Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Microsoft .NET Framework 2.0 a 3.0

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Gabo
Návštěvník
Návštěvník

Microsoft .NET Framework 2.0 a 3.0

#1 Příspěvek od Gabo »

Ahoj, robim si poriadok v pc. Mozem jednu z tychto (s tym mensim cislom) odinstalovat? Alebo tam musia byt obe? Dakujem :)

Obrázek

Roli
VIP
VIP

Re: Microsoft .NET Framework 2.0 a 3.0

#2 Příspěvek od Roli »

Zdravím, verzi 2.0 můžeš klidně odinstalovat, protože 3.0 ji v pohodě nahradí.
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

makynecka97
Nedůvěryhodný

#3 Příspěvek od makynecka97 »

Roli:
Ahoj. Já se v počítačích moc nevyznám, ale dovolím si nesouhlasit.
Framework 3.0 stejně jako Framework 3.5 je nádstavba Frameworku 2.0
Pokud nainstaluješ Framework 3.0 tak nainstaluješ Framework 2.0 a nádstavbové knihovny Frameworku 3.0
Pokud nainstaluješ Framework 3.5 tak nainstaluješ Framework 2.0, nádstavbové knihovny Frameworku 3.0 a nádstavbové knihovny Frameworku 3.5
V okně Přidat nebo odebrat programy se pak ty verze objeví samostatně ať už se nainstaluje cokoliv (Framework 2.0, Framework 3.0 nebo Framework 3.5).
Dovolím si tedy tvrdit, že pokud odinstaluje Framework 2.0, tak mu nepude Framework 3.0 ani Framework 3.5, pokud by tam byl i ten.
V případě Frameworku 4.0 by to bylo trošku jinak, ale i v případě nainstalování ho nedoporučuji odinstalovat předchozí verze Frameworku, pokud jsou na PC programy vytvořené pro ně, viz tento článek:
http://msdn.microsoft.com/cs-cz/library/ff602939.aspx
Info o Frameworku na wiky: http://cs.wikipedia.org/wiki/.NET

Toto píšu z pohledu bývalé uživatelky Windows XP (dnes jsem už rok uživatelka Windows 7), která se ráda kouká do okna Přidat nebo odebrat programy (ve Win 7 je to už Odinstalovat nebo změnit program) co se instaluje při instalaci jednotlivých programů.
Též dodám, že v .NET jsem nikdy nic nenaprogramovala, tak mé doměnky jsou jen teoretické.

Tak snad to co jsem napsala není jen hloupý výkřik do tmy.

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od sudanec »

A preco to chcete odinstalovat? Pekne to tam nechajte a este doinstalujte 3.5ku a 4ku :)
Obrázek

Roli
VIP
VIP

#5 Příspěvek od Roli »

Ahoj makynecka97

Ano, každá z novějších verzí obsahuje knihovny verze předešlé plus samozřejmě nové.

Uznávám že lze normálně odinstalovat aniž by něco přestalo fungovat pouze verze 1 a 1.1 :oops:

Ono to není jen o programování, ale bez Frameworku nepojede třeba takové Nero nebo ovladače ke grafice.

makynecka97
Nedůvěryhodný

#6 Příspěvek od makynecka97 »

Ahoj Roli
Roli píše:Ano, každá z novějších verzí obsahuje knihovny verze předešlé plus samozřejmě nové.
- Pokud se to vztahuje na všechny verze frameworků (např 4.0 versus předchozí verze) tak to pravda není.
- Pokud se to vztahuje na verze 2.0, 3.0 a 3.5 bráno čistě jednotlivě a čistě z pohledu knihoven, které patří jednotlivému frameworku, tak to pravda taky není (verze 3.0 a 3.5 tvoří jen nádstavbové knihovny pro framework 2.0 a bez frameworku 2.0 funkční framework 3.0 a 3.5 není).
- Pokud se to vztahuje na verze 2.0, 3.0 a 3.5 bráno z pohledu údaje v okně "Přidat nebo odebrat programy" tak to pravda taky není a platí pro to to samé, co v předchozím bodě.
- Pokud se to vztahuje na verze 2.0, 3.0 a 3.5 bráno z pohledu instalačky, tak to sice pravda je, ale je to silně zavádějící a může to vést k doměnce: "Zdravím, verzi 2.0 můžeš klidně odinstalovat, protože 3.0 ji v pohodě nahradí.", která pravdivá není, protože instalačka frameworku 3.0 obsahuje framework 2.0 a 3.0, oba nainstaluje a ty jsou pak zobrazeny v okně "Přidat nebo odebrat programy" samostatně, tedy framework 2.0 zvlášť a nádstavbové knihovny frameworku 3.0 pro framework 2.0 zvlášť. To samé by platilo pro framework 3.5, ale to snad rozepisovat už nemusím.
Roli píše:Uznávám že lze normálně odinstalovat aniž by něco přestalo fungovat pouze verze 1 a 1.1
Nesouhlasím. Vyšší verze frameworku by sice kompatibilitu programům určené pro nižší verze frameworku zaručovat měly, ale neplatí to vždy, takže ono by "něco" přestat fungovat mohlo. Takže pokud má a používá někdo např. program napsaný pro framework 1.1 a má nainstalovaný framework 1.1 v systému, tak ho doporučuju neodinstalovávat i v případě, že má v systému vyšší verzi frameworku.
Roli píše:Ono to není jen o programování, ale bez Frameworku nepojede třeba takové Nero nebo ovladače ke grafice.
Já to myslela trošku jinak. To že Framework vyžadují některé programy je mi jasné. Já tím odstavcem chtěla jen říct a naznačit to, že mám praktické zkušenosti jako uživatelka XP a praktické zkušenosti s instalací programů, mimojiné i s frameworkama a byla jsem schopná vytvářet i jejich silent instalačky, integrovat aktualizace do instalčky frameworku, řešit problémy s instalací frameworku (např. jeden čas se stahovala opětovně LP pro framework 3.0 z MU a bylo potřeba zapačovat jeden klíč v registru) - to vše mě naučil brácha, ale zas ne žádné moc extra zkušenosti - přecejen jsem holka, každopádně i ty mé mi stačí na to, abych věděla, že podle odpovědí někdo vyloženě vaří z vody.

Roli
VIP
VIP

#7 Příspěvek od Roli »

Beru to tak, že uživatel chtěl uklízet aby měl "na oko" více místa na disku.

Nevěřím že dnes bude mít někdo v PC ještě nějaký softík který potřebuje NET Framework 1

Nikdy jsem neřekl že dívka či žena nemůže být v některých věcech lepší než muž, tak se nepodceňuj.

Gabo
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od Gabo »

Dakujem za rady. Tu dvojku som chcel odinstalovat, ale kedze sa mi objavilo varovanie, tak som to nechal tak :)

Odpovědět