Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

ESS vs MSE

Moderátoři: JaRon, james008, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graupel
Návštěvník
Návštěvník

ESS vs MSE

#1 Příspěvek od graupel »

Dobrý deň. :)

Pomaly ale isto sa blíži moja licencia ESET Smart Security ku koncu. Avšak na novú licenciu budem mať peniaze asi až koncom novembra - na 1-ročnú licenciu by som aj mal, ale už som tak verný ESET-u, že si chcem kúpiť licenciu na 2 roky, aby som nešpekuloval a mal pokoj. :D Po skončení platnosti licencie sa nechystám ESET odinštalovať, lebo mám ho nastavený podľa svojej potreby a nechce sa mi ho potom znovu inštalovať a nastavovať, iba upgradnem na 5. verziu. Takže sa chystám na určitú dobu úplne vypnúť AV/AS rezidentný štít, ale FW a AntiSpam si nechám a na určitú dobu si k ESET-u doinštalujem MSE namiesto AV/AS. Môže dôjsť ku kolíziám?

Ďakujem. :fez:

S pozdravom Miroslav Janočko :75:

branda
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: ESS vs MSE

#2 Příspěvek od branda »

Dobrý den,
toto se mi nezdá jako vhodné řešení. Přestože AV/AS vypnete, zůstanou v systému drivery a nikdo vám nezaručí, že nedojde ke kolizi nebo nestabilitě systému.
Doporučil by jsem vám po skončení licence produkt korektně odinstalovat a nainstalovat freeware AV+FW viz http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=29&t=6152 :)

Alfajk
4. Stupeň Varování

#3 Příspěvek od Alfajk »

na odinstalaci ESS 4 pozor,hlavne na ten jejich super uninstaller,ja si tim zazdil system ze to zkoncilo reinstalem windows,doporucuju udelat zalohu dat

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od sudanec »

Pravdepodobne ku koliziam nedojde ALE na pocitaci, ktory vyuzivate na nieco ine ako na testovanie, by som to urcite skusat neodporucal.
Ak je pocitac zdravy, ESS sa normalne odinstaluje, nainstaluje sa novy AV, ten sa potom odinstaluje a nainstaluje novy ESS. V principe to pocitacu nema preco ublizit (aj ked, samozrejme, nie je to najstastnejsie riesenie).
Obrázek

Odpovědět