Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Jaký máte názor na annoyware?

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Polda18
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Jaký máte názor na annoyware?

#1 Příspěvek od Polda18 »

Zdravím. Chci se zeptat, jaký zde máte názor na tzv. annoyware (programy určené k trollování)? Jedná se o neškodné programy, které mají za úkol uživatele pošťuchovat. Některé jsou velice jednoduché a dají se snadno zlikvidovat, některé jsou sofistikovanější a hůře se dají oblafnout. Většinou ale pomůže Správce úloh a preventivně i klystýr registrů.

Jeden malý jsem vytvořil. Má ikonku trollface a je pojmenován "crcss.exe" (mělo to být původně "csrss.exe", což si mělo střílet z opakovaných pokusů tento důležitý systémový soubor infikovat malwarem, ale spletl jsem si jméno souboru, a od té doby to má tento zkomolený název). Ve své podstatě se jedná o annoyware hloupý, protože je možné ho jednoduše zavřít pouze za pomoci myši na hlavním panelu (v okně je skryto zavírací tlačítko). Okno má napdis "Problém?" a obsahuje obrázek GIF s trollfacem (kdo zná meme, ví, jak to vypadá) a tlačítko z popiskem "Zbav se mě!", které má za úkol uživatele zmást. Toto tlačítko nedělá nic jiného, než že přehrává integrovaný zvuk smíchu a otevírá okénko se zprávou. Po odkliknutí OK program běží dál.

Má jednu nevýhodu: Kvůli tomu, že je skryté tlačítko Zavřít v okně, je skryta i ikona v okně a Hlavní panel nemá záchytný bod pro zobrazení správné ikony. V důsledku toho se buď ukáze prázdný obdélníček (Windows 10), nebo Hlavní panel u tohoto programu střídá ikony (Windows 7, možná i Windows 8 a/nebo Windows 8.1). Nelekejte se, je to způsobeno chybou v OS. Skutečná ikona programu se ukazuje v Průzkumníku vedle souboru programu a po najetí na příslušný chlíveček na Hlavním panelu v náhledu okna (případně seznamu oken, pokud jsou náhledy vypnuty). Na Windows XP jsem tento program netestoval.

Mohu sem přidat obrázek tohoto maličkého programu, pokud by ho někdo chtěl vyzkoušet, nechť napíše na můj e-mail (zakódován v HEX číslicích ASCII, pomocí HEX editoru):
6D61-7270-6F6C-6461-4067-6D61-696C-2E63-6F6D - já mu pošlu odkaz ke stažení :)
Přílohy
Okno Trollface po spuštění
Okno Trollface po spuštění
CRCSS01.JPG (98.87 KiB) Zobrazeno 1795 x

Polda18
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký máte názor na annoyware?

#2 Příspěvek od Polda18 »

Ještě jedna důležitá informace. Program byl vytvořen pomocí Visual Studio Community 2015. Program jsem nechal projet virustotalem a našel jednu infekci, kterou oznámil nějaký čínský antivirák. Nevím, zda se to tak děje pokaždé u programů vytvořeného z komunitní edice VS, ale jedná se o falešný poplach. Takže pokud používáte čínské zmetky, u tohoto programu si buďte jisti, že s počítačem nic neudělá, a ignorujte případné varování...

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavuk29 »

ty sa musis asi hrozne nudit :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Polda18
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Polda18 »

Ano, je to výplod mé nudy :D

Odpovědět