Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Jak zjistim, ze virus Win32/Heur je sktecne pryc?

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
joocker
Návštěvník
Návštěvník

Jak zjistim, ze virus Win32/Heur je sktecne pryc?

#1 Příspěvek od joocker »

Zdravim,

mel jsem ted co docineni s velmi zakernym virem Win32/Heur a chtel bych Vas poprosit o radu, jak bych mohl zjistit,
ze jsem se ho uz bezpecne a zcela jiste zbavil?!

Tak abych Vam nejprv popsal muj problem:

1. Ze zvedavosti (ted uz vim, jaka to byla hloupost) jsem sel na stranku hxxp://www.gfrevenge.com (!!! ROZHODNE NENAVSTEVOVAT !!!)
2. Najednou mi TREND MICRO OfficeScan vyhodil warning o viru Win32/Heur
3. Zkontroloval jsem svuj antivir Norton Security a zjistil jsem, ze jeho zkusebni verze uz vyprsela a muj pocitac neni vubec chraneny!!!
4. Odinstaloval jsem Norton Security, stahnul jsem free verzi AVG a provedl kontrolu pocitace
5. AVG nic nenasel ani po druhem pokusu..
6. Ale za to nasel nejake chyby v registrech.. stahnul jsem AVG Tune Up a opravil si registry.
7. Rikal jsem si, ze TREND MICRO OfficeScan si s tim virem nejak poradil, vsechno vypadalo v poradku, restartuju pocitac a pro jistotu provedu jeste jednu kontrolu
8. Ale po restartu doslo k naprostemu zamrznuti OS, neslo nic delat, ani otevrit slozku!!!
9. Nasilne jsem vypnul pocitac a znova zapnul (to jsem opakoval nekolikrat, asi ze zoufalstvi) , ale pokazde stejna situace.. po najeti Windows doslo k zamrznuti
10. Pri startu pocitace jsem zmacknul ESC a najelo mi HP menu (mam notebook od HP), byly tam nejake nastroje pro recovery a tam jsem dal
nejake HP Tune Up - nejake ladeni, to jsem si jeste myslel, ze je neco spatne s temi registry
11. Asi 3 hodiny to ladilo, ale po opetovnem zapnuti se nic nezlepsilo - notebook byl stale nepouzitelny
12. Zapnul jsem Windowsy v Safe mode.. spustil jsem AVG test systemu v prikazove radce..
13. Tentokrat nasel nejake viry v docasnem adresari "Temp" programu TREND MICRO OfficeScan, tak jsem je vymazal
14. Zapnul jsem windows normalne, ale porad mi nic neslo :(
15. Na strankach http://www.scanforfree.com jsem si nasel neco o tom viru a stahnul si odtamtud program STOPZilla.
16. Provedl jsem uplny scan systemu a naslo mi to 13 infikaci, z toho jedna kriticka, tri nebo ctyri high, par strednich a zbytek low
17. Manualne jsem odstranil infikovane soubory, protoze neregistrovana verze toho programu neumoznuje prime odstraneni
18. Znovu jsem provedl scan, vsechno se zda byt ciste, az na 5 infikaci v cookies
19. Pouzivam Mozillu, tak jsem odstranil vsechny cookies a provedl scan znova
20. Bohuzel tech 5 infikaci v cookies tam zustalo a nemuzu je nijak odstranit :(
21. Odinstaloval jsem AVG, stahnul jsem si AVAST (doufajice, ze by mohl pomoci) a provedl uplny test systemu
22. AVAST nenasel zadnou hrozbu, mam zapnute vsechny stity a system je (snad) plne chranen
23. Zapnul jsem windows v normalnim rezimu a k me radosti vsechno funguje!!!
24. Znova jsem provedl testy, STOPzilla ale furt hlasi tech 5 infikaci v cookies, AVAST nenasel zadnou hrozbu
25. Konecne jsem se odvazil pripojit sitovy kabel (v normalnim rezimu) a provedl jsem jeste scan programem TREND MICRO OfficeScan, ktery nenasel zadnou hrozbu

Jedna se o sluzebni notebook a proto bych se rad ujistil, ze virus je opravdu pryc (a co tech 5 infikaci v cookies?) ..
Nebo byste doporucovali windows radeji preinstalovat (cemuz jsem se chtel tak trochu vyhnout).

Pomohl by Vam treba vypis z Hijack This?

Budu vdecny za Vasi radu.. DEKUJI!
Naposledy upravil(a) vyosek dne 14 lis 2011 11:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Z bezp. duvodu zneaktivnen link

vyosek
VIP
VIP

Re: Jak zjistim, ze virus Win32/Heur je sktecne pryc?

#2 Příspěvek od vyosek »

Zdravim a pekny den preji :)
joocker píše: Jedna se o sluzebni notebook
Dle pravidel fora - zde bod 7 http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=2784 se firemni PC\ntb nezabyvymae - od toho je placeny IT management, pripad je mozne si jej najmout a fakturu dat do nakladu na podnikani...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

Odpovědět