Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Nejde zvuk
Moderátor: Moderátoři
Nejde zvuk
Dobrý den,mohu se zde zeptat,z jakého důvodu mi zničehonic přestal jít zvuk? Zkoušel jsem postup:
pravým tl.Tento počítač-Spravovat-Správce zařízení a u záložky další zařízení mám žlutý otazník a pod ním v záložce Multimediální zvukový adaptér mám také žlutý otazník+vykřičník a pod ním mám Řadič videa (kompatibilní se stand. VGA) opět žlutý otazník s vykřičníkem.
Když jsem to odinstaloval+restart,tak mi to začalo hledat nový hardware,ale v průběhu mi to napsalo,že.....instalace nemůže být dokončena,protože nebyl nalezen nezbytný software.....a zařízení nebude pracovat správně.....
Vůbec netuším,jaký software to po mě chce a kde ho mám hledat a proč se mi zničehonic ztratil???Žádné instalační CD pro jakýsi software nemám.Poradíte?
Předem moc děkuji.
pravým tl.Tento počítač-Spravovat-Správce zařízení a u záložky další zařízení mám žlutý otazník a pod ním v záložce Multimediální zvukový adaptér mám také žlutý otazník+vykřičník a pod ním mám Řadič videa (kompatibilní se stand. VGA) opět žlutý otazník s vykřičníkem.
Když jsem to odinstaloval+restart,tak mi to začalo hledat nový hardware,ale v průběhu mi to napsalo,že.....instalace nemůže být dokončena,protože nebyl nalezen nezbytný software.....a zařízení nebude pracovat správně.....
Vůbec netuším,jaký software to po mě chce a kde ho mám hledat a proč se mi zničehonic ztratil???Žádné instalační CD pro jakýsi software nemám.Poradíte?
Předem moc děkuji.
Re: Nejde zvuk
Bylo by dobré vědět, jestli to je PC nebo notebook. Potom podle situace - jestli máš k tomu stroji instalační cd s ovladači. A v případě, že by to bylo PC s přídavnou grafickou kartou, tak cd pro ni.
A když už budeš psát, doplň prosím přesné názvy, buď notebooku, nebo základní desky v PC a příp model grafické karty. Včetně výrobce. Plus verzi operačního systému.
Proč se to stratilo, se nedá jednoduše určit. Až odpovíš, zkusíme nápravu nejdřív po dobrém.
A když už budeš psát, doplň prosím přesné názvy, buď notebooku, nebo základní desky v PC a příp model grafické karty. Včetně výrobce. Plus verzi operačního systému.
Proč se to stratilo, se nedá jednoduše určit. Až odpovíš, zkusíme nápravu nejdřív po dobrém.
Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno.
No,je to pevný PC,není to notebook. Parametry:
základní deska VIA P4PB 266E-N P4X266E,audio
Windows XP
a mám ho už dlouho a instalační CD asi bylo dodáno,ale nemohu jej najít
Nedávno to hrálo bez problémů,ale co si vzpomínám,tak Avast likvidoval nějaký vir a mám pocit,že něco v INVIDIA a od té doby to "tuším" nejde,taky to přesně nevím.Hraji si s tím už dost dlouho,ale nemohu na nic přijít.Zkoušel jsem i DXdiag,ale všude to hlásí ok.Akorát jsem si našel na netu Detektiva pro ovladače a ten nahlásil problémy,ale aktualizaci to automaticky nedělá.Jenže když jsem si prošel snad všechny ovladače (i na myš) a udělal automatickou aktualizaci,tak mi to nahlásilo,že jsou aktuální.No,už fakt nevím,kde je zakopaný pes.Každopádně to prostě nejde....díky za nějakou radu.Jestli mám ještě napsat něco bližšího nebo n ěco nakopírovat,tak napiš....díky
základní deska VIA P4PB 266E-N P4X266E,audio
Windows XP
a mám ho už dlouho a instalační CD asi bylo dodáno,ale nemohu jej najít

