Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Vie avast! zachytit ten novy virus siraci sa cez Facebook?
Moderátoři: JaRon, james008, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Vie avast! zachytit ten novy virus siraci sa cez Facebook?
caute chcel by som sa opytat ci avast zachyti ten virus co sa siri cez facebook a odstrani antivirus. diky za odpoved.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vie avast! zachytit ten novy virus siraci sa cez Faceboo
Zdravím!
Zatím ani Avast, ani žádný jiný. Vir, který myslíte okamžitě AV deaktivuje. Nezbývá, než při nabídce aktualizace FlashPlayeru při prohlížení videí na FB na nabídku neklikat.
Zatím ani Avast, ani žádný jiný. Vir, který myslíte okamžitě AV deaktivuje. Nezbývá, než při nabídce aktualizace FlashPlayeru při prohlížení videí na FB na nabídku neklikat.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
aha, a ESET? na eset stranke bolo vraj napisane ze ESET programy to odhalia
Mohl byste prosim dat linkMarcoMJF píše:na eset stranke bolo vraj napisane ze ESET programy to odhalia
Dle meho toho dost najde jejich onlineskener nebo ze napojite disk do jineho PC jako neaktivni a nechate jej projet AV - to udela vice antiviru ze najde havte.
Ale primo aby nejaky AV zablokoval odkaz na onu havet jeste bohuzel neni
Odkaz na spravu ESETu:
http://www.eset.com/sk/o-nas/press-cent ... -facebook/
Asi bolo myslene toto.
http://www.eset.com/sk/o-nas/press-cent ... -facebook/
Asi bolo myslene toto.
----
Thx Tatry

- neznamena ze jej zachyti...MBAM jej umi tez lecitProdukty ESET infiltráciu liečia
a to kedy bude ten virus normalne zachyteni?
Až antivirové firmy rozlousknou jeho kód a zjistí jak na to. Kdy to bude, vám tu nikdo přesně neřekne. Zatím musíte být opatrný a neklikat na každou pitomost.
Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
- Peters56
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem dostal na FB zprávu od jednoho známýho a bylo mi podezřelý proč píše anglicky a dává odkaz na YT. Tak jsem mu poslal sms proč mi píše na FB anglicky. Pak mi volal a povídá, ty voe já jsem ti nic z FB neposílal, už jsem tam 3 týdny nebyl
Takže jsem tuto a další zprávy ignoroval.
Jinak koukám, že se nachytalo dost lidí a taky žasnu co lidí má craklej AV nebo OS, osobně si myslím, že to potom hodně usnadní napadení dalších součástí počítače. Myslím, že je to pro spoustu lidí ponaučení a že už si nekliknou na vše co jim připadá hezký a výhodný.

Jinak koukám, že se nachytalo dost lidí a taky žasnu co lidí má craklej AV nebo OS, osobně si myslím, že to potom hodně usnadní napadení dalších součástí počítače. Myslím, že je to pro spoustu lidí ponaučení a že už si nekliknou na vše co jim připadá hezký a výhodný.

Používám :

a to kto posiela tie spravy? a prosim nemohl bys poslat text tej spravy?
Stačí se podívat na úvodní stránku viry.cz, tam je to detailně popsané. K čemu si myslíš, že ti to pomůže?
Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Mozno sa opytam hlupost, ale predsa....
Antiviry tento problem liecia, ale nie su schopne infiltracii zabranit. Spravne?
Ale ak nezabrania infiltracii, ako "vedia", ze k nej doslo?
A ako potom "haved" zlikviduju? (Vsak ide aj o to, ze po restarte "smejd" vypne v nudzovom rezime AV, ak som spravne pochopil)

Antiviry tento problem liecia, ale nie su schopne infiltracii zabranit. Spravne?
A ako potom "haved" zlikviduju? (Vsak ide aj o to, ze po restarte "smejd" vypne v nudzovom rezime AV, ak som spravne pochopil)

----
A co je asi toto?
Sítí Facebook se šíří možná nejpropracovanější havěť v jeho historii! Aktuální je to i u nás, neboť i na diskuzním fóru VIRY.CZ se aktuálně neřeší téměr nic jiného!
Pokud vám nějaký přítel na Facebooku napíše přes chat a využívá přitom obratů jako:
hi. how are you
Wanna laugh?
It is you on the video ? want to see?
I'll be out for an hour, will be back soon
pak nemusíte ve skutečnosti chatovat s živým člověkem na druhém konci, nýbrž s tzv. botem. Bot je v tomto případě označení pro program, který se snaží automaticky odpovídat na vaše zprávy a snaží se navodit dojem, že si píšete se skutečným člověkem. Ve skutečnosti si píšete s robotem.
Však to ty antiviry taky nevědí. Umějí to léčit, ano, ale spuštěné mimo napadené prostředí nebo online skenery. Antivirové firmy samozřejmě o šmejdovi vědí a v databázích už je, jen mu zatím neumějí zabránit v odstavení antiviru.Tatry03 píše:Mozno sa opytam hlupost, ale predsa....