předem musím říci, že jsem hledal, na googlu i tady ( = Následující zadaná slova byla při vyhledávání vynechána, protože jsou příliš obecná: svchost Musíte zadat minimálně jedno slovo, které chcete vyhledat. Každé slovo musí obsahovat nejméně 3 a maximálně 14 znaků (kromě *).), ale nedostal jsem uspokojivou odpověd.
Jak nastavit svchost (tedy generic host process for win32 services) ve firewallu, konkrétně pokud možno Zone Alarm? Vše povolit? Nebo jen Access? Nebo nic? Díky moc.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
svchost
Moderátor: Moderátoři
Re: svchost
Zdravim, to je takovy evergreen
kazdy kdo si poridi fw a mysli to vazne s fw na tento problem narazi. Takze konkretne ZAfw... predpokladam, ze mate freeZA, kde moznosti vytvoreni pravidla jsou omezene ( lec pro bezneho usera naprosto postacujici
)... bych postupoval nasledovne. Kdyz ho totalne zakazete, tak se nedostanete na net. Povolte tomu komunikaci pouze smerem ven. Inbound nechte blok. Ale muze se stat, ze narazite na neco co nebude funkcni. Pamatujte na to, ze by to mohlo byt bloknutym svchost.exe smerem dovnitr. Zkuste v tomto pripade nefunkcnosti povolit i ten smer dovnitr. Pokud vse pote pojede, tak svchost.exe ve vasem pripade potrebuje i tuto komunikaci povolenou
Mam dojem, ze treba automaticke aktualizace to budou potrebovat
Proste to chce zkusit a uvidite. Jinak samozrejme jde take o to, jestli mate jeden komp rovnou na net, nebo nejakou domaci sit. Pro kompy v home siti si myslim, ze svchost budete muset nechat pro tyto pc ( sit ) kompletne povolene.
Myslim, ze se ale stejne dostanete metodou pokus omyl k vysledku fajfka fajfka fajfka krizek
P.S.: Dale jde o to, jak mate nastavene soupatko celkove bezpecnosti fw... pokud mate na high ( = pro uzivani pc napr. sediteli ve skole ci netkavarne ), to totiz myslim take muze ovlivnovat chovani fw k svchost, ale to na urovni ktera neni videt a stejn nelze ovlivnovat, takze to je mimo diskuzi.

Myslim, ze se ale stejne dostanete metodou pokus omyl k vysledku fajfka fajfka fajfka krizek
P.S.: Dale jde o to, jak mate nastavene soupatko celkove bezpecnosti fw... pokud mate na high ( = pro uzivani pc napr. sediteli ve skole ci netkavarne ), to totiz myslim take muze ovlivnovat chovani fw k svchost, ale to na urovni ktera neni videt a stejn nelze ovlivnovat, takze to je mimo diskuzi.
Díky, už jsem myslel, že mi nikdo neodpoví 
Mám domácí síť, zkusím jak píšete +++- a uvidíme.

Mám domácí síť, zkusím jak píšete +++- a uvidíme.
Vzdy nekdo odpovi. Je to jen otazka casu, nebot je to vsechno zalozeno na dobrovolnosti a volnem casu. Coz jsou veci, ktere v dnesni dobe jsou pomerne vzacne
Chce si to s tim pohrat. Ale tohle by melo fungovat i na tu sit. Jinak pro sit dopor. precist http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=5704 Zatim nedekujte,pockejte az jestli vam to k necemu bylo. Ale i tak NZ.