Zdravím, přestala mi fungovat DVD mechanika, nesvítí její kontrolka, nejde ani vysunout a zmizela z BIOSU. Nedělal jsem s noťasem žádné kouzla, nic jsem neinstaloval ani neupravoval. První problémy nastaly asi před 5 dny, kdy se noťas po zapnutí nechoval zcela korektně - poněkud se zpožďoval kurzor myši a zvuky Windows se ozývaly přerušovaně (jako když padá hrnec po schodech

...po restartu došlo ke kolapsu Avastu a zmizela ikona zvuku z lišty. Provedl jsem obnovu systému a vyčistil odpad C-cleanerem. Restartoval a aktualizoval Avast. Ten se po aktualizaci a opětovném restartu normálně rozběhl a signalizoval plné zabezpečení počítače. Jinak se zase NTB choval normálně, všiml jsem si ale, že naplno a stále svítí kontrolka HDD. To dříve nebylo, svítila, respektive poblikávala, když bylo slyšet funkci HDD a když byl počítač v klidu, byla zhasnutá. Že nefunguje mechanika DVD jsem zjistil prakticky až dnes. Zkoušel jsem aktualizovat ovladače, díval jsem se do BIOSu, ale noťas se tváří, jako by nikdy žádnou jednotku neměl... Nevím, jestli je to vyloženě harwarový problém, nebo jestli nemám nějakého šmejda, když to začlo problémy s Avastem... Předem díky za radu. Petr
Acer Extensa 5510, W XP prof.