Moderátoři: james008, JaRon, Moderátoři
Na téma MSE se tu již vedla diskuse. Nicméně pár poznámek. O tom, kdy prohlížet stažené věci by se mohla vést polemika. Tvrzení o prohlížení až po rozbalení není zcela přesné. MSE není provázán s Win Update. Má vlastní mechanismus stahování updatů. Definice jsou updatovány buď před naschedulovaným ,případně manuálním scanem a nebo vždy když jejich stáří překročí určitý počet hodin. Defaultně 24. I když moderátoři zdejšího webu tvrdí, že MSE je nevhodný pro našince, výsledky testů VB100, AVC atp. nesvědčí o špatné kvalitě antivirů od MS. Jinak MSE neobhajuji, jen doplňuji info o něm.Jan Gottwald píše:Tak po testování a stahování nějakých testovacích virů, přejdu raději k Avastu 5. Přecejen ten webový štít prakticky v rychlosti není vůbec poznat a při stahování zkušebních virů zařve okamžitě a přeruší spojení se serverem což je perfektní. Když jsem nějaké testovací viry stahoval s MSE, tak je objevil až po rozbalení na disku a nebo nejdřív při uložení na disk. Navíc ta provázanost s Win Update službou asi nebude nejlepší řešení. "Něco" tu službu odpálí a v tu chvíli je člověk bez aktualizací. Pochybuju, že má MSE nějaký obranný mechanizmus jako Avast (zabránění odinstalace atd...) No a v poslední řadě také rozhodlo to, že MSE má jádro z né celkem úspěšného antiviru a prakticky je to nejspíš nějaké zastaralé a pouze oprášené řešení. Tak jako Windows Defender... neznám nikoho, kdo by jej používal. No a na závěr díky za Vaše rady a pomoc při rozhodnutí
Nevím nevím. Nechci se přít o blbostech. Čert ví, jak to celé funguje. Já mám automatické aktualizace vypnuté a přesto se to spolehlivě updatuje.Jan Gottwald píše:To Jirak69 já Vás jen trochu poupravím v tom, že MSE k instalaci nových definicí a updatů běžící službu (podotýkám pouze službu) opravdu potřebuje. S vypnutými aktualizacemi v systému se MSE sám nedokáže updatovat. Je na této službě závislý, ale nepřebírá její nastavení. Pouze využívá distribuční kanály Windows Update.
No a musím se přiznat, že po dvoudenním testování, jsem se stejně k MSE zase vrátil. Nevím čím to, ale na to že jsem na Avastu "jel" cca 3 roky, mi teď po poznání MSE nějak nesedí. Nevím čím to, ale asi čím jem starší a méně mě baví se vrtat v systému, mám asi rád jednodušší věci a programy. V tomto má MSE obrovské kouzlo. No a také že má nativní 64bit verzi a dokáže spustit test až v době, kdy není vytížen systém. To jsem u Avastu hledal marně a klidně mi spustil test při hraní hry... své předchozí tvrzení tedy beru z5
Ne tak jsem to nemyslel. Měl jsem na mysli to, že musí běžet ta služba. Také mám u aktualizací nastaveno, aby se jen vyhledávaly a upozorňovaly na nové. Automatické mám taky vypnuté. Jen asi nesmí být nastaveno Nikdy nevyhledávat aktualizace. To pak asi je úplně vypnutá služba a MSE by se neměl čím aktualizovat (nezkoušel jsem to, jen tipuji)Jirka69 píše:Nevím nevím. Nechci se přít o blbostech. Čert ví, jak to celé funguje. Já mám automatické aktualizace vypnuté a přesto se to spolehlivě updatuje.
Do tohohle nastavení jsem nikdy nešahal. Čili doporučené není zaškrtnuté. Nicméně pro mě to není důležité, protože já si aktualizace řídím sám ručně.Jan Gottwald píše:...
Btw jak máte nastavené Doporučené aktualizace? Aby se chovaly stejně jako Důležité, nebo to políčko nemáte zaškrtnuté? Když ho mám zaškrtnuté, tak se Win Update ozývá s každou definicí ale zase když bych to vypnul, tak mi to třeba časem nainstaluje nějakou záplatu na Win, kterou nechci. Tak nevím co přesně zvolit...