Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

WIN VISTA BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
ROMIK
Návštěvník
Návštěvník

Re: WIN VISTA BSOD

#16 Příspěvek od ROMIK »

Kde najdu loga S checkdisk,nestihl jsem to ofotit.Je to systémový disk tak se to spustilo při příštím spuštění.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Rudy »

V XP se ukládal přímo do kořenového adresáře v podobě *.txt. U Visty snad to bude stejné.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

ROMIK
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od ROMIK »

Tak bohužel nic tam není,ale zdá se mi,že tam nebyly žádné chyby ale nejsem jist.
Jinak je to Vista SP2 Ultimate.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Rudy »

Zkuste použít systémové hledání. Zadejte chkdsk a dejte vyhledat. Soubor by měl mít příponu txt, nebo log.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

ROMIK
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od ROMIK »

Bohužel nic jsem nenašel ani pod .txt ani .log
Podle mně to bude někde ve správě>prohlížeč události ,ale nevím kde tam hledat je toho tam spousta.
Tu kontrolu jsem spouštěl potom ještě jednou,ten log jsem zachytil ale chtělo by to ten první asi.

PS.tak nakonec jsem to našel jak jsem psal ale dalo to fušku.Ten druhý log jsem dělal později co jsem stihl ofotit.

1log.

Kontrola systému souboru na C:
Systém souboru je typu NTFS.
Jmenovka svazku je OS.

Byla naplánována kontrola disku.
Systém nyní zkontroluje disk.
Zpracováno záznamu souboru: 229184. Zpracováno záznamu velkych souboru: 916. Zpracováno vadnych záznamu souboru: 0. Zpracováno záznamu EA: 2. Zpracováno zopakovanych rozboru: 64. Zpracováno polozek indexu: 293908. Zpracováno neindexovanych souboru: 0. Zpracováno popisovacu zabezpecení: 229184. Systém maze 89 nepouzitych polozek indexu $SII souboru 0x9.
Systém maze 89 nepouzitych polozek indexu $SDH souboru 0x9.
Systém maze 89 nepouzitych popisovacu zabezpecení.
Zpracováno datovych souboru: 32363. Program CHKDSK overuje deník USN...
Zpracováno bajtu USN: 37429136. Overení deníku USN bylo dokonceno.
Systém Windows zkontroloval systém souboru a nezjistil zádné
potíze.

230982568 kB místa na disku celkem.
95672896 kB v 179897 souborech uzivatele.
98628 kB v 32364 rejstrících.
0 kB v chybnych sektorech.
348724 kB pouzívá systém.
65536 kB zabírá soubor s protokolem.
134862320 kB na disku je volnych.

4096 bajtu v kazdé alokacní jednotce
57745642 alokacních jednotek na disku celkem.
33715580 volnych alokacních jednotek

Vnitrní informace:
40 7f 03 00 30 3d 03 00 98 ad 05 00 00 00 00 00 @...0=..........
a5 04 00 00 40 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ....@...........
42 00 00 00 52 73 76 77 30 83 18 00 30 7b 18 00 B...Rsvw0...0{..

Systém Windows dokoncil kontrolu disku.
Pockejte prosím, probíhá restartování systému.

2log...

Program Chkdsk byl spuštěn v režimu pouze pro čtení. Snímkování svazku nebylo použito. Protože se svazek mohl během spuštění programu Chkdsk změnit, mohou být zobrazeny další chyby a upozornění.

Kontrola systému souborů na C:\
Jmenovka svazku je OS.
Zpracováno záznamů souborů: 229184. Zpracováno záznamů velkých souborů: 917. Zpracováno vadných záznamů souborů: 0. Zpracováno záznamů EA: 2. Zpracováno zopakovaných rozborů: 64. Zpracováno položek indexu: 293886. Zpracováno neindexovaných souborů: 0. Zpracováno popisovačů zabezpečení: 229184. Systém maže 9 nepoužitých položek indexu $SII souboru 0x9.
Systém maže 9 nepoužitých položek indexu $SDH souboru 0x9.
Systém maže 9 nepoužitých popisovačů zabezpečení.
Zpracováno datových souborů: 32352. Program CHKDSK ověřuje deník USN...
Zbývající blok USN na posunu 0x10a5073e0 v souboru 0x87b3 je
menší než stránka.
Zbytek stránky USN na posunu 0x10a5073e0 v souboru 0x87b3
má být vyplněn nulami.
Kontrola segmentu záznamu deníku USN
Zpracováno bajtů USN: 34633536. Ověření deníku USN bylo dokončeno.
Systém Windows nalezl chyby v systému souborů.
Spusťte nástroj CHKDSK s přepínačem /F (opravit) a pokuste se je
opravit.

230982568 kB místa na disku celkem.
95656112 kB v 178216 souborech uživatele.
97804 kB v 32353 rejstřících.
346164 kB používá systém.
65536 kB zabírá soubor s protokolem.
134882488 kB na disku je volných.

4096 bajtů v každé alokační jednotce
57745642 alokačních jednotek na disku celkem.
33720622 volných alokačních jednotek

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Rudy »

Tak nic. Zkuste ještě jednou spustit tu kontrolu HDTune a dejte výsledek.

Varování:

ROMIK
Návštěvník
Návštěvník

#22 Příspěvek od ROMIK »

Ve SMART jsou pořád 3 podezřelé sektory,zítra ještě udělám test na error scan.
Je zajimavé,že před error scan tam nic nebylo,cca před dvěma tydny tam byl 1 ale ten se pak stratil a byla 0.
Ty disky poslední dobou nic nevydrží.Jedině co mně ještě nezklamyly jsou Hitachi.

Mám ještě takový dotaz mám dva externí 2,5" disky každý jiný typ ,docela zánovní na obou
se mi objvilo "0B Počet pokusů o překalibrování"
HD TUNE řve warning,CrystalDiskInfo nejnovější to nebere jako problém.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Rudy »

Pokus o překalibrování nemusí ještě nic znamenat. Podstatné jsou vadné sektory, otřesové čidlo, posunutí osy a chyby zápisu.
Error scan udělejte a ozvěte se.

Varování:

ROMIK
Návštěvník
Návštěvník

#24 Příspěvek od ROMIK »

Takže jsem udělal error scan s Hd Tune a je to pořád stejné jak předešle,zastaví se to na stejném místě.Systém zamrzne.
Udělal jsem ještě test utilitou od WD test OK,tak nevím.
Obrázek
Mám dotaz,v kořenovém adresáři jsou tři skryté složky(prázdne) found000,found001,found003
co to je,nemá to souvislost stím diskem.Kolega nic nevyčetl stěch minidumpu?
Děkuji.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Rudy »

ROMIK píše:Mám dotaz,v kořenovém adresáři jsou tři skryté složky(prázdne) found000,found001,found003
co to je,nemá to souvislost stím diskem.Kolega nic nevyčetl stěch minidumpu?
Ty složky vznikají popádech systému a ukládájí se tam data, která nejsou korektní a které je možné pokusit se obnovit. Kolega z ich nevyčetl nic podstatného a v podstatě schválil můj postup. Zkuste nejprve vyměnit datový kabel k disku.

Varování:

ROMIK
Návštěvník
Návštěvník

#26 Příspěvek od ROMIK »

Kabel nevyměním je to NB DELL xps 1530.
Ještě jsem udělal test přímo diag utilitoo od DELL co je NB,výsledek níže.

Obrázek

Obrázek

Ty složky se vytvářejí při BSOD? ony jsou prázdne.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Rudy »

Podle posledního obrázku to opravdu vypadá na diskovou chybu. Pokud máte NB v záruce, reklamujte, pokud ne, jsou asi tak 2 možnosti. Výměna diśku za nový, nebo přeformátování toho původního. V obou případech je to spojeno s kompletním reinstalem.

Varování:

ROMIK
Návštěvník
Návštěvník

#28 Příspěvek od ROMIK »

Mysle jsem si to,že to tak dopadne.Budu reklamovat ten disk a dám druhý u DELL NBD.
Jen otázka ,mám zalohu disku v Acronis ale ta je staršího dat,mohu udělat zálohu toho disku současného (teď)a přenést na nový disk i stěmy chyby(found000...atd) nebo račí tu starší zálohu kde ty chyby nebyly. Mám doma jeden disk rezervní tak bych ho tam hned šoupnul.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Rudy »

Bezchybná je bezchybná. Raději bych použil tu starší a chybějící aplikace doinstaloval. :)

Varování:

Odpovědět