Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Správca Úloh

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SyncMaster
Návštěvník
Návštěvník

Správca Úloh

#1 Příspěvek od SyncMaster »

Dobrý deň. Mám otázku na jeden proces, ktorý mi beží presne 7krát. Jedná sa o Google Chrome. Mám 64-bitovú verziu systému, no Chrome sa mi zobrazuje ako 32-bitový a to 7krát. Čiže zbytočne mi spomaľuje systém, preto som prešiel na Operu.

Obrázek

Čo s tým?

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Správca Úloh

#2 Příspěvek od chodnik74 »

Dobrý den :welcome:
Nejedná se o nic zvláštního, pouze o to, že každou kartu v prohlížeči Chrome spouští jako samostatní proces. Je to výhoda, protože pokud se zatíží se přestane odpovídat jedna z karet, tak se ukončí pouze ona, nikoliv celý prohlížeč. A zatím je chrome 32 bitový, proto 3 bitů. Chápeme se? :)
Napiš mi: chodnik74@gmail.com nebo Obrázek

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

:!: Nepoužívejte utilitu Combofix bez dohledu a doporučení rádce!

:idea: Jste s naší pomocí spokojeni :???: Neváhejte a podpořte forum ZDE.

Pravidla fora: č.1 a č.2

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Správca Úloh

#3 Příspěvek od Vrtule »

samostatní proces. Je to výhoda, protože pokud se zatíží se přestane odpovídat jedna z karet, tak se ukončí pouze ona, nikoliv celý prohlížeč. A zatím je chrome 32 bitový, proto 3 bitů. Chápeme se? :)
Krom toho je tato konstelace i bezpečnější. Pokud by se stránce na nějaké kartě podařilo zneužít nějakou bezpečnostní chybu Chrome (ať už takovou, která dovolí vykonat libovolný kód, či jen DoS), tak bude mít útočník dost práce napadnout další procesy v systému (a jestli Google Chrome má implementovaný Chromium sandbox, tak se z toho procesu snad ani nedostane). V případě DoS tak "zatuhne" pouze jedna karta, ostatní poběží dál.

Toto řešení je samozřejmě paměťově náročnější, než kdyby Chrome běžel pouze v jednom procesu. Na druhou stranu si dovolím tvrdit, že v dnešní době už není potřeba s pamětí šetřit tak jako před lety. A spotřeba paměti těch CHrome procesů by se měla odvíjet hlavně od toho, co máte na jednotlivých kartách zobrazeno; zda se jedná o nějakou víceméně statickou stránku nebo na ní dochází k přehrávání videa atd.

Odpovědět