Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Jakej antivir a firewall na NetBook?
Moderátoři: james008, JaRon, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jakej antivir a firewall na NetBook?
Ahoj jakej by jste mi doporučili aby co nejméně zatěžoval systém a byl zároveň účinný?
Nejlépe zdarma, Eee 1000HE, OS mám XP sp3.
Comodo IS 4
Microsoft SE + firewall (???)
Avira 10 + firewall (???)
Nebo jinou kombinaci?
Jinak zatím používám MSE + XP firewall.
Předem dějuji za doporučení.
Nejlépe zdarma, Eee 1000HE, OS mám XP sp3.
Comodo IS 4
Microsoft SE + firewall (???)
Avira 10 + firewall (???)
Nebo jinou kombinaci?
Jinak zatím používám MSE + XP firewall.
Předem dějuji za doporučení.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakej antivir a firewall na NetBook?
Dopručil bych Aviru+Comodo (Kerio).
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
- DDAANNAATTOORR
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se na to koukneme s freeware stránky tak určitě kvalitní Aviru - http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ]=Personal a FW - http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a ... dano]=Zone alarm&g[oz]=8.0.298.0&g[up]=Free , ale je lepší si Antivir neboli (AV) zaplatit, ale to je každého věc do čeho investuje peníze.
- Guru
- Návštěvník
Avast_5 free.foto1977 píše:..co nejméně zatěžoval systém a byl zároveň účinný?...
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mám zkušenosti, že právě Avast má dost velkou spotřebu syst. prostředků. Je-li ovšem dostatečně dimenzovaná RAM, nevadí to.Guru píše:Avast_5 free.foto1977 píše:..co nejméně zatěžoval systém a byl zároveň účinný?...
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte:

Tak jsem to vyřešil reinstalací OS na Ubuntu
Ale děkuji vám všem za příspěvky.
p.s. instalací Ubuntu jsem neřešil jen bezpečnost, ale hlavně podstatné zrychlení netbooku při práci
(tedy vlastně zábavě). No třeba se ještě někdy k XPčkám vrátím, ale zatím to nevypadá.

Ale děkuji vám všem za příspěvky.
p.s. instalací Ubuntu jsem neřešil jen bezpečnost, ale hlavně podstatné zrychlení netbooku při práci
(tedy vlastně zábavě). No třeba se ještě někdy k XPčkám vrátím, ale zatím to nevypadá.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Za všechny: Nemáte zač!
Navštivte:
Navštivte:

Gratuluji a závidím, že jste neměl problém s hw na ntbfoto1977 píše:Tak jsem to vyřešil reinstalací OS na Ubuntu![]()

Tak tady samozřejmě není co dotat. Zatím stále platí GNU/Linux = bezpečí. A ještě dlouho platit bude, neb se těm šmejdům stále nevyplati psát havěť na tuxe.p.s. instalací Ubuntu jsem neřešil jen bezpečnost
opět schodaale hlavně podstatné zrychlení netbooku při práci (tedy vlastně zábavě).

