Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Diagnostic Policy Service (win7 ultimate 32-bit)

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostic Policy Service (win7 ultimate 32-bit)

#31 Příspěvek od Vrtule »

Zdravím,

"Omezené připojení" může ve skutečnosti vlatně znamenat "špatné heslo". Pokud tedy máte svoji wifi zaheslovanou, pravděpodobně se při čistce registru poškodily ty klíče, které uchovávají toto heslo. Bude třeba zadat heslo nové.

To provedete tak, že se na danou wifi připojíte. Samozřejmě vám to řekne, že se jedná o Omezené připojení. Na tuto síť v seznamu sítí klikněte pravým tlačítkem myši a dejte Vlastnosti. Měl by se zobrazit dialog, kde je možné znovu zadat heslo i zvolit typ šifrování. Zkuste znovu zadat heslo, dát Ok, chvíli počkat, případně se odpojit a znovu připojit a přes ten dialog Vlastnosti zkontrolovat, že heslo je tam správné.

Dante Aligi
Návštěvník
Návštěvník

#32 Příspěvek od Dante Aligi »

no ja jsem uplne uz maximalne bez napadu a plnej zoufalstvi... vsude na jinych forech a webech kde se resil tenhle problem, neni odpovedi, max bod obnoveni a ten nemam.. :-/ zas jestli neni jednodussi preinstalovat cely wokna nez tam misto nich dat linux, pripadne dost premyslim o OS X...

heslo je spravne, takovy ucho fakt nejsem. navic po nainstalovani ovladace na adapter wifi se automaticky vymazou vsechny hesla, takze se me to stejne ptalo na heslo pri napojovani

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Vrtule »

Aha. Zkusíme ještě Prohlížeč událostí. Je to oblast, kam různé součástí systému (ale mohou i aplikace) zapisují různá hlášení (upozornění, hlášení o chybách, různé informace).

Pro spuštění Prohlížeče událostí (Event Viewer) by mělo stačit ve Start menu napsat "eventvwr" a stisknout Enter.

Podívejte se tam, jaké chybové zprávy se tam vyskytují. Zejména do protokolu Systému (Protokoly systému Windows -> Systém). Pokud by tam byly nějaké netradiční hlášky, které by mohly obsahovat vodítko, opište je sem. Možná bude také zajímavý protokol Instalace.

také můžete ty protokoly exportovat (přes kontextové menu) a někam je uložit na web. Já bych si je stáhl a podíval se na ně blíže.

--------

Ono problémy toho vašeho druhu podle mého názoru často vznikají, když se do PC dostane nějaká havěť, která se pak vyčistí buď ručně, nebo nástrojy jako ComboFix (i s MalwareBytes takovou zkušenost bohužel jednu mám). Pokud nedojde k vrácení všech změn, která daná havěť provedla, tak v systému mohou přestat fungovat různé věci. Bohužel nebývá obvykle dost času zjistit, co všechno a za jakých podmínek a jaké verze systému havěť modifikuje.

Obdobně nežádoucí účinky mohou mít i různé "čistící" programy, zvláště jsem se s tím setkal v oblasti registru. Velké části registru nejsou příliš dokumentovány (ví se, k jakému účelu slouží, ale už se neví, jak to tam přesně funguje... nebo se o jejich účelu neví vůbec nic), takže pokud autor takového čističe špatně pochopí význam některých klíčů a hodnot, neštěstí je na světě.

Proto jsem já osobně různé čistící programy nikdy moc nepoužíval a nedoporučoval. Samozřejmě mohou ve většině případů fungovat dobře a já jen měl tu smůlu, že můj případ byla výjimka potvrzující pravidlo.

Dante Aligi
Návštěvník
Návštěvník

#34 Příspěvek od Dante Aligi »

protoze to ma skoro miliardu znaku tak jsem to dal do winrar archivu a uploadnul na uloz.to

je tam i system i instalace.

http://www.uloz.to/10351955/protokoly-rar

Dante Aligi
Návštěvník
Návštěvník

#35 Příspěvek od Dante Aligi »

jestli vas nic nenapada tak mi asi nezbyva nez reinstal celeho systemu...

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od chodnik74 »

Počkejte na kolegu,zkusím ho upozornit :) a zítra vám dám vědět...
Napiš mi: chodnik74@gmail.com nebo Obrázek

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

:!: Nepoužívejte utilitu Combofix bez dohledu a doporučení rádce!

