, sice jsi mi neodpověděl na mou otázku, ale nicméně jsem rád, že vše šlape jak má. Tak si počítač hlídej a hned si ho zase nezaliskej, ať Ti to ještě nějakou dobu vydrží. ;)

:arrow: Naše fórum funguje na bázi dobrovolnosti. Všichni administrátoři, moderátoři i rádci jsme tu zdarma a ve svém volném čase. Rady poskytujeme a počítače čistíme, protože nás to baví a rádi pomáháme lidem. Proto zde také řešíme pouze soukromé PC a nikoliv firemní, protože tam jsou za to placení technici (a leckdy i dost nadstandardně). A protože jsme tu zadarmo a ve svém volném čase, tak se samozřejmě někdy dost naštveme, když naším časem plýtvají lidé s nelegálním softem, počítači plnými cracků (a tím vlastně i virů) a nebo když jsou netrpěliví a chtějí radu nejlépe ihned, protože včera už bylo pozdě.

:arrow: Máme hned několik způsobů, jakými lze naše fórum podporovat. Můžeš si o tom přečíst zde v tomto threadu. Nejlepším způsobem podpory je v současné době přímý převod na náš bankovní účet. Thread si celý pročti, jsou tam i názory nebo reakce lidí, kterým jsme pomohli a kteří nám aspoň nějakou tu částku poslali.
A zde máš seznam lidí, kteří už přispěli v tomto roce a jakou částkou. Toto má na starosti naše milá kolegyňka motji a jak vidíš, vymýšlí pro dárce i občasná losování a podobná překvapení.

:arrow: Takže si to pročti, projdi si klidně i další topicy a thready, zde to už uzavřeme. V případě problému postupuj, jak jsem Ti psal prve.

Za pomoc tedy není vůbec zač a rádo se stalo. :85: Přeji pěkný den. :fez:

:closed:
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek

• ... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me love, I've found my identity, found my identity.

I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me hope, I've found my identity in Christ...

Odpovědět