Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
vir ovládá klávesnici a myš
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
vir ovládá klávesnici a myš
Zdravím všechny.
Mám problém. Z internetu se mi pravděpodobně stáhl virus (ačkoliv sem žádný konkrétní soubor nestahoval), který mi (zatím) dělá tyhle nepříjemnosti.
1) Po spuštění jakékoliv aplikace, ve které je možno psát (např internetové prohlížeče, textové editory), se okamžitě za kurzorem začne vypisovat nekonečná řada jedniček, prostě 111111111111... Jediná možnost, jak se toho zbavit, je vypnout num lock.
2) Jakákoliv stránka, která jde rolovat, se okamžitě sroluje úplně dolů a nelze ji kolečkem, ani posuvníkem posunout nahoru. Lze to udělat pouze šipkama, ale občas obraz opět přeskočí úplně dolů. To se děje ve všech oknech, kde lze rolovat: v aplikacích i ve složkách.
3) V textových editorech se mi kurzor neustále vrací na konec řádku.
4) Na ploše a po otevření jakékoliv složky, se mi okamžitě modře zvýrazní poslední ikona (jako kdybych na ni 1x klikl myší). U mě na ploše je to např. zástupce Adobe Reader, který je vpravo dole. Ve chvíli, kdy myší rozkliknu např. tento počítač, se spustí Adobe. Jediný způsob, jak se pohybovat mezi složkami, jsou opět šipky.
5) Nefunguje ctrl-alt-delete. Správce úloh spustím jen myší přes hlavní panel. Navíc se po spuštění správce zobrazí poslední záložka "Uživatelé" a mezi záložkami se lze opět pohybovat jen pomocí šipek.
Počítačem se projel Avasta i MSE a zkusil obnovit systém z dřívějška, ale bez výsledku.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.
Mám problém. Z internetu se mi pravděpodobně stáhl virus (ačkoliv sem žádný konkrétní soubor nestahoval), který mi (zatím) dělá tyhle nepříjemnosti.
1) Po spuštění jakékoliv aplikace, ve které je možno psát (např internetové prohlížeče, textové editory), se okamžitě za kurzorem začne vypisovat nekonečná řada jedniček, prostě 111111111111... Jediná možnost, jak se toho zbavit, je vypnout num lock.
2) Jakákoliv stránka, která jde rolovat, se okamžitě sroluje úplně dolů a nelze ji kolečkem, ani posuvníkem posunout nahoru. Lze to udělat pouze šipkama, ale občas obraz opět přeskočí úplně dolů. To se děje ve všech oknech, kde lze rolovat: v aplikacích i ve složkách.
3) V textových editorech se mi kurzor neustále vrací na konec řádku.
4) Na ploše a po otevření jakékoliv složky, se mi okamžitě modře zvýrazní poslední ikona (jako kdybych na ni 1x klikl myší). U mě na ploše je to např. zástupce Adobe Reader, který je vpravo dole. Ve chvíli, kdy myší rozkliknu např. tento počítač, se spustí Adobe. Jediný způsob, jak se pohybovat mezi složkami, jsou opět šipky.
5) Nefunguje ctrl-alt-delete. Správce úloh spustím jen myší přes hlavní panel. Navíc se po spuštění správce zobrazí poslední záložka "Uživatelé" a mezi záložkami se lze opět pohybovat jen pomocí šipek.
Počítačem se projel Avasta i MSE a zkusil obnovit systém z dřívějška, ale bez výsledku.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.
Naposledy upravil(a) Jahou dne 22 srp 2011 19:07, celkem upraveno 1 x.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: vir ovládá klávesnici a myš
Restartujte do nouz režimu (tam by se virus neměl spouštět) a dejte nejprve log z RSIT. Je podrobnější, než HijackThis.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podrobnější log:
Naposledy upravil(a) Jahou dne 22 srp 2011 19:08, celkem upraveno 1 x.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ani zde není nic nebezpečného vidět. V nouz. režimu je vidět stejný problém, jako v normálním?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte:

I v nouzovém režimu problém přetrvává. Koukal sem se do správce zařízení a jeden řadič SCSI a RAID a jeden řadič zvukového zařízení hlásí chybu. Ale nedaří se mi je aktualizovat, ani po vložení originálního CD s řadičema.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle. Může to být i chyba hardwaru, konkrétně ta klávesnice se chová, jako kdyby tam někde byl trvalý kontakt. Máte-li možnost, vyzkoušejte jinou. Jinak požádám o log z ComboFix:
Stahnete a ulozte nejlepe na plochu ComboFix: http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
pote spustte aplikaci pod uctem s administratorskym opravnenim
hned po startu se zobrazi obrazovka s licencnimi podminkami, pokracujte kliknutim na tlacitko Ano.
v klidu si postavte na kafe (cela akce trva cca. 5-10 minut, nekdy i dele - dle toho, o jak rychly stroj se
jedna a kolika soubory se skener bude muset prodirat), behem skenu se nepokousejte spoustet zadne jine
aplikace ani nic jineho
behem skenovani nepropadejte panice, vas stroj muze byt restartovan (predevsim pri prvni aplikaci skeneru)
upozorneni: pokud pouzivate antispyware s rezidentnim stitem, prepnete jeho rezidentni stit do Install Mode,
pripadne jej po dobu skenu uplne deaktivujte, protoze dochazi pri skenu a vymazu pripadneho malware k
nezadoucim kolizim s rezidentem antispyware
Navštivte:
Navštivte:

Tak nakonec je to asi tou klávesnicí. Vyměnil sem ji a zatím to šlape jak hodinky. Je to trochu trapný, že mě to nenapadlo dřív
, kdyby byla porouchaná jen jedna klávesa tak neřeknu, ale tohle se mi ještě nestalo. Jinak děkuji Rudymu za rady a trpělivost.
PS*Ještě před tím, než sem zkusil vyměnit klávesnici mi antivir našel trojana. Nevím jestli to může mít souvislost, ale i po odstranění viru z počítače, problémy přetrvávaly.
PS**Taky sem nechal projet ComboFix. Problémy pochopitelně taky nevyřešil, ale počítač teď běhá rychleji, takže díky za tip.

PS*Ještě před tím, než sem zkusil vyměnit klávesnici mi antivir našel trojana. Nevím jestli to může mít souvislost, ale i po odstranění viru z počítače, problémy přetrvávaly.
PS**Taky sem nechal projet ComboFix. Problémy pochopitelně taky nevyřešil, ale počítač teď běhá rychleji, takže díky za tip.

- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Když už jste ten sken CF dělal, rád bych viděl z něj log, aby bylo jasné, zda tam něco nezbylo.
Navštivte:
Navštivte:

A log máme kde? 

Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data

Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.