Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

BSOD / Memtest errory na všech RAM

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
paramel
Návštěvník
Návštěvník

BSOD / Memtest errory na všech RAM

#1 Příspěvek od paramel »

Zdravím.

Poslední dobou mě začínají prudit BSOD. Je vcelku jedno, co dělám. Naposledy PC padlo při brouzdání po netu.

Sestava:

CPU: INTEL Core i7-920 2.66GHz, LGA 1366, BOX

Chlazení: ARTIC COOLING Freezer 7 PRO rev.2 chladič pro CPU INTEL/AMD

Základní deska: MSI X58 Platinum, LGA 1366 Intel X58 ATX Intel

RAM: OCZ Gold Edition DDR3 12GB, PC12800 (1066MHz) KIT 6x2GB

Grafická karta: Sapphire HD 6870 FleX 1GB GDDR5

HDD: WD 750GB 3.5“ Caviar BlueGreen, SATA II, 32MB Cache, 7.200rpm

Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB HD103UJ

DVD mechanika: Samsung SH-S223B, black

Zvuková karta: šesti kanálová Realtek HD digital audio

Síťová karta: Intel 82578DC Gigabit Network Connection

Case: KME MidiTower ATX CX-8062

Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W

Zkoušel jsem otevřít dumpy a vypadalo to na driver grafiky. Odinstaloval jsem ho a nainstaloval novější, ale nepomohlo to. Přikládám minidumpy a prosím o radu zkušenější uživatele.

[curl]http://czshare.com/2288215/dumpy.rar
http://bezvadata.cz/stahnout/96198_dumpy.rar[/url]

CPU v klidu 45 - 49 supňů, grafika v klidu 50-54 stupňů.
Při BF3 na max. CPU 75 stupňů, grafika 77 stupňů.

Pří Memtestu asi 200 errorů během 10% testu.
Tady je obrázek z erroru při testu.

Obrázek

Spustil jsem 4 testy najednou. Nechtělo mi to otestovat komplet unused RAM a vyzvalo mě to k více testům po 2047 mb RAM. Všechny hlásily error. Pozitivní je, že podle toho, co se píše v helpu k memtestu, pokud jsou errory na více modulech, není většinou vadná RAM. Teď ale zjistit co je špatně a napravit to ...
RAM podle všeho mám tyhle
http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr3-p ... ition.html

Divný ale je, že Aida64 mi ukazuje 1066 MHz, napájení 1,5V. Tohle asi bude přičina BSOD, ne? Pokud ano, můžu poprosit o radu někoho zkušenýho, co s tím provést?

Díky moc za jakoukoli radu. Jsem už docela zoufalý.

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: BSOD / Memtest errory na všech RAM

#2 Příspěvek od KEO »

Na frekvenciu RAMky sa vykasli, ono si to vacsinou nastavuje samo. Aj tak vyssie taktovane RAMky su len pre extremne pretaktovanie a rozdiel vykonu minimalny. Podla chladicov, si si vybral aj specialne RAMky.

Ale ak mas 1,5V napajanie a podla tych linkov je v specifikacii 1,7V, tak ma PODDIMENZOVANE NAPAJANIE a preto tie problemy. V BIOSe by som pohladal a zdvihol napatie na ramkach na 1,65V pripadne na 1,7V a urobil testy.

Aj ked sa divam napr. na
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect0

tak na ramkach pouzivaju 1,65V...
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

paramel
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od paramel »

S BIOSem si zrovna moc nerozumím. Všechno je tam na AUTO, takže nemůžu nic měnit a netuším, kde to nastavit, abych změnu mohl provést.. :(

Blbec jsem nemačkal + a - na nastavení voltage. Mám to na 1.65 a zkusím memtest.

EDIT// Tak mi běží 3x memtest a u 12,5% bez problému. Včera naskočily errory tak u 4% na všech testech. Vypadá to dobře, mám radost. Díky za radu.

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od KEO »

paramel píše:S BIOSem si zrovna moc nerozumím. Všechno je tam na AUTO, takže nemůžu nic měnit a netuším, kde to nastavit, abych změnu mohl provést.. :(

Blbec jsem nemačkal + a - na nastavení voltage. Mám to na 1.65 a zkusím memtest.

EDIT// Tak mi běží 3x memtest a u 12,5% bez problému. Včera naskočily errory tak u 4% na všech testech. Vypadá to dobře, mám radost. Díky za radu.
Kedze to stale hadze chyby a vyrobca deklaruje 1,7V, tak by som to hodil na 1,7V.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

Zamčeno