:idea: Jste s naší pomocí spokojeni :???: Neváhejte a podpořte forum ZDE.

Pravidla fora: č.1 a č.2

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Vrtule »

Zdravím,

omlouvám se, byl jsem si o víkendu trochu odpočinout, takže jsem neměl přístup na Internet.

Z prohlížeče událostí je vidět, že selhává služba NLA (Sledování umístění v síti), kvůli níž následně selhává i služba Seznam sítí. Její pád může způsobovat problém s wifi.

Díval jsem se po řešení a našel jsem toto. Problém může být ve špatně nastavených oprávněních v registru. To by mělo jít napravit následujícím příkazem:

Kód: Vybrat vše

secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose /areas REGKEYS
Proveďte jej jako administrátor (spusťe příkazovou řádku jako administrátor, prostě musíte projít přes dotaz Kontroly uživatelských účtů).

Tento příkaz by měl nastavit oprávnění v registru v oblasti důležité pro práci služeb na výchozí hodnoty.

Dante Aligi
Návštěvník
Návštěvník

#38 Příspěvek od Dante Aligi »

ne to je samozrejme v poradku, jen uz mi trosicku hrabe z toho ze mam dva tydny svoje PC bez pristupu na net.
taakze jsem udelal presne vse podle postupu, a odkazalo me to na tenhle log:

http://www.uloz.to/10399283/scesrv-log

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Vrtule »

Aha. Předpokládám, že ten příkaz tedy nepomohl (jinak byste sem asi toto nepsal)?

EDIT: Mělo by se to projevit až po restartu počítače.

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#40 Příspěvek od StrejdaProšek »

Ahoj jen mě napadla jedna věc (omlouvám se nepročítal jsem celý topic tak už to zde možná zanělo) co zkusit opravnou instalaci windows?

Dante Aligi
Návštěvník
Návštěvník

#41 Příspěvek od Dante Aligi »

Vrtule:
bohuzel nepomohl :-/ restart samozrejme probehl
StrejdaProšek:
no tomu se snazim vyhnout, protoze kdyby uz k necemu takovemu doslo, tak rovnou premazu cely system a hodim tam radsi OS X

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#42 Příspěvek od StrejdaProšek »

Když dáš opravnou instalaci, tak o žádná data nepřijdeš.
Jen windows opraví chybné soubory, registry, služby ....

Dante Aligi
Návštěvník
Návštěvník

#43 Příspěvek od Dante Aligi »

jo, ale proste pretekl pohar, kdyz dojde na nejhorsi a musel bych neco takovyho delat, tak je rychlejsi uz to radsi cely smaznout a dat tam neco lepsiho... windowsy me timhle proste uplne zklamaly a vzhledem k tomu ze PC je z vetsiny od Intelu, vse by melo jit bez problemu.

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Vrtule »

Já se té opravě také snažím vyhnout. Prostě je to takové poslední řešení a můj názor je takový, že je lepší reinstalovat než opravovat.

Protože když provedete opravu systému, tak se vám nahrajou původní systémové soubory (což je asi i v pořádku) a struktura a obsah registrů po instalaci (což už je v pořádku méně). To znamená, že ztratíte všechna data zapisovaná do registru při instalaci různých aplikací a ovladačů. Výhoda je samozřejmě v tom, že tím ztratíte i ta data, která působí, že nefunguje wifi (pravděpodobně), ale to je v tomto případě jistý detail. Při reinstalaci se bude dít to samé, navíc vás zbaví různých zbytkových dat, která by po opravě systému jen ležela a byla k ničemu (protože by neměla napojení do registru).

Ale teď mě opravdu mnoho nenapadá. Zkuste mi ještě ukázat ty protokoly z Prohlížeče událostí. Zajímají mě hlavně události, co přibyly potom, co jste provedl ten příkaz (předpokládám, že jste jej provedl jako správce, tedy po průchodu dotazem Kontroly uživatelských účtů). Takže zkuste zase někam uploadnout ty protokoly (nejnovější události by měly být navrchu).

Dante Aligi
Návštěvník
Návštěvník

#45 Příspěvek od Dante Aligi »

takze tady jsou vsechny protokoly, co sly nejak ulozit

http://www.uloz.to/10402261/protokoly-nove-rar

jinak UAC jsem vypnul, po jiste dobe na to clovek chytne alergii

Odpovědět