Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Kompatibylita procesoru

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Jds
Návštěvník
Návštěvník

Kompatibylita procesoru

#1 Příspěvek od Jds »

Dobry den jiz jsem se ptal jinde ale zkusim to i tady.Mate nekdo zkusenost s kompatibylitou 125w procesoru na desce s podporou do 95w?.Konkretne Ph2 X4 965 a Asrock N68 GE3.Na strankach vyrobce jsem se dival.Zajima me to z ciste technickeho hlediska zda to nekdo zkousel.A taky ze jsem objednal procesor a az pak procetl manual k desce.Diky za odpovedi.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompatibylita procesoru

#2 Příspěvek od Rudy »

Osobní zkušenosti nemám. Obecně lze říci, že pokud se budete striktně držet specifikací té desky, mělo by vše fungovat. Toto fórum, bohužel, není specializovaná na podobné experimenty. Více byste se dověděl na specializovaném hw fóru.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Roli
VIP
VIP

#3 Příspěvek od Roli »

Zdravím, neměl být problém, ale budeš muset připojit ještě jedno napájení přímo pro procesor,

plus dobře chladit.

Podle manuálu k tvé základní desce je tam na to 4 pin 12V power connector.
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

Jds
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od Jds »

Problem vyresen vymenou desky u prodejce.Byli vstricni a poradili.Procesor uz funguje.P.S. k tomu 4pin napajeni na te desce bylo a ma ho snad kazda deska od P4 nahoru.Jo mas s tim nejakou zkusenost? Myslim provozovani 125w na desce pro 95w procesor.Nikde jsem zadny zkusenosti nenasel.Mozna ze ta vymena desky byla zbytecna.V obchode jsme debatovali o tom ze ta napajeci vec kolem Cpu nemusi vydrzet dodavat napajeni silnejsimu Cpu a nebo muze.To uz se nedovim.Presto diky za odpovedi.

Roli
VIP
VIP

#5 Příspěvek od Roli »

Ono záleží na kvalitě základní desky a jak moc zatěžuješ CPU, protože on ne vždy jede na plný výkon.

Ideální je pokud to BIOS umí nechat ho řídit CPU podle zátěže, to znamená že v případě potřeby

ho dokáže i silně podtaktovat a tím snížit teplotu s tím spojený hluk ventilátorů a samozřejmě i spotřebu.

Na sestavě s Pentium 4 140W TDP a základní desce pro 120W jede můj kamarád už několik let,

ale je pravda že ho nějak moc nehoní (kancelářské práce, net a sem tam nějaká nenáročná hra).

V případech kdy je osazena kvalitní a výkonná GPU je větší část "námahy" převedena na ni.

Jds
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od Jds »

To je pravda ale,jak jsem psal uz to nejde vyzkouset.Jen jeste dotaz jake jsou normalni teploty u toho Phenomu 2 x4 965 125w.Je to muj po dlouhe dobe novy pocitac a od dob P3 se trochu zmenila situace a tak trochu tapu a tonu.Diky za reakce a odpovedi :roll:

Roli
VIP
VIP

#7 Příspěvek od Roli »

CPU (jakýkoliv) v klidu do 50° a v zátěži do 75°C

GPU snese víc tak že v zátěži není problém klidně až 80°C

HDD do 50°C

MB také do 50°C

Zamčeno