Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

nejde spustit externi disk

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
livot
Návštěvník
Návštěvník

nejde spustit externi disk

#1 Příspěvek od livot »

Mohl by mi nekdo, prosim, poradit ? Nevim jestli to sem patri, pokud ne - omlouvam se !
Vlastnim externi disk WD asi pul roku. Vcera jsem ho pripojil jako vzdy a nefunguje, navic pri tom "mrzne" PC...
Co jsem zatim vypozoroval a vyzkousel :
- v Total commanderu videt je ale po kliknuti na nej se objevi bud presypaci hodiny a zmrzne nebo to hned napise ze jednotka nenalezena.
- dale kdyz ho necham pri startu PC pripojeny, nenabehnou ani Win (XP).
- disk sam o sobe "huci a brni" jako vzdy, takze predpokladam, ze mechanicky funguje
- nekde jsem cetl o programu GetDataBack. Stahl jsem ho a on mi ukazal vsechny soubory na disku ! Bohuzel nejdou nikam zkopirovat ani nic jineho, protoze to chce heslo a licenci...

Opravdu uz nevim...je to za posledni pulrok druhy problem s WD ! Prvni fungoval dva dny, nastesti jsem na nej nakopiroval jen zalohovana data, na tomto druhem jsou bohuzel i cerstva - nezalohovana... Mam jeste starsi letite ext. disky a ty funguji bez problemu...
Budu vdecny za kazdou radu a pomoc, dekuji za prip. ochotu !

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: nejde spustit externi disk

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Program GetDataBack je opravdu placený sw. Buď budete muset použít některý free software, např Recuva: http://www.slunecnice.cz/sw/recuva/ nebo si GetDataBack koupit. Vypadá to na nějaké poškození disku (co, to nevím, ale tipnul bych si to ny chybu v NTFS tabulce). Další možností je nechat si data obnovit u specializované firmy. Je to ovšem finančně poměrně náročné.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

livot
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od livot »

Diky za ochotu. Ve sprave disku hdd vidim taky, je u nej napsano "v poradku" a neni napsano : NTSF
Recuva jsem stahl ale nasel toho malo, neni jeste neco jineho ? Navic jsem jen bezny uzivatel, tak ani nevim kde a jak ten GetDataBack koupit. A neplanuju ho navic ani pouzivat nejak casto, spis jsem myslel, jestli by nepomohl nekdo zkuseny, zadarmo bych to nechtel...

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

GetDataBack je k dostání přes internet. V Google zadejte GetDataBack a některý z odkazů vás na něj navede. Co stýká těch ostatních, prohledejte servery Studna, Stahuj a Slunečnici, možná tam něco najdte. Z těch free programů mám ovšem nejlepší zkušnosti právě s Recuvou. Divím se, že padl právě disk od WD, tyto disky považuji za jedny z nejlepších.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od KEO »

s usb hdd byva casto problem, ze funguju na hranici specifikacie usb, ktore dava maximalne 0,5A prudu. A usb vyvody davaju casto menej. Skusil by som externe napajany usb hub, do ktoreho sa zapoji ten hdd. Casto to pomoze. Pripadne PCI,PCIe USB karta a zapojit to do nej.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

livot
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od livot »

Zapomel jsem napsat, ze je to 3,5" disk s externim napajenim ze site...
Asi by mi uz jedine pomohlo, pokud by nekdo ochotny mel koupeny GetDataBack...

unchained
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od unchained »

Mám plnou verzi GetDataBack od kamaráda z firmy, rozklíčovanou portable verzi,
ale předem říkám, že jsem se jednou takhle vrátila z baru, tím svým připitým šátráním jsem si přejela po deletu, smázla jsem si celou složku s prací,
druhý den jsem celý den "počítačovala", než jsem si toho všimla a večer jsem koumala, jak toho co nejvíc dostat zpátky...
(Samozřejmě jsem před spaním vzorně vysypala koš... :D )

Nicméně, GetDataBack mi nepomohlo, byla to právě Recuva, kterou jsem stáhla a která mi zachránila asi 60 % dat z té složky, která se za ten den nestihla přepsat...
Takže nechci malovat ďáblíka po stěně, ale co nevytáhla Recuva, GetDataBack pravděpodobně nevyloví.

Ale zase je pravda, že kdykoliv se mi postarší flashka rozhodne zapomenout, že na ní něco je, GetDataBack pomůže.

Odpovědět