Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Lenovo B320 - zrní obrazovka

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

Lenovo B320 - zrní obrazovka

#1 Příspěvek od blackpuffle »

Zdravím! Zase se za vámi obracím s problémem. Z ničeho nic mi přestal fungovat můj All-in-one stolní PC. Měl jsem na něm Windows 8 a vypnula se jenom obrazovka. Nešla vypnout. Po vyzkoušení restartu se systém začal načítat a obrazovka zase zhasla. Zkoušel jsem i reinstalaci na Windows 8, Windows 8.1, Windows 7, Linux Ubuntu, BT5r3. U některých to chvíli funguje v pořádku a pak se to stane zase. Testoval jsem disk pomocí HDDScan-3.3 a vše mi ukazoval pozitivně (zeleně). Zde mám screen, co mi dělá monitor:
20140827_223335.jpg
20140827_223335.jpg (241.57 KiB) Zobrazeno 1924 x
.
Jedná se tedy o Stolní Počítač All-in-one Lenovo B320.

Já osobně mám podezření na HDD i když test vyšel v pořádku a na grafickou kartu. Nevylučuji problém v jiném HW.

A moje otázka zní. Na jakou závadu byste to tipovali vy + jak byste to řešili? Děkuji všem za odpovědi, moc mi pomůžete.

motji
VIP
VIP

Re: Lenovo B320 - zrní obrazovka

#2 Příspěvek od motji »

Zdravím :)
Nejsem odborník přes HW, ale přesně tohle mi dělal monitor u stolního pc a do 4měsíců mi zhořel. Dělal to jen při prvním zapnutí toho dne a sem tam i mimo.
Zkuste monitor na jiném pc,tak poznáte, zda je chyba v monitoru nebo v grafické kartě.
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od blackpuffle »

Aha. Ono je problém v tom, že když je to all-in-one, tak to má "integrovaný" monitor, tudíž není zapojen externě. Pokud jste to myslel tak, že k němu mám připojit jiný monitor, tak v tom je také potíž, protože nemá v sobě VGA port. A nikde na něm nevidím ani DVI a HDMI port. Tudíž tyto problémy vyloučit nemůžu, jinak bych to vyzkoušel dřív, než bych žádal o pomoc.

Do teď mi LiveCD linuxů jeli v pohodě. Dokonce i boot install windows, nabootovalo se to, jelo to, instalace vždy v pohodě dokončeny. Jak jsem již říkal, systém občas po instalaci běžel, třeba i půl hodiny. Ale ne vždy. Chtěl jsem přes noc zkusit otestovat RAMku, jestli nemůže být čistě náhodou problém v ní, nepodařilo se mi LiveCD nabootovat → stejná chyba s monitorem.
Zkusím někde sehnat HDD, vyměnit ho a nainstalovat systém. Ale co když to nepomůže? V čem by ještě mohla být chyba?

motji
VIP
VIP

#4 Příspěvek od motji »

Aha, omlouvám se, asi jsem nepochopila co je to za pc.
Takže jestli to dobře chápu, tak po instalaci se objeví tak na půl hodinky obrazovka a pak už nejde? A máte ten obraz tak zrnitý jako na fotce.
Zkuste ještě aktualizovat ovladače od grafické karty. Zkoušel jste se dostat do nouzového režimu?
Odkdy to dělá? dělalo to ještě dříve než jste zkoušel instalovat nové systémy?

Obrázek

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od blackpuffle »

Aha, omlouvám se, asi jsem nepochopila co je to za pc.
Nevadí, stát se to může komukoliv :)
Takže jestli to dobře chápu, tak po instalaci se objeví tak na půl hodinky obrazovka a pak už nejde?
Jak kdy, jak který systém. Je rozdíl mezi Windows 8 a Windows 8 pro. U pro se ani ta obrazovka po bootu nepustí. Když se načítá systém, tak logo Lenovo vidím, Výpis BIOSu také. V nouzovém režimu mi to šlo, ale nebyl jsem tam nějak extra dlouho. Cca půl hodinky, ale to mi to neudělalo. V nouzovém běžel normálně. Žádný SW jsem ani neinstaloval, tudíž problém v OS a SW 100% vylučuji.
A máte ten obraz tak zrnitý jako na fotce.
Ano, je to moje fotka. Nejhorší na tom je, že to ani nezrni, ale jen se ty zrna vykresli a nijak se nehýbají, neblikají.
Zkuste ještě aktualizovat ovladače od grafické karty.
To už jsem zkoušel. Instalace byla bez problému, ale změny se neprojevili (restartoval jsem systém po instalaci).
Zkoušel jste se dostat do nouzového režimu?
Jak jsem již psal, byl jsem tam asi půl hodiny.
Odkdy to dělá? Dělalo to ještě dříve než jste zkoušel instalovat nové systémy?
Udělal mi to v úterý před půlnocí. Jenže jsem na něm vůbec nic nedělal. Byl jen zapnutý. Pak jsem zahýbal myší, aby se pustil monitor a už nejevil známky komunikace. Původně jsem si myslel, že je jen vybitá myš a klávesnice, tak jsem připojil externí a vůbec nic to nedělá. Klávesnice určitě funguje, protože při instalaci normálně komunikovala .
Nikdy před tím mi to nedělalo. Tento problém se my vyskytl několik měsíců po reinstalaci systému. S instalacemi zkušenost mám a instalační DVD mám v pořádku. Přeci jen z nich mám instalováno vícero systémů.

motji
VIP
VIP

#6 Příspěvek od motji »

Poprosila jsem kolegu MiliNesse, ať na to mrkne, ale nevím kdy se tu objeví :)

Obrázek

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od blackpuffle »

Děkuji :) Počkám si.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#8 Příspěvek od MiliNess »

Pravděpodobně závada grafického adaptéru, takže v případě tvého stroje, pouze servis :(
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od blackpuffle »

Na grafickou kartu mám také největší podezření, ale nijak nevylučuji ani harddisk. Jen škoda, že to není již v záruce. Nic bych neřešil a šoupl bych to tam :) Každopádně děkuji za pomoc → servis :D

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#10 Příspěvek od MiliNess »

Pevný disk tohle neudělá.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět