Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Polícia SR vírus

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nortonus
Návštěvník
Návštěvník

Polícia SR vírus

#1 Příspěvek od Nortonus »

Dobrý deň dnes, kamarát dostal tento vírus "Polícia SR" OS win 7-64 home edit. . Snažil som sa postupovať podľa bežných rád ktoré som našiel na internete. Bohužiaľ na počítač sa mi nepodarilo nič nainštalovať ani nič spustiť, safe mode popisujem nižšie.

Spustenie safe mode s konzolou. Prvý problém nastal že systém nereaguje na spustenie safe mode s konzolou ale jediné čo spraví že spustí jeho načítavanie hneď následne sa akoby reštartuje systém a znova načíta normálny režim a spustí sa bežiac s obrázkom polícia blokujúci akúkoľvek prácu s počítačom. Jeden krát(po cca 12 reštartoch, kamarát bol zúfalý) sa mi podarilo dostať sa do save režimu v ňom spustiť roguekiller ale skôr než sa dostal cca k 80% scanovania sa systém svojvoľne reštartoval.

Snažil som sa postupovať aj podľa návodu zo stránky Kaspersky kde som sa snažil z USB bootnuť kasperskym recovery 10, niesom si istý už ako sa ten program volal (narazil asi na svoju nešikovnosť absolútne z USB nechcel bootovať).
V tomto bode som sa zasekol a nevedel sa posunúť ďalej napadla ma jediná možnosť a to znova nahodiť systém, ale chcel som to ako urobiť ako posledné riešenie, ak by niekoho napadlo niečo rozumnejšie veľmi rád sa nechám poučiť.

Vopred ďakujem za odpoveď Nortonus

JaRon
Moderátor
Moderátor

Re: Polícia SR vírus

#2 Příspěvek od JaRon »

ahoj,
je par moznosti:
1. vybrat disk a odvirit v inej masine
2. DrWeb - http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=14 ... b#p1247018
3. cista instalacia Win
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Nortonus
Návštěvník
Návštěvník

Re: Polícia SR vírus

#3 Příspěvek od Nortonus »

Zdravím tak po úmornej snahe som našiel dieru v tom víruse, išlo o to že nakoniec sa dalo dostať k súborom, a to tak že som spustil task mngr. a nástroje na odinštalovanie, ktoré mi len schovalo na lištu a nič viac sa nedalo robiť, po niekoľko násobnom alt+ tab sa mi podarilo si zobraziť lištu a kliknutím pravým tlačidlom (prvá voľba ktorá vyskočila) som spustil ovládaci panel, ako prioritné okno následne som získal plnú možnosť inštalovania programov a spravovania systému som použil Malwarebytes Anti-Malware. Ktoré našlo a odstránilo ukash vírus. Vďaka mojej prchkosti :oops: sa mi podarilo vymazať aj niektoré sys. položky a musel som restore-ovať systém (píšem to preto ak by sa niekto chcel poučiť z mojej chyby).

Aj tak veľmi pekne ďakujem za radu. Dúfam že niekomu tieto rady pomôžu.

Nortonus

Odpovědět