Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nestartuje PC - při startu problikne

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Basfot
Návštěvník
Návštěvník

Nestartuje PC - při startu problikne

#1 Příspěvek od Basfot »

Ahoj, mám problém se startem PC. Odešel mi zdroj, tak jsem koupil nový, který mi to v pohodě musí utáhnout. Měl jsem 550W a a teď mám 500W. Jak mi odešel ten 550W, tak jsem zkoušel mnohem slabší zdroje okolo 400W a PC se v pohodě rozběhl, ale to jen tak bokem. PC jsem měl pár měsíců odpojený, když jsem neměl zdroj a teď jak jsem zapojil onen nový, tak mi nechce nastartovat.
Po stisku tlačítka start na předním panelu všechno problikne, včetně předního panelu, větráčky se roztočí a během sekundy to ihned přestane. Po druhém stisku tlačítka start už to nereaguje, musím odpojit zdroj(jenom vypnu zapnu tlačítko na zdroji) a pak to udělá znovu to samé. Po připojení blikají ledky u zapojeného UTP a svítí zelená LEDka na desce. Zapojení jsem kontroloval několikrát a už nevím co s tím. Můžete mi nějak pomoct? Díky.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestartuje PC - při startu problikne

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Máte-li možnost, vyzkoušejte zdroj v jiném PC. Pokud se bude chovat stejně, reklamujte.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Basfot
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Basfot »

Na jiném PC bohužel zdroj funguje. :-(

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Zkuste očesat PC na min. konfiuraci, tzn pouze zákl. deska, CPU, RAM a grafika (kromě zdroje). Toho dosáhnete tak, že odpojíte od napájení všechny mechaniky a ze zákl. desky vyjmete všechny vložené karty, kromě grafické. Pokud pak PC spustíte, je chyba na některé odpojené komponentě. Jejich postupným připováním pak zjistíte, která komponenta je vadná. V případě, že PC ani potom nelze nastartovat, je chyba pouze na základní desce, příp. připojené komponentě.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

#5 Příspěvek od Čarls »

Zkontrolovat Propojku na reset Biosu
Jinak jen doplním Ruddyho
Zkuste vytahnout kabely od tlačítek na bedně a proměřit zda není něco špatně občas se to stává vadný kablík k tlačítkům na bedně jde do kostry
pak zkusit nastartovat bez zapojených tlačítek (zkratovat piny na ZD pro tlačítko start ale jen krátce Pokud nevíte o co jde servis)
Překontrolujte zda mate zapojeny všechny kabely a to zda jsou doraženy jak mají být
Spustit Pc jen v zakladu to jest bez mechanik pevného disku a ostatních věci měl by jste se dostat do biosu zkontrolovat napajecí napětí v biosu

Co máte za ZD v PC??
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA

Zamčeno