Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Otestujte si antivirus

Moderátoři: JaRon, james008, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Anti-vir master
Návštěvník
Návštěvník

Otestujte si antivirus

#1 Příspěvek od Anti-vir master »

Máte pochybnosti o tom jestli vám antivirus funguje správně?
Pokud ano vyzkoušejte malou on-line aplikaci o pár řádků níže uvádím kroky jak si ověřit jestli váš antivirus je opravdu funkční.
ČTĚTE POZORNĚ VŠECHNY KROKY !

Krok 1
Běžte na http://test.bezpecnosti.cz/antivir/ a tam najdete ke stáhnutí umělý virus

Krok 2
Stáhněte umělý virus pokud antivir zareaguje na virus už v prohlížeči je to super pokud ne tak to nevadí

Krok 3
Pokud vám antivirus nezareagoval už v prohlížeči pokuste se soubor otevřít antivirus vás musí upozornit že je to virus

Nebojte pokud se žádná upozornění nezobrazila virus se šířit dál nebude ale namáte funkční antivirus

Hlavně neusněte na vavřínech pořád tu jsou viry před kterýma se musíme chránit.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Otestujte si antivirus

#2 Příspěvek od Rudy »

Vážený uživateli. Děkujeme vám za příspěvek, ale Eicar je testovací soubor, který je znám již nejméně 10let. Byli bychom věru špatní odborníci, kdybychom o něm nevěděli. :) Pro vaší informaci. Eicarem lze otestovat zda je instalovaný antivir funkční jako takový, ale vůbec nic nám to neřekne, jak je na tom s detekcí skutečných virů. Ta je závislá na aktuálnosti a kvalitě virové databáze, heur. analýze a dalších okolnostech. Tolik na vysvětlení.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavuk29 »

Rudy, preco mu beries iluzie :?: vies aku som mal pred rokmi radost, ked som objavl EICAR? :lol: :lol: :lol:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

tuvok07
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od tuvok07 »

Aspoň jsem si ozkoušel, jak Avast krásně reagoval jinak než kdysi AVG :)
Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cernohous13 »

jj, Avast mi snad hned vypnul i router :D :D
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

tuvok07
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od tuvok07 »

Jo, každopádně natvrdo utnul spojení :D :D Nepamatuju si, co tehdy AVG - že by bylo tehdy jedno z mála co to nepodporovaly? Zkusím to testnout :D
Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.

tuvok07
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tuvok07 »

Tak AVG jen milostivě ráčí upozornit, tlačítko spustit sice hned zašedlé, ale po chvilce aktivní. (Avast ani nepovolil dialog Opery)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Pavuk29 píše:Rudy, preco mu beries iluzie :?: vies aku som mal pred rokmi radost, ked som objavl EICAR? :lol: :lol: :lol:
Já jen vysvětlil, jak se věci mají. Jsem dalek toho, abych někomu bral iluze. :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

i_g
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od i_g »

Já bych klidně nějaké iluze i vzal ;)
Pokud selže bod 2 (což by ovšem neměl - přinejmenším zápis na disk by měl být detekován), pak na 64bitovém OSu může klidně selhat i bod 3 - a vůbec to nemusí znamenat, že antivirus je nefunkční. 64bitový OS neumí spouštět DOSové programy, čili při pokusu o spuštění se může pouze objevit hláška Windows, že soubor nejde spustit, ale antivirus se ke slovu dostat nemusí.
(Jinak řečeno Eicar je už dosti historická záležitost, která na 64bit OS ne zcela funguje.)

JaRon
Moderátor
Moderátor

#10 Příspěvek od JaRon »

Rudy napisal vsetko co bolo treba uplne dokonale :thumbsup:
snad len dodam, ze clanok mi pripada "odpisany" z hodne stareho zdroja :D
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Odpovědět