No já potřebuji stále oba systémy z řady důvodů. Ale přiznávám, že hlavní podíl na tom má moje nevzdělanost v oblasti operačního systému GNU/Linux.No třeba se ještě někdy k XPčkám vrátím, ale zatím to nevypadá.
dlouha leta pouzivam spokojene free verzi aviry. Mam stary comp s 1 gb ram a v posledni verzi bohuzel temer neunosne spomaluje start pocitace, nepomohla ani reinstalace a vypnuti vsech tech testu po startu.
Ma smysl hledat neco mene narocneho?
Ma smysl hledat neco mene narocneho?
nicom: otázkou je stav OS. Pokud není udržovaný doporučuju zazálohovat data a pročistit pomocí Ccleaner, zkontrolovat programy po spuštění zakázat zbytečné služby na pozadí...
Reinstal OS po nějakém roce provozu, taky nezaškodí. Pokud tohle není tvůj případ, tak kvalitní nenáročnou alternativu neznám.
Reinstal OS po nějakém roce provozu, taky nezaškodí. Pokud tohle není tvůj případ, tak kvalitní nenáročnou alternativu neznám.
V nekomerční zóně prosím TYKAT...
Ahoj používám to na NetBooku Eee co mám v podpisu.Vao02 píše:Gratuluji a závidím, že jste neměl problém s hw na ntbfoto1977 píše:Tak jsem to vyřešil reinstalací OS na Ubuntu![]()
Můžu se zeptat na značku a typ ntb?
Tak tady samozřejmě není co dotat. Zatím stále platí GNU/Linux = bezpečí. A ještě dlouho platit bude, neb se těm šmejdům stále nevyplati psát havěť na tuxe.p.s. instalací Ubuntu jsem neřešil jen bezpečnost
opět schodaale hlavně podstatné zrychlení netbooku při práci (tedy vlastně zábavě).![]()
No já potřebuji stále oba systémy z řady důvodů. Ale přiznávám, že hlavní podíl na tom má moje nevzdělanost v oblasti operačního systému GNU/Linux.No třeba se ještě někdy k XPčkám vrátím, ale zatím to nevypadá.
Nainstaloval jsem si Ubuntu Netbook Remix 10.04 beta2 což je upravená distribuce pro NetBooky
která počítá s malou LCD.
Nechci dělat Linuxu reklamu, ale pokud to chce někdo na notes kde mu stačí jen brouzdat po netu,
koukat na filmy, poslouchat hudbu a používat Open Office tak je Ubuntu více než super systém.
Já s HW neměl problém, na podzim 2009 jsem nahodil Ubuntu 9.10 a taky fungovalo OK, akorát mi tam blbla DVB-T karta a nějaké drobnosti. Tak jsem se vrátil k XPčkům, ale ty prostě pro ten NetBook nejsou moc použitelný a je to pomalý. Tak jsem nahodil zase Ubuntu.
Teď v té nové verzi už vše fachá jak má i když je to jen beta (final verze za 3 týdny)
a rozhodně bych se linuxu nebál, já taky o něm nic nevěděl, prostě jsem si najel na jejich web http://www.ubuntu.cz a tam si stáhnul instalačku, proštudoval wiki kde popisujou instalaci a za 15min bylo nainstalováno, hned se to vše zaktualizovalo a už jsem mohl fungovat.
Navíc pokud přejdete z Win na Ubuntu tak vám to ani nebude připadat jiný.
Jinak na PC také pořád používám Win protože něco prostě v linuxu pořád dělat nejde (grafika apod.),
ale na netbook nebo notes pro zábavu je to super.
Nejvíc super je ta rychlost, moje Eeečko startuje za 30s a vypíná za 7s

A to mám CPU Atom!
Ano ubuntu má skvěle udělaný web, výborné fórum a wiki. Obdobně je na tom v Čechách Mandriva, kde je také vše ok zejména pro začínají uživatele. Já mám na desktopu Tuxe jako hlavní systém, ale zkrátka ntb zanmená mobilitu a když mě nefunguje bezdrát, tak je to malér a musím windows... ale intenzivně pracuji na zprovoznění. Toto je největší nevýhoda GNU/Linux pro nás normální uživatele, že pokud člověk nemá kamaráda, který mu pomůže v případě hw problému, nebo se nedočká pomoci na fóru dané distribuce ... smůla a nutně následuje
To je výhoda woken, že když jsou placená, tak si Microsoft prostě nemůže dovolit, "aby mu něco nefungovalo" ( myslím tím, že když si koupíte nový ntb s os win, tak se jim - jak výrobci, tak ms - prostě nemůže stát, aby nešel bezdrát ). Ono pokud je člověk technicky schopný, tak si poradí i s tím hw na linuxu. Jak rychle, to záleží právě na úrovni jeho vědomostí o tomto operačním systému. Ale i na foru najdete občas slova moderátora, že se mu prostě nepodařilo rozchodit to a to...
Otázkou je, kdyby si člověk koupil nějakou distribuci, potom totiž má v ceně i technickou podporu. Ale nemám zkušenosti, jak kvalitní podpora to je. Nemyslím jako, že by to neuměli
ale jak dalece opravu pomůžou v nesnázích.
foto1977 píše:akorát mi tam blbla DVB-T karta a nějaké drobnosti. Tak jsem se vrátil k XPčkům