Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Černá obrazovka s kurzorem myši ve Win7

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

Černá obrazovka s kurzorem myši ve Win7

#1 Příspěvek od LukeHK »

Zdravím, když jsem ráno scenoval nodem svůj notebook HP Probook 4510s (Windows 7 Ultimate, x86), po nabízeném restaru jsem tak učinil a po naběhnutí biosu a následného spouštění systému se neobjeví přihlašovací obrazovka ale černá obrazovka s kurzorem myši, prováděl jsem čištění ccleanerem, dále pak spybot našel malware v cookies a v registerech (psalo to Windows Security Center disabled - nešlo mi totiž spustit centrum zabezpečí a když jsem ho povolil v services.msc a následně spustil, tak po chvíli se to zase v services přehodilo na zakázáno) a pak ještě nod32 našel 6 infikací, poté přišel restart

co jsem zkusil:

ctrl+alt+delete nefunguje, po přepnutí do nouzáku je taky černá obrazovka, při spuštění v nižším rozlišení to samé, oprava přes instalační cd hlásí, že nenalezla žádný problém, obnova systému z cd nemůže nalézt bod obnovy, a tak se obracím na Vás, pročetl jsem tu několik vláken o tomto problému, ale vidím, že neexistuje nějaké obecné řešení a vše se musí řešit individuálně, na notebooku mám cenná data o která bych nerad přišel, a tak jsem zkusil vypálit a nabootovat opensuse, ale notebook se kousne u načítání biosu a dál nic, podlě mě ta černá obrazovka zřejmě souvisí s tím malware a tím přepsaným registrem, prosím napište mi postup jak na to děkuji

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

Re: Černá obrazovka s kurzorem myši ve Win7

#2 Příspěvek od LukeHK »

Zdravím,

nabootovat flashku se mi nepodařilo, a tak jsem to .iso vypálil na cd a ten reatogo-x-pe se nabootoval z cd v nakaženém pc úplně bez problému, provedl jsem scan OTL a níže přikládám log, jinak nod32 se mi nepodařilo spustit a nemám absolutně představu, kde může být karanténa uložena
Přílohy
OTL.rar
OTL log
(38.08 KiB) Staženo 159 x

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od LukeHK »

ok, vytáhnu z toho co půjde, zkoušel jsem zapojit externí disk , ale ten mi to nějak nebere

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od LukeHK »

tak v Programdata\ESET je našel složku virlog (obsahuje virlog.dat, warnlog.dat a pak složku escan a v ní ndl4456.dat) a jsou vytvořené včera ve 4 ráno ale ten warnlog.dat je v 10:54 a kolem té doby jsem to restartoval, ale nevím v čem to otevřít

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od LukeHK »

tady je to
Přílohy
Logs_ESET.rar
zde přikládám
(63.19 KiB) Staženo 153 x

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od LukeHK »

explorer je ve windows, jinak výsledek z virustotal je goodware 0/43 (0,0%)

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od LukeHK »

tady jsou ty logy z OTL
Přílohy
Logs.rar
(29.71 KiB) Staženo 125 x

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od LukeHK »

ok, díky za tvoji ochotu a čas, pokud se to nepodaří tak to zazálohuju a hodím nové windows :wink:

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od LukeHK »

Podíval jsem se do registrů a chyba, kterou mi psal spybot byla hkey_local_machine/system/currentcontrolset/wscsvc/start hodnota w=2. A teď je tam hodnota 4

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od LukeHK »

Tak jsem to nevydržel, protože bez NB jsem jako bez ruky, vytáhl jsem z něj HDD a přes USB redukci z něj vše vytáhl a teď na něj instaluji nové windows, díky za tvůj čas

dneska bude dlouhá noc než to tam naházím vše zpět :D

LukeHK
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od LukeHK »

normálně jsem vytáhl dokumenty, hudbu, filmy,... do druhého NB a přes disk to tam nainstaluji a přesunu. Vzhelem k tomu, že mám 500gb disk a byl skoro plný, tak jak říkáš doladit to k obrazu svému bude běh na dlouhou trať :D , jinak ten registr byl ze spybotu, nod tam objevil trojany

Odpovědět