Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém s exter. HDD zn. WD

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Crozet
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 7
Registrován: 13 pro 2008 16:07

Problém s exter. HDD zn. WD

#1 Příspěvek od Crozet »

Dobrý den,chtěl jsem se zteptat.Mám problém s ext. HDD zn WD.Při zapojeném disku se mi neuvěřitelně dlouho spouští W XP.Musím ho vždy vytáhnout se zdířky..win se rozjede hned a pak ho zase zasunu a je to,ale potom se mi zase celý počítač zpomalí.CPU nijak velké přitom není.A když otevřu tento počítač což trvá taky nějakou chvíli při zapojeném ex HDD tak se mi nezobrazi v discích ale jen v zařízení s vyměnitelným úložištěm jako jednotka cd rom-WD Smart Ware.Nejzáhadnější na tom je,že celou tu dobu mám zapojený ještě větší ext HDD a s tím to běží v pohodě....Zkošek jsem ho i defragmentovat,ale i tak je to pořád na prd.Prosím pomoc!!

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 118375
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s exter. HDD zn. WD

#2 Příspěvek od Rudy »

To, že externí disk, pokud je připojen před startem win, znatelně zpomaluje start. Je to dáno tím, že externí disk není detekován biosem, nýbrž je načten v okamžiku připojení. Navíc, čím je větší, tím déle to trvá. Disk si zřejmě systém neuloží, jako známý, takže ho musí vždy znovu načíst. Mám stejný problém a řeším to tak, že když ho potřebuji, připojím ho až po náběhu systému. Pak se načte během několika sekund a vše normálně běží. Druhý faktor, který ovlivňuje rychlost načtení je verze USB. Máte-li v PC např. USB1.1 a disk má rozhraní USB2.0, jsou do jisté míry nekompatibilní. Přenos dat sice proběhne, ale několikrát nižší rychlostí, než kdyby byly obě USB stejné verze.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Zamčeno