Nedávno to hrálo bez problémů,ale co si vzpomínám,tak Avast likvidoval nějaký vir a mám pocit,že něco v INVIDIA a od té doby to "tuším" nejde,taky to přesně nevím.Hraji si s tím už dost dlouho,ale nemohu na nic přijít.Zkoušel jsem i DXdiag,ale všude to hlásí ok.Akorát jsem si našel na netu Detektiva pro ovladače a ten nahlásil problémy,ale aktualizaci to automaticky nedělá.Jenže když jsem si prošel snad všechny ovladače (i na myš) a udělal automatickou aktualizaci,tak mi to nahlásilo,že jsou aktuální.No,už fakt nevím,kde je zakopaný pes.Každopádně to prostě nejde....díky za nějakou radu.Jestli mám ještě napsat něco bližšího nebo n ěco nakopírovat,tak napiš....díky
Stáhni si ovladač ze stránky http://www.techspot.com/drivers/driver/ ... tion/1928/, rozbal to někam a spusť Setup.exe. Uvidíme, jestli to půjde. Bohužel, oficiální stránky VIA na Tajwanu se mi neozývají.
Nenapsal jsi co máš za videokartu. Ta taky nemá nainstalované ovladače.
Nenapsal jsi co máš za videokartu. Ta taky nemá nainstalované ovladače.
Tak jsem to stáhl (ale bylo mi upozorněno,že ta stránka může obsahovat viry,spyware aj.).Přesto jsem to povolil,stáhl a rozbalil ze zipu,jenže Setup.exe tam žádný není.Mám tam pouze samotný Setup nebo Setup.dll nebo SETUP.ISS nebo Setup.lid.Tak který??Jinak jsem našel ještě grafickou kartu MSI 64 MB GeForce4 MX-440 T8X D,jestli to nějak pomůže.Díky.
Asi máš zadané Nezobrazovat přípony u některých typů souborů. Buď si to v průzkumníku zapni, anebo naslepo - měl by to být soubor Setup s ikonou počítače. Ten spusť.
Na tu grafárnu se mrknu.
Omlouvám se za zpožděnou reakci - povinnosti.
Na tu grafárnu se mrknu.
Omlouvám se za zpožděnou reakci - povinnosti.
Jestli ses malinko uklep a správný model zní MX440-TD8X, tak na stránce http://www.msi.com/index.php?func=downl ... rod_no=891 jsou ovladače ke stažení. Navrhuju 45.32 pro XP.
Kdybych se s tím modelem netrefil přesně, tak si vyber správný na http://www.msi.com/index.php?func=proda ... cat_no=130, a pak v odkazu Driver by mělo být to, co MSI pro danou kartu nabízí.
Po stažení jej spustíš, zvolíš si kam se to má rozbalit a dáš Install. Pak přejdeš do tohoto zvoleného umístění a spustíš (opět) Setup.exe. Jestli bude bez přípony, tak má takovou ikonu do tmavě modra, co to má ale představovat, to nedokážu vyluštit.
Kdybych se s tím modelem netrefil přesně, tak si vyber správný na http://www.msi.com/index.php?func=proda ... cat_no=130, a pak v odkazu Driver by mělo být to, co MSI pro danou kartu nabízí.
Po stažení jej spustíš, zvolíš si kam se to má rozbalit a dáš Install. Pak přejdeš do tohoto zvoleného umístění a spustíš (opět) Setup.exe. Jestli bude bez přípony, tak má takovou ikonu do tmavě modra, co to má ale představovat, to nedokážu vyluštit.
No,tak jsem to Nvidia spustil a při instalaci mi to nahlásilo,že mám nějaký novějí software k tomuto a jestli ho chci přepsat na starší.Tak jsem napsal,že nechci starší software a instalace se nedokončila.Ta grafická karta je fakt s koncovkou ...T8X D.Jinak jsem dodělal ten Vinyl Deck,který se nainstaloval naprosto ok+restart a když jsem pak chtěl zkusit přes Windows média player pustit písničku,tak Windows media player nalásil......že došlo k potížím se zvukovým zařízením.....a písnička se nespustila.Blbý,co? Fakt pakárna se zvukem
Mám ti třeba poslat nějaký print screen,co se mi tady přesně zobrazuje...jinak fakt už nevím.

