Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Pípaní při zapojené grafice

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Basfot
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 28
Registrován: 02 zář 2007 17:58

Pípaní při zapojené grafice

#1 Příspěvek od Basfot »

Ahoj, mám takový menší problém a potřeboval bych poradit. Odešel mi zdroj, tak jsem si od kamaráda půjčil jiiný, má sice o necelých 100 W menší výkon. Ale včera jsem na něm normálně hrál hry na plný výkon a v pohodě šlapal. Dnes z ničeho nic začalo takové tiché pištění. Rozebírám bednu od PC a snažím se zjistit z čeho to je. Jak jinak to mohlo dopadnout, než tak, že stejně nepoznám z čeho to vychází. Vypínám zdroj a pípání neustává. Po zkoušení zjišťuji, že zvuk přestane po odpojení LCD od grafiky i když je zdroj vypnutý. Pištění je i když zapojím konektor do druhé zdířky. Pípání nastává a přestává ihned po zapojení. Jinak PC normálně zapnu a jede.

Nevíte tedy, kde je problém nebo jak ho řešit. Jestli mám koupit nový zdroj a na tento se vykašlat nebo nějaká jiná rada? Díky.

Uživatelský avatar
JaRon
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 15241
Registrován: 29 bře 2005 13:39
Bydliště: BB-SK

Re: Pípaní při zapojené grafice

#2 Příspěvek od JaRon »

ahoj,
ak je moznost skus si pozicat aj graficku kartu - prip. iba skontroluj ventilator na nej (ak ma) - vycistit, premazat
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Basfot
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 28
Registrován: 02 zář 2007 17:58

Re: Pípaní při zapojené grafice

#3 Příspěvek od Basfot »

Zatím nemám jak si sehnat další grafiku, ale kontroloval jsem tu grafiku a vypadá OK. Teď když PC třeba zapnu, tak to nic nedělá, ale po hodině to asi začlo zas divný zvuk vydávat. Nešlo by to náhodu nějak zjistit nějakým programem, jestli jsou komponenty OK nebo jestli mají dostatečné napájení nebo já nvm co je potřeba k tomu. Jinak díky předem za každý nápad.

Uživatelský avatar
Jds
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 11
Registrován: 13 črc 2011 20:10

Re: Pípaní při zapojené grafice

#4 Příspěvek od Jds »

Zdravim jen pro upresneni co znamena odpojeni zdroje?.Nechci strasit vypada to ze muze piskat civka nebo kondenzator ve zdroji nebo na desce nebo Gk.Vzhledem k tomu ze pises ze ti odesel zdroj tak bych to tipnul na ty kondenzatory(nejsou nafouknuty ?).Ten zdroj co mas pujceny je slabsi a jak je stary?.Mel jsem neco podobneho zdroj fungoval ale,po vypnuti Pc asi po 10s zacal piskat.Po rozebrani byla vetsina kondenzatoru nafoukla.Pozor zdroj muze opravovat pouze odborny servis.Nebezpeci urazu el. proudem.Asi sem moc neporadil ale,hledal bich chybu timto smerem.

Zamčeno