Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nefunkční zvuk, nelze opravit (kód 39)

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
motji
VIP
VIP

Re: Nefunkční zvuk, nelze opravit (kód 39)

#196 Příspěvek od motji »

Míro, já bych s Vámi nesouhlasila :)
Je to opravdu o zvyku, jestli jeden program dohromady nebo dva zvlášt, ale hlavně, ESS je placený, Ale Avast a Zone alarm zadarmo, a kvalitou možná ESS i převyšují. A rozhodně žádná větší zátěž na pc tam není, já mám 9let starý pc, ZA i Avast mám také a naprosto bez problémů :)
ESS bych Vám z hlediska kvality nedoporučila, není vyloženě špatný, ale takový Norton nebo Kašperský považuji za mnhem lepší, z těch placených antivirů.
A stav dvou programů nehlídáte, a když něco, určitě uživatelce rád poradíte :) , nebo my, však od toho jsme tu :)
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Mira892
Návštěvník
Návštěvník

#197 Příspěvek od Mira892 »

No ano, s Nortonem mate pravdu (sam jej pouzivam na druhem pc - dostal jsem se k licenci temer zadarmo <legal samozrejme> - a uz u nej asi zustanu a az za 263 dny vyprsi, zaplatim si novou.
Je vsak 'trochu slozitejsi' na konfiguraci a ovladani (bavime se o Norton 360), takze jsem jej uzivatelce - (ve vsi ucte k ni) zacatecnici - nezminoval.

K Esetu: za nekolik let jsem s nim nemel problem (legalni licence), ale je to samozrejme vec nazoru. Navic, mam tu jednu nevyuzitou licenci, i proto jsem uzivatelce nabizel prave toto reseni.

(Mimochodem, kombinaci 'neco' (AVG, Avast, nejake jine free AV) + ZA jsem kdyzi davno pouzival, ale subjektivne jsem mel pocit 'pomalosti' PC, jednu dobu byly se ZA i jiste problemy.. Vyzkousel jsem i placeny 'security suite' od ZA, ale porad to nebylo ono.
Zaverem chci rici ze TENTO, POSLEDNI, ODSTAVEC VYJADRUJE POUZE MUJ SUBJEKTIVNI POCIT A NAZOR. V ZADNEM PRIPADE NEMA UKOL ODRAZOVAT NIKOHO OD POUZITI JMENOVANEHO SW)

motji
VIP
VIP

#198 Příspěvek od motji »

Zak ZA jednu dobu problémy skutečně měl, já je řešila tím, že jsem si dala předchozí verzi.
ESET není vyloženě špatný, ale pokud by si chtěla uživatelka antivir koupit, doporučila bych jiné řešení. Hlavně ne AVG :D .
Je to samozřejmě na jejím zvážení. :)

Obrázek

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Mira892
Návštěvník
Návštěvník

#199 Příspěvek od Mira892 »

No AVG.. Bratr si ho uz nekolik let plati (security suite) a dle jeho slov je s nim spokojeny. No, ja se mu po zkusenostech z dob minulych preventivne vyhybam :-D Mozna ze uz se zlepsili (tak jako Avast, ktery je od v5 konecne dobry antivir), ale zjistovat to nehodlam.
Kdyby si uzivatelka chtela neco AV/FW koupit, rad ji prenecham moji licenci ESS - takze to ma vlastne jako freeware :) No ale jinak si myslim, ze pro domaci pouziti (PC ktery je pouze doma - k netu pripojen kabelem) plne dostacuje opravdovy free AV/FW.

To hlavni - rozhodnuti - je ovsem, jak spravne rikate, na ni.

miau.lilith
Návštěvník
Návštěvník

#200 Příspěvek od miau.lilith »

hezky podvecer, ozyvam se po delsi dobe, nemela jsem na net cas..dnes jsem ale mela hlaseni od avastu, ze mam detekovan infikovany soubor...zadalo to ode mne ODSTRANIT, co pak zadalo udelat restart s naslednim autom. scanovanim avastem...dala jsem ok a pak se restartovalo, a delala se analyza disku avastem kde bylo hlaseni obr. 1,,,
nabydlo mi operace, ja dala 4-ku na ulozeni do truhly a nasledne mi na modre obrazovce napsalo vid obr. 2
pokousela jsem se zas dat odstranit do truhly..ale opakovalo hlaseni o chybe, ze pro tuto operaci neni podporovano jako na obr. 2...
sama se bojimm odstranit, tak jsem dala ukonncit esc...obrazky jsem odfotila mobilem...
mili radcove, nebo sloni slecna...jak mam pokracovat???co muzu zadat avastu aby udelal??nerada bych se dostala do situace, ze dam odstranit a prisla bych jako naposled o zvuky...
Přílohy
obr.1.jpg
obr.1.jpg (194.45 KiB) Zobrazeno 1185 x

miau.lilith
Návštěvník
Návštěvník

#201 Příspěvek od miau.lilith »

obr. 2
Přílohy
obr.2.jpg
obr.2.jpg (178.68 KiB) Zobrazeno 1185 x

motji
VIP
VIP

#202 Příspěvek od motji »

Ted ty soubory jsou kde?

Obrázek

miau.lilith
Návštěvník
Návštěvník

#203 Příspěvek od miau.lilith »

no nevim...prave jsem delala scan rychly i uplny...2 x...a uz mi nic avast nenasel..ale urcite jsem nedala odstranit...dala jsem ukoncit jak psal avast pres esc...
a uz mi tim padem avast ani nenabidl ten restart s tim analyzovanim...

protoze avast uz neukazuje ten skryty Rootkit (predesle obrazky) i kdyz jsem ho nevedela dat do truhly a bala jsem se odstranit...prave delam esset online scan...zduraznuji...nesla jsem na zadnou divnou stranku....a uz mi ukazuje infiltrace HTML/ScrInject.B.Gen virus....zatim 13 x...pak poslu obrazek...tenhle uz jsem mela, kdyz si pamatujete...

motji
VIP
VIP

#204 Příspěvek od motji »

Fajn, uvidíme co najde.

Obrázek

miau.lilith
Návštěvník
Návštěvník

#205 Příspěvek od miau.lilith »

13 x naslo tu jistou infekci jak jsem napsala....tyka se to mozillyfirefox case a nejake cisla
dala jsem odstranit z karanteny online esset a zopakovala..ted uz nic nebylo...ale nelibi se mi to, kdyz psal avast rootkit predtim..ten nenaslo...

motji
VIP
VIP

#206 Příspěvek od motji »

Dnes hlásil Avast rootkit? kde?

Obrázek

Bauxit
Návštěvník
Návštěvník

#207 Příspěvek od Bauxit »

Nebude to počtom prehrávačov v PC ??

miau.lilith
Návštěvník
Návštěvník

#208 Příspěvek od miau.lilith »

hlasil ho...odfotila jsem to na obr. 1, vyse, jak jsem psala...avast mi nasel rootkit, skryta hrozba, oznacene jako dulezite hlaseni...nabizelo to test, dala jsem ok na avastu...pak po testu navrhlo Odstranit...dala jsem ok...ale napsalo, ze se neda, ale ze se ma avast restartovat,pak automaticky udela analyzu...dala jsem ok....pc se vypnul..zapnul, probihala analiza v modre obrazovce pres program avast....a pak jsem fotila mobilem hlaseni...jak jsem psala uz vyse....nabizelo mi ruzne akce,videt na obr.1...do truhly se nepodarilo, psalo chybu jako je to na obr. vyse c. 2...myslim, ze na obr. 1 je mozne precist rootkit a kde byl..ja tomu moc nerozumim..ale je divne, ze pak jak jsem dala ukoncit...pc nabehl..a avast nenasel nic..ale esset nasel 13 x tuu vyse popsanou infikaci..ale odstranilo to...

nasla jsem to v avastu....v logu testu po restarte...
nazev souboru- C:windows/system32/drivers/sfloppy.sys
dulezitost-vysoka
stav- Hrozba:Rootkit:system modification
navrzena akce-odstranit
vysledek-akce odlozena do nasledujiciho restartu

ale pak uz jsou logy avastu bez infekcii...ale nechalu, kdyz mi nic neodstranilo a pravdepodobne ceka na dalsi restart a nasledni test avastu...kdyz to tak dam...co mam dat???muzu skusit odstranit??nebo kterou akci mam pouzit z navrhovanych na obr. 1???
Naposledy upravil(a) miau.lilith dne 06 pro 2011 23:58, celkem upraveno 1 x.

motji
VIP
VIP

#209 Příspěvek od motji »

Počkejte, já myslela že Avast dnes něco hlásil :?:

Obrázek

miau.lilith
Návštěvník
Návštěvník

#210 Příspěvek od miau.lilith »

ano, sam od sebe avast nasel rootkit, skryta hrozba, oznacene jako dulezite hlaseni...nabizelo to test, dala jsem ok na avastu...pak po testu navrhlo Odstranit...dala jsem ok...ale napsalo, ze se neda, ale ze se ma avast restartovat,pak automaticky udela analyzu...dala jsem ok....pc se vypnul..zapnul, probihala analiza v modre obrazovce pres program avast....a pak jsem fotila mobilem hlaseni...jak jsem psala uz vyse....nabizelo mi ruzne akce,videt na obr.1...do truhly se nepodarilo, psalo chybu jako je to na obr. vyse c. 2...myslim, ze na obr. 1 je mozne precist rootkit a kde byl..ja tomu moc nerozumim..ale je divne, ze pak jak jsem dala ukoncit...pc nabehl..a avast nenasel nic..ale esset nasel 13 x tuu vyse popsanou infikaci..ale odstranilo to...

nasla jsem to v avastu....v logu testu po restarte...
nazev souboru- C:windows/system32/drivers/sfloppy.sys
dulezitost-vysoka
stav- Hrozba:Rootkit:system modification
navrzena akce-odstranit
vysledek-akce odlozena do nasledujiciho restartu

ale pak uz jsou logy avastu bez infekcii...ale p, kdyz mi nic neodstranilo a pravdepodobne ceka na dalsi restart a nasledni test avastu...kdyz to tak dam...co mam dat???muzu skusit odstranit??nebo kterou akci mam pouzit z navrhovanych na obr. 1???

Odpovědět