Zdravím, neviete mi poradit?
Mám windows 7 RC verziu a už mi končí jej platnosť, systém ma upozorňuje aby som vykonal legalizáciu. No a neviem aký systém si mám zvoliť. Doteraz som mal 32-bitový, mám 3,5GB RAM no ešte som nezbadal aby jej využitosť bola vyššia ako 30% a to aj pri náročných hrách, ktoré mi sekajú. Na internete som si o tom už čítal viacero článkov (že vraj 32-bitové systémy nemôžu spracovať viac ako 4gb ramky), no nechápem prečo ten môj potom nezoberie ani len 1,5GB ked ju potrebuje ?! Pomohla by teda 64-bitová verzia? Prípadne, má nejaké NEvýhody oproti 32-bitovej?

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Windows 7: 32/64 bit
Moderátor: Moderátoři
Re: Windows 7: 32/64 bit
Systém používá tolik paměti, kolik zrovna potřebuje a je zbytečné se o to nějak víc zajímat. Když využívá jen 1,5 GB, tak prostě zrovna víc paměti nepotřebuje.
Jestli se rozhodujete jakou verzi si máte pořídit, tak samozřejmě 64 bit. Éra 32 bitů už pomalu končí. Kromě větší adresace paměti získáte nějakou tu ochranu navíc, např. Podporu HW DEP (ochrana před spouštěním dat) PatchGuard (ochrana před modifikacemi jádra). Na netu najdete mnoho diskuzí na téma 32bitů nebo 64 bitů. Něco si přečtěte a udělejte si o tom obrázek.
Jestli se rozhodujete jakou verzi si máte pořídit, tak samozřejmě 64 bit. Éra 32 bitů už pomalu končí. Kromě větší adresace paměti získáte nějakou tu ochranu navíc, např. Podporu HW DEP (ochrana před spouštěním dat) PatchGuard (ochrana před modifikacemi jádra). Na netu najdete mnoho diskuzí na téma 32bitů nebo 64 bitů. Něco si přečtěte a udělejte si o tom obrázek.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde