Tak som zasa s5. Je mozne ze jeden BSOD bol vyrieseny ale stale ma trapi problem. Restart z nicoho nic niekolko minut, nanajvys pol hodina po starte. Potom cely den bez problemov. Tiez nie je pravidlo ze po kazdom starte/restarte sa znova samovolne restartuje. Uz bol aj den ked islo vsetko bez problemov cely den. BSOD mi nevyhodilo nikdy len jediny krat a aj to neostalo po nom nic v Minidumpe a restart som mal opät povoleny, cize ani opisat som to nemohol

Myslim ze tento problem sa predosleho netyka kedze toto su naozaj surove samovolne restarty (napriklad pri prehliadani webu, pozerani youtube) a ziadny BSOD nie je. Ten jeden co bol ani neurobil zapis. Predtym som mal vzdy restart sposobeny BSOD a vzdy aj minidump.
Pozeram do Event Viewera. Deje sa to od 7.8.2011 teda zhruba v case ked som menil antivirak z ESS na MSE.
Toto je ten Critical ktory sposobuje restart.
Kód: Vybrat vše
System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2011-08-07T11:31:49.050413200Z
EventRecordID 10919
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer Edo-PC
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0
Stale ten isty Critical Error. Za poslednych 7 dni celkovo 17 krat ale tu musim povedat ze restartovaval som mnohokrat aby som zistil pricinu.
Patral som dalej k "obycajnym" errorom a nasiel som vela chyb spojenych s MSE. A jeden sa zacinal objavovat asi nie nahodou presne od vtedy ako su zaznamenavane Critical Errory teda restarty.
je to tento:
Kód: Vybrat vše
System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing
[ Guid] {B675EC37-BDB6-4648-BC92-F3FDC74D3CA2}
EventID 3
Version 0
Level 2
Task 2
Opcode 14
Keywords 0x8000000000000010
- TimeCreated
[ SystemTime] 2011-08-07T11:31:51.530817600Z
EventRecordID 3
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 172
Channel Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing/Admin
Computer Edo-PC
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
SessionName Microsoft Security Client OOBE
FileName C:\ProgramData\Microsoft\Microsoft Security Client\Support\EppOobe.etl
ErrorCode 3221225485
LoggingMode 5
Za poslednych 7 dni az 50 krat, väcsinou po starte. Ak si vsimnete cas criticalu a obycajneho erroru je takmer identicky. Dokonca aj process ID je u oboch stale rovnaky, aj ked tomu sa velmi nerozumiem ci to je len nahoda alebo to spolu suvisi. Trosku som googlil a nasiel som plno odkazov na restarty sposobene tymito problemami. Tiez aj na vyriesenie druheho problemu s MSE odstranenim suboru EppOobe.etl, ze moze byt poskodeny a po zmazani sa nahradi novym. No to je sice pravda ale nepomohlo to. Ten Error aj restart sa deje dalej. Skusal som aj preinstalovat MSE ale ani to nepomohlo. Tak neviem kde je ta chyba a este dolezitejsia otazka ci to ono sposobuje tie restarty.
Kedze raz sa mi podarilo zazriet pred restartom BSOD v najhorsom pripade budem cakat na to BSOD, ale ako vravim videl som to raz za tie vsetky restarty.
Posledna moznost bude vyskusat iny antivir (Avast) a testovat to s tym co sa bude diat, ale do toho sa mi zatial nechce, pokial som nevycerpal vsetky moznosti riesenia.
Este doplnim ze je to Windows 7 Ultimate 64bitovy so SP1 a vsetkymi dostupnymi aktualizaciami. Windows bol nainstalovany 26.7.2011. MSE bol nainstalovany 4.8.2011. V den zaciatku restartov teda 7.8. som neinstaloval nic len updaty pre MSE. Predtym nablizsie az 29.7, co je vyse tyzdna dozadu.
edit: pozeram ze aj tento uzivatel ma presne rovnaky typ erroru s MSE:
http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=114175
edit2: este raz som ten MSE preinstaloval, predtym som nepovymazoval vsetky pozostatky, teraz som to vycistil vsetko tak budem cakat, po zatial dvoch restartoch od reinstalu sa ta chyba v Event Vieweri neobjavila ani sa pc samovolne nerestartoval, budem to dalej sledovat