Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Zkoušeli jste někdo nové Windows 8?

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
KubaKolacek
5. stupeň - BAN
Kontaktovat uživatele:

Zkoušeli jste někdo nové Windows 8?

#1 Příspěvek od KubaKolacek »

Zdavím, :welcome:
Microsoft právě uvolnil Windows 8 Consumer Preview ke stažení. Jde již o druhé a nejspíše také poslední sestavení uvolněné pro širokou veřejnost před vydáním finální verze, která je naplánovaná na podzim letošního roku.

:arrow: Celý článek: http://www.pcmagazin.cz/windows-8/

Zkoušel jste někdo? Pište názory!
Naposledy upravil(a) vyosek dne 29 úno 2012 19:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: code -> quote
Prohlížeč: Google Chrome
Antivir: Avast 7 Free Edition
Firewall: Comodo Free
-----------------------------------
3x zálohuj a 1x formátuj !
RSIT - MBAM - Servisní CD - OTM
-> PODPORA FÓRA <-

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkoušeli jste někdo nové Windows 8?

#2 Příspěvek od sudanec »

Len upozornenie: toto nie je verzia Windows, ktoru by si mal ktokolvek z vas instalovat na svoj pocitac ako operacny system. Ide o testovaciu verziu pre odbornu komunitu (a aj menej odbornych testerov). Urcite nepremyslajte, ze si nove osmicky stiahnete a zacnete pouzivat, nedajboze nieco viac.
Dorazne odporucam nepouzivat ich inak ako na testovacom PC alebo vo virtualnej masine.

A inak, videl som to.. na prvy pohlad mi to nevadilo, ale bude to chciet hlbsi pohlad :)
Obrázek

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vrtule »

Len upozornenie: toto nie je verzia Windows, ktoru by si mal ktokolvek z vas instalovat na svoj pocitac ako operacny system. Ide o testovaciu verziu pre odbornu komunitu (a aj menej odbornych testerov). Urcite nepremyslajte, ze si nove osmicky stiahnete a zacnete pouzivat, nedajboze nieco viac.
Dorazne odporucam nepouzivat ich inak ako na testovacom PC alebo vo virtualnej masine.
Tohle už není Developer Preview, takže bych se nějakého těžkého "kiksu" tolik nebál. Samozřejmě přecházet cele na tento systém může být rizikové. A na x86/x64 moc nevidím důvod, proč tak činit. Řekl bych ale, že v MS budou rádi, když jim to otestuje co nejvíce obyčejných uživatelů.

Já jsem si s tím systémem včera chvíli hrál a možná z toho bude dost zajímavý mix prostředí pro tablety a klasického uživatelského rozhraní. Mně osobně na tom systému vadí toto:
1) Nutí vás to přihlašovat se přes LiveID a ukládat data do cloudu (na vzdálené soubory). Ne že by se nedalo přihlásit i lokálně, ale jsem zvědavý, co se bude dít, až servery SkyDrive někdy nebudou dostupné... podle mě prostě představa, že každý desktop/notebook je vždy připojen k internetu, je i v dnešní době stále dosti lichá.
2) Mizí podpora nižších rozlišení. To ale snad půjde nějak spravit.
3) Upřednostňování Metra před klasickým uživatelským rozhraním. Byl bych mnohem radši, kdyby obě prostředí byla dána na roveň. Na druhou stranu pár kliknutí navíc (aby se člověk dostal do klasického GUI) se dá přežít.

Pozitivní samozřejmě je, že se stále dá dívat do jádra přes kernel debugger(y). A asi půjde i instalovat vlastní ovladače stejnou cestou jako v případě Windows Vista/7. ale chápu, že toto většina uživatelů neocení.

makynecka97
Nedůvěryhodný

#4 Příspěvek od makynecka97 »

Nejsem sice chytrá, ve Windows se vůbec nevyznám, a v jeho jádře už vůbec ne, a už vůbec bych nemohla o Windows jádře psát dva roky knihu, dělám z mého pohledu smysluplnější věci, jako třeba líčím se a maluji, abych se klukům líbila, ale i tak snad tu můžu něco napsat ohledně Windows 8.
Windows 8 jsem ještě nezkoušela, ale můj kluk mi slíbil, že mi je ukáže, každopádně už teď vím, co bude hlavním přínosem Windows 8 a tím přínosem je:

*** Ve Windows 8 půjde namapovat ISO jako virtuálku! ****

No sláva, konečně!
Už se nebudou muset instalovat Daemon toolsy s toolbary se sptd a podobné nástroje, hlavně se nebude muset vtírat do systému další zbytečný ovladač a to jestli se nepletu nepodepsaný...
Já jsem tak ráda. Jsem si musela vždycky ISO rozbalit a složku namapovat pomocí subst.

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vrtule »

dělám z mého pohledu smysluplnější věci, jako třeba líčím se a maluji, abych se klukům líbila,
Ano, lidé jsou odlišní. A je to tak dobře.
ale i tak snad tu můžu něco napsat ohledně Windows 8.
Samozřejmě.
*** Ve Windows 8 půjde namapovat ISO jako virtuálku! ****

No sláva, konečně!
Už se nebudou muset instalovat Daemon toolsy s toolbary se sptd a podobné nástroje, hlavně se nebude muset vtírat do systému další zbytečný ovladač a to jestli se nepletu nepodepsaný...
Já jsem tak ráda. Jsem si musela vždycky ISO rozbalit a složku namapovat pomocí subst.
Ah, toto jsem přehlédl či pozapomněl od doby, kdy jsem to četl. Rozhodně se ale jedná o velmi dobrou zprávu. Už Windows 7 (možná i Vista, ale nezkoušel jsem to tam) umí mapovat HDD z programu Microsoft Virtual PC. Ale mapování ISO obrazů mi také dosud chybělo.

Včera, když jsem ten systém zkoušel, tak mi přišlo, že to bude zase propadák. S jednodenním odstupem si ale říkám, že to tak špatné vůbec být nemusí. Jen stačí si trochu přivyknout na některé nové věci. Aspoň dokud bude existovat možnost, jak s tím strojem pracovat lokálně.

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#6 Příspěvek od caRrrnifex. »

kolego Vrtule, a co je sarkasmus vis? :D

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pavuk29 »

makynecka97 píše:... dělám z mého pohledu smysluplnější věci, jako třeba líčím se a maluji, abych se klukům líbila...
Prajem vela stastia, dufam, ze sa aj sprchujes. Info o tebe znie mozno pre niekoho zaujimavo, ale je mierne offtopic, ale musim sa priznat, ze som sa pousmial :) Bude aj foto? Aby si sa nelicila zbytocne :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

KubaKolacek
5. stupeň - BAN
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od KubaKolacek »

Pavuk29 píše:
makynecka97 píše:... dělám z mého pohledu smysluplnější věci, jako třeba líčím se a maluji, abych se klukům líbila...
Prajem vela stastia, dufam, ze sa aj sprchujes. Info o tebe znie mozno pre niekoho zaujimavo, ale je mierne offtopic, ale musim sa priznat, ze som sa pousmial :) Bude aj foto? Aby si sa nelicila zbytocne :)
A toto není mírně offtopic? :D :oops:
Prohlížeč: Google Chrome
Antivir: Avast 7 Free Edition
Firewall: Comodo Free
-----------------------------------
3x zálohuj a 1x formátuj !
RSIT - MBAM - Servisní CD - OTM
-> PODPORA FÓRA <-

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pavuk29 »

KubaKolacek píše: A toto není mírně offtopic? :D :oops:
Už si videl hada žmurkať? :cigar:
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Mc_Murphy
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mc_Murphy »

Pavuk29 píše:Už si videl hada žmurkať? :cigar:
Ne, ale viděl jsem hada chcát, koňa blít a želvu se na zádech škrábat pletací jehlicí. :lol:
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek

• ... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me love, I've found my identity, found my identity.

I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me hope, I've found my identity in Christ...

Odpovědět