Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
ntb zamrzá
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
ntb zamrzá
Zdravím, mám tu vcelku nový ntb TOSHIBA Satellita L650D-11H a vůbec mu nerozumím. Byl mi přinesen s tím, že se Win7 chvíli po startu kousne. Říkal jsem si - ok, máte tam nějaký bordel (ntb opravdu po chvíli zamrzával). Neměl jsem ani chuť ani náladu na hledání problému a tak jsem tam rovnou šoupnul novou instalačku, ale tu začíná podivné chování. Dal jsem formát disku, zkoušel jsem instalovat z DVD, flash disku (LAN jsem už ani nezkoušel, páč by to podle mě mělo stejný výsledek), nicméně v průběhu instalace (rozbalování souborů) se ntb zase kousne. Jednou v 11%, jednou v 58% (nejdál se to dostalo z flash disku - 98%)... Pustil jsem Memtest a 2x Pass s 0 errors. Šoupl jsem tam Linux (instalace na disk) a ten běží jako o život a nezamrzne. V čem může být problém?
Naposledy upravil(a) tHx dne 14 srp 2011 13:37, celkem upraveno 1 x.
Re: ntb zamrzá
Zdravim a pekny den preji
vy mate nejaky PC servis ci si opravami nejak privdelavate

vy mate nejaky PC servis ci si opravami nejak privdelavate

Nene, je to ntb přítelkyně mého kamaráda a opravdu si za to nic neberu
A jinak žádný servis ani nevlastním ani v žádném nepracuji 

Pak nechapu proc jste editoval prvni prispevek
Jinou instalacku WINu jste nezkousel

Jinou instalacku WINu jste nezkousel

Editoval jsem to kvůli chybě ve větě - bylo tam "Neměl jsem ani chuť náladu na...", nyní je tam "Neměl jsem ani chuť ani náladu na...". Snažím se psát hezky česky.
Zkoušel jsem pouze různé verze Win7 (Home Premium vs. Ultimate), obě ale ze stejného media. Zkusím WinXP.
Zkoušel jsem pouze různé verze Win7 (Home Premium vs. Ultimate), obě ale ze stejného media. Zkusím WinXP.
Ja si pamatuji co tam bylo, ale nebudem to dale resit...
Muze byt poskozena primo instalacka...Zkuste ty XP jestli muzete a pak bychom mrkli kdyztak dale...
Muze byt poskozena primo instalacka...Zkuste ty XP jestli muzete a pak bychom mrkli kdyztak dale...
Progress dnešního odpoledne - večera: přehodil jsem SATA ovladač na IDE režim a nainstaloval WinXP (vše proběhlo v pořádku) a dal jsem test CPU v OCCT. Ten se cca po 20 minutách stopl kvůli teplotě CPU 95°C, ale nazamrzlo to. Napadlo mě, jestli náhodou nebyl problém s tím ovladačem, a tak jsem znovu zkusil Win7 s IDE režimem. Beze změn - nešlo. Zkusil jsem tedy jinou instalaci Win7 (kdysi jsem si je ořezal pro svůj netbook, pořád ale tato verze vychází z jednoho .iso, které mám uložené na externím disku). Tato verze se nainstalovala a tak nějak pochybně běžela (ikona na ploše místo klasické žluté byla jakože chybí --> bílá, nějak mi tam nešly nainstalovat drivery, OCCT po minutě sám vyhodí User Abort... jen bych podotknul, že ta verze mi na netbooku běží již druhým rokem bez problémů). Jednou mi i zamrzl. Zkouším tam dát znovu WinXP, dát tam všechny ovladače a nechat to delší dobu v zátěži. Výsledek hodím do EDIT.
\\EDIT:
\\EDIT:
Do editu prosim nic nedavejte, nevidel bych to jako novy prispevek...dejte to jako normalni odpoved
OK. No tak jsem udělal několik testů a situace je následující - OCCT asi vyhodnocuje špatnou teplotu CPU (vizte log1, log2). Pustil jsem proto test stability systému v Everestu. Testy byly 3 a pokaždé to zamrzlo v intervalu 9-13 minut. Teplota CPU dosáhla maximálně 73°C. Z toho soudím, že jsem v Linuxu ntb dostatečně neotestoval a asi by to zamrzalo i tam (tam byl pro mě úspěch, že se to vůbec spustilo a že, sice jen v idle, běželo
). Asi teda bude vadná nějaká komponenta a je to na reklamaci.
\\EDIT: Teď zamrzl i při pouhém načítání WinXP.

\\EDIT: Teď zamrzl i při pouhém načítání WinXP.
Jak pisete, tohle vypada na HW problem...pokud je ntb v zaruce tak bych s reklamaci nevahal a pokud neni, tak stejne asi bude nutny zasah servisu...