Tak nějak po dobrém to zatím nevyšlo. Jelikož jsi tam měl nákazu, je teoreticky možné, že tam něco zůstalo. Takže navrhuji nechat si udělat preventivní kontrolu PC na viry. Bez ní si myslím, že zatím nemá cenu pokračovat.
Vlož prosím log z utility RSIT do sekce http://viry.cz/forum/viewforum.php?f=30 a požádej o kontrolu. Návod na vytvoření logu z RSIT máš hned nahoře. Založ nové téma, popiš situaci a vlož tam celý log. Jako prostý text, bez formátování, bez Code, bez Quote. Až se ověří, že máš čisto, zkusíme něco znova.
Vlož prosím log z utility RSIT do sekce http://viry.cz/forum/viewforum.php?f=30 a požádej o kontrolu. Návod na vytvoření logu z RSIT máš hned nahoře. Založ nové téma, popiš situaci a vlož tam celý log. Jako prostý text, bez formátování, bez Code, bez Quote. Až se ověří, že máš čisto, zkusíme něco znova.
Ty bláho,teď jsem udělal restart pc a uplně mi ty nové ovladače změnily Ovládací panely-Zobrazení-Nastavení na max 4 bity 640x480 pixelů a nejde mi to zmenšit.Mám ikony a texty na obrazovce obrovské a romazané :(Co s tím???? Ale co jsem zjistil je to,že mohu přijmout hovor ze Skype,slyším ho zvonit. :Což nešlo. Jenže když si chci stále pustit tu písničku z Windows media player,tak to nejde.Musím nejprve vyřešit to zobrazení,takhle se nedá psát
Mám tu ikony a písmenka velká jako v 1.třídě.....

Dokážeš najít v ovládacím panelu Přidat/odebrat programy ovladač pro grafickou kartu? Asi to bude mít v popise NVidia ale co dál, to si nevzpomenu, zřejmě VGA, driver atd. Toto dej odinstalovat (remove). Po odinstalaci by to mělo chtít restart. A po restartu, jestli bude po tobě chtít instalovat nově nalezený hardware, tak dej storno a spusť znova instalaci NVIDIA VGA Driver. Kdyby se tě ptalo, jeslti chceš přepsat novější verzi starou, tak dej souhlas, ano.
No jo,to jsem musel,protože to nefachčilo.Odinstaloval jsem to+restart a vzápětí po naběhnutí to nalezlo nový hardware a běželo to samo zase na ten mulitmediální zvukový adaptér a řadič a opět to napsalo,že ...nebude instalace dokončena,protože chybí nezbytný software...
Jinak zobrazení ikon a textu už je zase v normálu,jenže při prohlížení webové stránky mi teď zase myš fachá blbě,jakoby pluje nebo co
Úplně jsem se lekl,co to je,když naběhl takový velký text a ikony.Akorát na ploše mi zůstalo opět z nějakého důvodu spousta ikon od toho Vinyl Deck i přesto,že jsem si instalaci dal do zvláštní složky,nikoli na plochu
a v té zvláštní složce je to taky.No,Kocourkov.Zkusím ti poslat ten RSIT,jak jsi psal předtím,doufám,že to zvládnu.Te´d alespoň vidím,co píšu
nemám text přes celou obrazovku....

Ten RSIT do sekce, ktrou jsem psal. Podívá se na to někdo jiný, já viry nelovím.
Díky,tak jsem to poslal do sekce jak jsi napsal.Snad jsem to dobře pochopil.Díky ti moc za snahu,ale je to fakt nějaký divný
Už tady u toho sedím celý den....

Ok, až tě z té sekce "propustí", dej to vědět sem prosím. Budeme se snažit pokračovat.