Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Prosím o kontrolu logu z RSIT
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Prosím o kontrolu logu z RSIT
A vypálené to CD máte správně? Opravdu jste to vypálila jako obraz disku na CD? (např. v programu ImgBurn, Alcohol atd.)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Už ano.. předtím to bylo přes Nero, nenapadlo mě, že je na to jiný způsob vypalování...díky za tip, vypálila jsem to přes ten Imgburn. Tady posílám výsledky Memtestu a GoldMemory. Oba jsem nechala proběhnout 3x, nic to nenašlo, myslíte, že to stačí?
- Přílohy
-
- memtest.jpg (423.92 KiB) Zobrazeno 524 x
Jo jo, paměť vypadá skvěle. Tam problém nebude.
A co počítač na nový ovladač grafické karty? Došlo od jeho upgrade ještě k nějakému BSOD?
A co počítač na nový ovladač grafické karty? Došlo od jeho upgrade ještě k nějakému BSOD?
No..vím, že mi v den instalace nového ovladače počítač do BSOD spadl, ale teď si nejsem jistá, jestli před nebo po instalaci ovladače...
Vím jistě ale, že mi často při startu PC vyskakuje ta černá obrazovka s hlášením přehřátí CPU. To ale nevím proč, když ty programy zjistily teplotu CPU v normě..
Jinak grafika se zhoršila, jsou vidět jednotlivé pixely, což dřív nebylo... a někdy mi teď při otvírání fotek zhasne obrazovka, vyskočí mi "No Signal", znovu sama naskočí a vyhodí tuto tabulku:

Vím jistě ale, že mi často při startu PC vyskakuje ta černá obrazovka s hlášením přehřátí CPU. To ale nevím proč, když ty programy zjistily teplotu CPU v normě..
Jinak grafika se zhoršila, jsou vidět jednotlivé pixely, což dřív nebylo... a někdy mi teď při otvírání fotek zhasne obrazovka, vyskočí mi "No Signal", znovu sama naskočí a vyhodí tuto tabulku:
Té hlášky o přehřátí CPU při startu byste se měla zbavit tak, že v nastavení BIOSu, na záložce Power, v Hardware Monitor nastavíte CPU Temperature na Ignored. Nicméně to není normální.
S tou grafickou kartou to vypadá tak, že asi bude po ní. Ještě jsem si všiml, že ten Hardware Monitor co jste použila, nezobrazil teplotu GPU.
Zkuste ještě tento nebo Everest.
S tou grafickou kartou to vypadá tak, že asi bude po ní. Ještě jsem si všiml, že ten Hardware Monitor co jste použila, nezobrazil teplotu GPU.
Zkuste ještě tento nebo Everest.
Ok, v BIOSu to ohledně toho CPU nastavím. No, je to divné, posílám screeny HWMonitoru a Everestu (v něm jsem nevěděla co přesně nascreenovat, je tam toho moc a teplotu GPU jsem tam neobjevila:().. Dívala jsem se do faktur a na grafiku je do ledna 2012 záruka (3-letá), myslíte, že by se dala v mém případě nějak uplatnit? Teď se mi zobrazuje "rozpixlovaně" např. rychlý přístup v Opeře, ale např. mini-náhledy u zpráv na Seznamu se zobrazují ostře (předtím byly taky rozmazané). Tohle je samozřejmě maličkost, kterou bych normálně neřešila, ale radši Vám to píšu, protože když je ta grafika teď tak nemocná, tak to může znamenat cokoliv. Při načítání fotek mi občas přes fotku naběhne 5-6cm bílý pruh.
Tady jsem si všimla nějakého velkého rozptylu v GPU taktu od originálu. Ale nevím, co z toho vyčíst, jen, že jsem si toho všimla.
No já bych tu reklamaci GK risknul. Můžete tím jen získat. Nejlepší by bylo ji odzkoušet v jiném počítači, vše ale naznačuje, že tam zřejmě bude nějaký problém. Teplota je v pořádku, takže tím to nebude.
A tady zas jsem moc nepochopila proč je Trial Version u pevného disku... ale možná to taky není podstatné.
Ok, dobře, zajdu s tím. A co říct jako hlavní důvod, co je na tom tak nejpodstatnější? Aby se mi nevysmáli, kdybych jim tam líčila, jak vidím fotečky na Seznamu rozpixlovaně...
Jako hlavní důvod bych uvedl havárie systému (BSOD). Z výpisů paměti z doby havárie bylo partno, že zhavarovalo vlákno v ISR rutině ovladače grafické karty.
Dále tu pak byl problém, kdy došlo k zavěšení GPU (neodpovídal na požadavky), které detekoval ovladač GK.
I ty deformace obrazu napovídají, že bude problém s grafickou kartou.
Možná najdete i nějaké chybové události v systémovém protokolu (Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->protokol Systém)
Dále tu pak byl problém, kdy došlo k zavěšení GPU (neodpovídal na požadavky), které detekoval ovladač GK.
