Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Plnenie RAM, windows 7 64bit

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dorko20
Návštěvník
Návštěvník

Plnenie RAM, windows 7 64bit

#1 Příspěvek od dorko20 »

Dobrý deň, mám taký zvláštny problém, s ktorým som sa ešte nestretol a neviem ho vyriešiť. Na mojom notebooku Lenovo V560 mám nainštalovaný Windows7 64bit (Home Premium), 4GB RAM, Corei5,500GB HDD,...
Asi pred týždňom (nepamätám sa na nič zvláštne, čo by som ja/niekto iný s pc robil/inštaloval) mi začal strašne zamŕzať celý pc. Vyťaženie CPU takmer nulové, ale disk šiel na plné otáčky. V procesoch sa nič neobjavilo, ani v pokročilom správcovi nebolo nič, čo by naznačovalo vysokú aktivitu s diskom. Neskôr som si všimol totálne zaplnenej RAM (3,8GB z 4GB) a teda príčinou čoho je, že sa začne swapovať na disk. Stiahol som si program RamMap, v ktorom som si zobrazil celú RAM(fyzické adresy) a takmer v celej RAM bol uložený film. Jedná sa o HD filmy (cca 4GB), ktoré ani nemusím spustiť, stačí keď prídem do zložky s filmami, dám premenovať, alebo urobím nejakú akciu. Vtedy celý PC neskutočne spomalí, začne sa celý film ťahať do RAM až kým nie je plná a potom na disk. S pc je potom veľmi ťažké narábať. Pomôže vypnutie procesu explorer a jeho následné spustenie. Niekedy to skončí aj samo a vyprázdni sa RAM. Niekedy to začne robiť aj pri stiahnutí nejakého súboru z internetu do danej zložky (napr. titulkov).
Nestretol sa niekto s týmto problémom?
P.S.:Len prosím nepíšte sem odpovede typu: na tomto princípe pracuje windows7, všetko si hádže do RAM aby to rýchlejšie spustil. Pred tým mi to nerobilo a tých dôvodov poznám viac.
Hodím sem aj screeny, nech mi veríte :)

EDIT:

Tak som prišiel na to, že mi to robí len pri niektorých filmoch (hlavne mkv), napr.: rýchlo a zbesilo 4 (Fast & Furious 4 [720p] CZ.mkv - 6GB). Stačí vojsť do zložky a len označiť film. Automaticky sa začne kopírovať do RAM. To isté, ak mám na externom disku nejaký film, začne ho kopírovať do RAM. Keď však narábam so zložkou pomocou Totalcmd, nedeje sa nič. Je to len v prípade windows prieskumníka.
Přílohy
V procesoch nie je nič vidieť
V procesoch nie je nič vidieť
procesy_mini.png (148.17 KiB) Zobrazeno 1421 x
Naposledy upravil(a) dorko20 dne 26 úno 2012 15:31, celkem upraveno 2 x.
Windows 7, ubuntu

dorko20
Návštěvník
Návštěvník

Re: Plnenie RAM, windows 7 64bit

#2 Příspěvek od dorko20 »

vyťaženie RAM spolu s procesmi
Přílohy
Procesy2_mini.png
Procesy2_mini.png (136.96 KiB) Zobrazeno 1420 x
Windows 7, ubuntu

dorko20
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od dorko20 »

A vyťaženie celého systému
Přílohy
RAM_mini.png
RAM_mini.png (111.45 KiB) Zobrazeno 1420 x
Windows 7, ubuntu

dorko20
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od dorko20 »

Tak problém je vyriešený.
Problém bol s DivX kodekom, ktorý som dal aktualizovať, keď som raz spúšťal *.mkv súbor cez štandardný Windows Media Player.
Kodek bol z oficiálnej stránky divx:
http://www.divx.com/en/software/divx-plus/codec-pack

S kamošom nám pomohla stránka:
http://forum.videolan.org/viewtopic.php ... ak#p280519
kde mali problém s VLC. Skúsil som VLC preinštalovať na staršie verzie, no nepomohlo. Naštastie som si spomenul na ten divx kodek a pomohlo odinštalovanie.
Na internete sme našli aj témy, v ktorých sa spomínal program mkvmerge. Niekomu pomohlo odinštalovanie tohoto programu.
Tak dúfam že niekomu to pomôže tak, ako to pomohlo mne. Majte sa.
Windows 7, ubuntu

Odpovědět