http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bez ... i-fbi.html

Moderátor: Moderátoři
Ano, tuhle nesmrtelnou hlášku mě naučil léta Páně 1990 na poddůstojnické škole na útvaru Příbram - Brod klasický vyhodniar. Shodou okolností to bol Paľo, příjmení si už nevzpomenu. A ten hutoril, že u nich, na vyhodniarskej si záminku ke rvačce vždycky najdeš. A jednou z nich například je: "A Ty čo ši hvarel, že moja stará mama nezná korčulovac?" BUM!Pavuk29 píše:Nastval ma Obama. Vraj povedal, ze moja stara mama sa nevie korculovat![]()
Mno, děje se něco divného, protože něco se dělo i s tetičkou Wikipedií a byl zablokovaný také Megaupload... asi Big Brother zasahuje nebo co a mračna se stahují (dobrý paradox, když z MU nic stáhnout nešloPavuk29 píše:Treba zistit, ako sa da pripojit k akcii, moj notebook sa nudi
Jakto?dobrý paradox, když z MU nic stáhnout nešlo![]()
POkial viem, Wiki sa le nejako zo solidarity pripojilaMc_Murphy píše:Mno, děje se něco divného, protože něco se dělo i s tetičkou Wikipedií a byl zablokovaný také Megaupload... asi Big Brother zasahuje nebo co a mračna se stahují (dobrý paradox, když z MU nic stáhnout nešlo).
Mně tyhle DDoS akce Anonymous přijdou něco na způsob sociálních nepokojů a demonstrací dříve (nevím proč, evokuje mi to trochu situaci v 30. letech 20. století). Objevil se tu celý nový svět, kde se dají některé věci provádět s menším rizikem než v tom reálném, tak proč toho nevyužít, dokud to jde, že. Ale co se týče zrovan teď DDoSovaných webů, tak si nejsem jistý, jestli tím byla způsobena nějaká značnější škoda. Není to nic takového jako Stratfor.Mc_Murphy píše:Taky nevím, co tím sledují. Ani nevím, jestli se tím něco vyřeší, spíše asi ne.
Jo, Wiki se připojila ze solidarity. Anglická měla tuším black screen a na českou se "jen" nešlo připojit.
Jinak cenzura byla, je a vždy bude, to mě nikdo nepřesvědčí, že ne. Ne vše jsou jen teorie konspirační a ty s nádechem komplexu stihomamu. "Big Brother" není až takový výmysl.
Já myslel, že byl MU bloknutý, proto nic nešlo stáhnout, nebo?
Chtěl jsem tím jen naťuknout, že poslední dobou je to všechno nějaké podivné s tou kontrolou a dohledem. Jakoby se stupňovalo to, že jiní za nás rozhodují, jiní říkají, na co se můžeme dívat, co si můžeme kupovat a podobně.
No sledovat nie je problem, aj ekd do utoku je zapojenych mnoho pocitacov. Len je problem dokazat, kto sedel za klavesnicou.Vrtule píše:
Ani já si nedělám iluze o tom, že nějaký ten monitoring a nějaká ta cenzura neexistuje. Je to spíš pocit mnoha lidí, že je nikdy nesleduje a tak. Ale myslím si, že kdyby někdo měl na nich nějaké zájmy, tak nebude velký problém sledování začít, nebo informace zjištěné již nyní a zatím jen někam ukládané použít.