I ty deformace obrazu napovídají, že bude problém s grafickou kartou.
Možná najdete i nějaké chybové události v systémovém protokolu (Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->protokol Systém)
Dobře, děkuji, zapíšu si, uvidím, co mi řeknou:)
V tom protokolu je chyb... no celkem dost.
Ještě jsem se chtěla zeptat na maličkost (snad)... při startu PC mi na jedné z načítačích stránek vyskočí na černém pozadí nápis "Error Gate" a nějaká spleť písmen a čísel, do pár vteřin zmizí a naskočí další...černé pozadí, nápis Marvell (+ nějaká čísla, možná verze?) a k tomu věta "No hard disc is detected!" ... dělá to snad už od prvního spuštění PC (cca duben 2009), ale kamarád, co se zajímá o PC, mi tenkrát řekl, že nemám řešit každou blbost, tak jsem to neřešila, ale teď se raději ptám, jestli to není nějaký "klasický" error nebo něco takového... jestli Vám to něco neříká..
V tom protokolu je chyb... no celkem dost.
Ještě jsem se chtěla zeptat na maličkost (snad)... při startu PC mi na jedné z načítačích stránek vyskočí na černém pozadí nápis "Error Gate" a nějaká spleť písmen a čísel, do pár vteřin zmizí a naskočí další...černé pozadí, nápis Marvell (+ nějaká čísla, možná verze?) a k tomu věta "No hard disc is detected!" ... dělá to snad už od prvního spuštění PC (cca duben 2009), ale kamarád, co se zajímá o PC, mi tenkrát řekl, že nemám řešit každou blbost, tak jsem to neřešila, ale teď se raději ptám, jestli to není nějaký "klasický" error nebo něco takového... jestli Vám to něco neříká..
Tu zpráva o chybě brány (error gate) byste musela upřesnit, nevím o co se jedná.
A tu zprávu od přídavného diskového host adaptéru Marwell a tom, že nebyly detekovány žádné disky, ignorujte.
Můžete ten hostadaptér vypnout v nastavení BIOSu, na záložce Advanced->Onboard Device Configuration->Marvell IDE nastavit na Disabled.
Nepotřebujete ho, disk máte připojený k integrovanému host adaptéru v southbridgi.
Určitě nám pak dejte vědět, jak to s tou GK dopadlo.
A tu zprávu od přídavného diskového host adaptéru Marwell a tom, že nebyly detekovány žádné disky, ignorujte.
Můžete ten hostadaptér vypnout v nastavení BIOSu, na záložce Advanced->Onboard Device Configuration->Marvell IDE nastavit na Disabled.
Nepotřebujete ho, disk máte připojený k integrovanému host adaptéru v southbridgi.
Určitě nám pak dejte vědět, jak to s tou GK dopadlo.
Ten error gate se pokusím vyfotit, ikdyž to tam bývá fakt jen chvilinku, ale jak se mi to povede, hodím to sem.
To s tím Marvellem přes BIOS vypnuto.
GK pošlu na reklamaci příští týden (snad to vydrží), dřív to bohužel není možné do toho obchodu dopravit. Reklamace bude trvat 14 - 30 dní, takže pak podám info, jak to dopadlo. Díky za rady!
A mám pro Vás novinku... dnes mi PC spadl do BSOD (zase úplně jiné - viz. foto), chtěla jsem poslat výpis z Minidumpu, ale složka prázdná... stránkovací soubor povolen, omezený výpis paměti povolen, jen Verifier byl vypnut, tak jsem ho zase zapla.
Pak mi zase něco hezkého napsalo to American Megatrends (ale to bylo hned po vypnutí toho Marvellu, tak to možná souvisí) a třetí věc... jak jsem chtěla tu hlášku o přehřátí CPU nastavit v BIOSu na Ignored, tak mě celkem vyděsil řádek s teplotou CPU: 100 stupňů .... vše nafoceno, posílám...
To s tím Marvellem přes BIOS vypnuto.
GK pošlu na reklamaci příští týden (snad to vydrží), dřív to bohužel není možné do toho obchodu dopravit. Reklamace bude trvat 14 - 30 dní, takže pak podám info, jak to dopadlo. Díky za rady!
A mám pro Vás novinku... dnes mi PC spadl do BSOD (zase úplně jiné - viz. foto), chtěla jsem poslat výpis z Minidumpu, ale složka prázdná... stránkovací soubor povolen, omezený výpis paměti povolen, jen Verifier byl vypnut, tak jsem ho zase zapla.
Pak mi zase něco hezkého napsalo to American Megatrends (ale to bylo hned po vypnutí toho Marvellu, tak to možná souvisí) a třetí věc... jak jsem chtěla tu hlášku o přehřátí CPU nastavit v BIOSu na Ignored, tak mě celkem vyděsil řádek s teplotou CPU: 100 stupňů .... vše nafoceno, posílám...