Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Program na rozdelenie pevneho disku

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mety
Návštěvník
Návštěvník

Program na rozdelenie pevneho disku

#1 Příspěvek od mety »

Dobrý :), prosím Vás, poraďte mi nejaký free program (najlepšie nejaký jednoduchý) na rozdelenie pevného disku notebooku, ktorý by sa dal použiť bez straty súborov a údajov z neho. Mám na C voľných 200 GB a chcel by som 150 prehodiť na D, tak dúfam, že by to šlo aj bez poškodenia/straty súborov. :)

A počul som aj, že nejaký podobný program má Windows 7, je to pravda? Keď áno, tak ako sa volá?
tykajte mi :)

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Program na rozdelenie pevneho disku

#2 Příspěvek od chodnik74 »

Dobrý den :welcome:
Ano, rozdělit disk můžete přímo z prostředí windows a to tak, že:

:arrow: Pravým tlačítkem na tento počítač - Spravovat - Správa disků :)

Další možností je xxx programů, osobně jsem používal MiniTool Partition Wizard Home Edition 7.0
Napiš mi: chodnik74@gmail.com nebo Obrázek

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

:!: Nepoužívejte utilitu Combofix bez dohledu a doporučení rádce!

:idea: Jste s naší pomocí spokojeni :???: Neváhejte a podpořte forum ZDE.

Pravidla fora: č.1 a č.2

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vrtule »

Funkce rozdělení disku implantovaná do Windows 7 bohužel nedovoluje provádět zmenšování tak, jak byste si přál. Obvykle nemůžete ten oddíl zmeništ, tak, jak byste chtěl. Systém to umožní jen do určitého stupně.

Jak psal kolega, existuje spousta programů, co se dělením oddílů zabývá. Ve vašem případě ale zmenšení oddílů může znamenat i dost velkou úpravu struktur souborového systému. A souborový systém NTFS není plně zdokumentován, takže se stává, že některé nástroje se při operacni zmenšování dopustí chyb a můžee přijít o některá data.

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od KEO »

Najlepsie je urobit zalohu dat na nejake ine medium, rozdelit HDD, nahrat tam data. Spoliehat sa na nejaky program, je dost risk.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pavuk29 »

KEO píše:Najlepsie je urobit zalohu dat na nejake ine medium, rozdelit HDD, nahrat tam data. Spoliehat sa na nejaky program, je dost risk.
Jo... ale niekedy sa podari :)))) ale nikdy sa nespoliehat....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vrtule »

Spoliehat sa na nejaky program, je dost risk.
To záleží na souborovém systému, kterým je daný diskový oddíl formátován. Pro FAT12/16/32 by to neměl být problém pro žádný program (pokud v něm není chyba), protože formát těchto souborových systémů je plně dokumentován a může si jej přečíst každý.
(např. http://www.jadro-windows.cz/materialy/fat)

U NTFS jsou jen neoficiální dokumentace, které neobsahují všechno. Obvykle se v nich najde i docela dost nezodpovězených otázek. Ale jelikož se právě na formátování diskových oddílů ve světě Windows obvykle opužívá NTFS, tak právě s těmi programy problémy bývají. Kdysi dávno jsem takhle přišel asi o 3 GB dat.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pavuk29 »

Vrtule píše:.... Kdysi dávno jsem takhle přišel asi o 3 GB dat.
Ja o pol TB.
(ale okrem cca 20 GB som vsetko obnovil)
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

mety
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od mety »

dakujem za rady, no Mini Tool Partition mi nesiel, kedze som nenasiel verziu pre 64 bit OS a v spravcovi diskov som nenasiel ziadnu moznost rozdelit disk (a nie som lama, proste to tam nie je :) ), tak som nakoniec nasiel na nete EASEUS Partition Master 9.1.0 Home Edition a ten fungoval :P akurat to trvalo na moj vkus dost dlho (cca 50 min), ale hlavne ze rozdelilo a bez straty :P
tykajte mi :)

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Vrtule »

Není zač.

Ono když zmenšujete oddíl o 150 GB, tak to může vyústit v přesunutí až pár desítek GB dat do toho zbývajícího prostoru na oddíl. Což magnetickým pevným diskům nějakou dobu trvá.

Odpovědět