Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Detekční schopnosti on-line antivirů

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
michal.kolesa
Nedůvěryhodný
Kontaktovat uživatele:

Detekční schopnosti on-line antivirů

#1 Příspěvek od michal.kolesa »

Jak jsou moc účinné on-line antiviry ? Mají nějaké Anti Stelhat, Ant Rootkit technologie ?

Některé jsou popsány v článku Antivir do kapsy pomůže zachránit již napadený počítač

Můj názor je, že je to více méně jen marketingový tah AV firem. Protože nemůžou běžet na úrovni systémových služeb a hlídat zda nějaký vir se neschovává, protože běží jen v prohlížeči a některé soubory jsou zamčené a kvůli internetovému prohlížeči, je bude Windows těžko odemykat.
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce ,Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače a ostatní zařízení z hlediska bezpečnosti

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Detekční schopnosti on-line antivirů

#2 Příspěvek od Rudy »

Můj názor je, že on-line antivir občas může pomoci, když si potřebujete zkontrolovat PC. Jejich schopnosti budou pravděpodobně kus od kusu jiné (lepší i horší). Rozhodně však nemohou nahradit v systému nainstalovaný antivirus s rez. štítem. Mám raději online skenery, kde si můžete zkontrolovat podezřelý soubor více antiviry naráz, např. www.virustotal.com , nebo www.virusscan.jotti.org . Uživatel však musí podezřelý sobor najít a musí mít jisté zkušenosti.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět