Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Černá obrazovka s kurzorem myši ve Win7
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Černá obrazovka s kurzorem myši ve Win7
Zdravím, když jsem ráno scenoval nodem svůj notebook HP Probook 4510s (Windows 7 Ultimate, x86), po nabízeném restaru jsem tak učinil a po naběhnutí biosu a následného spouštění systému se neobjeví přihlašovací obrazovka ale černá obrazovka s kurzorem myši, prováděl jsem čištění ccleanerem, dále pak spybot našel malware v cookies a v registerech (psalo to Windows Security Center disabled - nešlo mi totiž spustit centrum zabezpečí a když jsem ho povolil v services.msc a následně spustil, tak po chvíli se to zase v services přehodilo na zakázáno) a pak ještě nod32 našel 6 infikací, poté přišel restart
co jsem zkusil:
ctrl+alt+delete nefunguje, po přepnutí do nouzáku je taky černá obrazovka, při spuštění v nižším rozlišení to samé, oprava přes instalační cd hlásí, že nenalezla žádný problém, obnova systému z cd nemůže nalézt bod obnovy, a tak se obracím na Vás, pročetl jsem tu několik vláken o tomto problému, ale vidím, že neexistuje nějaké obecné řešení a vše se musí řešit individuálně, na notebooku mám cenná data o která bych nerad přišel, a tak jsem zkusil vypálit a nabootovat opensuse, ale notebook se kousne u načítání biosu a dál nic, podlě mě ta černá obrazovka zřejmě souvisí s tím malware a tím přepsaným registrem, prosím napište mi postup jak na to děkuji
co jsem zkusil:
ctrl+alt+delete nefunguje, po přepnutí do nouzáku je taky černá obrazovka, při spuštění v nižším rozlišení to samé, oprava přes instalační cd hlásí, že nenalezla žádný problém, obnova systému z cd nemůže nalézt bod obnovy, a tak se obracím na Vás, pročetl jsem tu několik vláken o tomto problému, ale vidím, že neexistuje nějaké obecné řešení a vše se musí řešit individuálně, na notebooku mám cenná data o která bych nerad přišel, a tak jsem zkusil vypálit a nabootovat opensuse, ale notebook se kousne u načítání biosu a dál nic, podlě mě ta černá obrazovka zřejmě souvisí s tím malware a tím přepsaným registrem, prosím napište mi postup jak na to děkuji
Re: Černá obrazovka s kurzorem myši ve Win7
Zdravím,
nabootovat flashku se mi nepodařilo, a tak jsem to .iso vypálil na cd a ten reatogo-x-pe se nabootoval z cd v nakaženém pc úplně bez problému, provedl jsem scan OTL a níže přikládám log, jinak nod32 se mi nepodařilo spustit a nemám absolutně představu, kde může být karanténa uložena
nabootovat flashku se mi nepodařilo, a tak jsem to .iso vypálil na cd a ten reatogo-x-pe se nabootoval z cd v nakaženém pc úplně bez problému, provedl jsem scan OTL a níže přikládám log, jinak nod32 se mi nepodařilo spustit a nemám absolutně představu, kde může být karanténa uložena
- Přílohy
-
- OTL.rar
- OTL log
- (38.08 KiB) Staženo 159 x
ok, vytáhnu z toho co půjde, zkoušel jsem zapojit externí disk , ale ten mi to nějak nebere
tak v Programdata\ESET je našel složku virlog (obsahuje virlog.dat, warnlog.dat a pak složku escan a v ní ndl4456.dat) a jsou vytvořené včera ve 4 ráno ale ten warnlog.dat je v 10:54 a kolem té doby jsem to restartoval, ale nevím v čem to otevřít
tady je to
- Přílohy
-
- Logs_ESET.rar
- zde přikládám
- (63.19 KiB) Staženo 153 x
explorer je ve windows, jinak výsledek z virustotal je goodware 0/43 (0,0%)
tady jsou ty logy z OTL
- Přílohy
-
- Logs.rar
- (29.71 KiB) Staženo 125 x
ok, díky za tvoji ochotu a čas, pokud se to nepodaří tak to zazálohuju a hodím nové windows 

Podíval jsem se do registrů a chyba, kterou mi psal spybot byla hkey_local_machine/system/currentcontrolset/wscsvc/start hodnota w=2. A teď je tam hodnota 4
Tak jsem to nevydržel, protože bez NB jsem jako bez ruky, vytáhl jsem z něj HDD a přes USB redukci z něj vše vytáhl a teď na něj instaluji nové windows, díky za tvůj čas
dneska bude dlouhá noc než to tam naházím vše zpět
dneska bude dlouhá noc než to tam naházím vše zpět

normálně jsem vytáhl dokumenty, hudbu, filmy,... do druhého NB a přes disk to tam nainstaluji a přesunu. Vzhelem k tomu, že mám 500gb disk a byl skoro plný, tak jak říkáš doladit to k obrazu svému bude běh na dlouhou trať
, jinak ten registr byl ze spybotu, nod tam objevil trojany