Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

nejde nastartovat win vista

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
jarda.otta
Návštěvník
Návštěvník

Re: nejde nastartovat win vista

#16 Příspěvek od jarda.otta »

hdtune našel jeden poškozený sektor
Přílohy
HDTune1.jpg
HDTune1.jpg (220.84 KiB) Zobrazeno 857 x

jarda.otta
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od jarda.otta »

A ještě vypsalo toto:
HD Tune: WDC WD3200AAJS-55VWA0 Error Scan

Scanned data : 305122 MB
Damaged Blocks : 0.0 %
Elapsed Time : 128:40
Přílohy
HDTune2.jpg
HDTune2.jpg (78.9 KiB) Zobrazeno 856 x

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od chodnik74 »

vypadá to na špatný sektor na disku, dám konzultaci s kolegou, děkuji za pochopení :)
Napiš mi: chodnik74@gmail.com nebo Obrázek

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

:!: Nepoužívejte utilitu Combofix bez dohledu a doporučení rádce!

:idea: Jste s naší pomocí spokojeni :???: Neváhejte a podpořte forum ZDE.

Pravidla fora: č.1 a č.2

jarda.otta
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od jarda.otta »

Děkuji za i tak ochotu.Vím že to je asi špatný problém.Disk je 5 let starý.A poměrně dost v permanenci.Ale radši bych stratil 10 000 než vše instalovat znovu.Všechny aplkace,aktualizace,nastavení atd.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od chodnik74 »

To věřím, dám konzultaci s kolegou a uvidíme.. jak se chová pc zatím?

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

jarda.otta
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od jarda.otta »

Teď co jsem se dostal do systému tak šlape jak hodinky.Rychlej,super.Ale bojím se ho vypnout.Možná mě svitla jiskřička naděje.Progooglil jsem desítky různých for a webů ohledně poškození a oprav vadných sektorů,ale skoro ve všech se shodují na jednom.Oprava není skoro možná.Vypnout hd,připojit co nejdříve přes usb kabel jako extérní disk a rychle zazálohovat data.Disk pak používat jako zálohovací.Ale na jednom webu jsem se dočetl od jednoho profíka zajímavý článek o opravách vadných sektorů,kde popisuje to samé co ostatní,ale do té doby než narazil na knihu od Stanislava Chromého a nevěřil vlastním očím.Sám to vyskoušel na jednom starém disku se 14 vadn.sektory a vše se opravilo a bez ztráty dat.Disk pak otestoval různým softem a jako nový.Tak snad jiskra naděje.
Zde je odkaz na stránku Záchrana dat z HD http://zachranadat.wz.cz/vadnesektory.htm
a zde na recenzi a přiblížení knihy: http://zachranadat.wz.cz/ovspd.htm

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od chodnik74 »

Děkuji za odkaz na literaturu, počkám na vyjádření kolegy, který se touhle problematikou zabývá déle než já :)

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

jarda.otta
Návštěvník
Návštěvník

#23 Příspěvek od jarda.otta »

Také díky a mějte se.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od chodnik74 »

Ve vašem případě je jedna kostička 122MB...takže je to celkem hodně, jestli jsou na něm systémové soubory.. :roll: Udělejte ještě jednou sken s HD Tune a jak najde vadný sektor, tak bude asi nutné vyměnit disk... :wink:

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od chodnik74 »

A ještě mrkneme na protokol systému...

:arrow: Exportujeme protokol událostí Systém
  • Klikněte pravým tlačítkem myši na tento počítač-spravovat (Pro spuštění Prohlížeče událostí (Event Viewer) by mělo stačit stisknout klávesy win+r a napsat "eventvwr" a stisknout Enter.
  • Dále se proklikejte následovně: Systémové nástroje-Prohlížeč událostí-Protokoly systému windows-Systém
  • Klikněte pravým tlačítkem myši na Systém a dejte volbu Uložit všechny události jako..
  • Uložte soubor někam na disk a nahrajte na http://www.leteckaposta.cz a vložte mi sem odkaz

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#26 Příspěvek od MiliNess »

Dobrý den, omlouvám se za vstup.
ale do té doby než narazil na knihu od Stanislava Chromého a nevěřil vlastním očím.Sám to vyskoušel na jednom starém disku se 14 vadn.sektory a vše se opravilo a bez ztráty dat.Disk pak otestoval různým softem a jako nový.Tak snad jiskra naděje.
Zde je odkaz na stránku Záchrana dat z HD http://zachranadat.wz.cz/vadnesektory.htm
a zde na recenzi a přiblížení knihy: http://zachranadat.wz.cz/ovspd.htm
Nenechte se zmást, vadné sektory na disku opravit NELZE. Disk lze max. na chvilku stabilizovat, než z něj vytáhnete data.
Existují různé utility, které např. manipulují se S.M.A.R.T. attributy, pak se disk může jevit jako opravený, což je ale jen iluze.
Vyexportujte ten systémový protokol, jak vám psal kolega výše a otestujte si disk pomocí Data Lifeguard Diagnostic for Windows (long test), přímo od WD.
Zopakujte také ještě jednou test v HD Tune.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět