Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Spouštění pc

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
Opelman
Návštěvník
Návštěvník

Spouštění pc

#1 Příspěvek od Opelman »

Zdravím všechny.
Prosím o pomoc s následujícím problémem.
Měl jsem v pc policejní virus.
Přeinstaloval jsem počítač (win 7 home premium 32bit OEM verze)
Po startu pc a zobrazení "spouštění systému windows" okno dlouze cca 45s pulzuje a místo modré uvítací obrazovky je pak už jen tma,pc stále běží.
Po restartu už pak většinou naběhne (někdy až po 2 restartech)
Grafickou kartu mám ATI Radeon HD 4800.
Nainstaloval jsem aktuální ovladač amd catalyst centre. Ale při otevření videí na internetu jsou tato zelená,a jde jen zvuk.
Při spouštění pc s tímto softwarem je situace obdobná,ale s tím rozdílem že se pc přepne na cca 2s do modré smrti a automaticky se restartuje a pak naběhne normálně.

Pc jsem rozebral,vyčistil,sestavil,první start výborný. Od druhého již opět stejný problém.
Catalyst centre jsem odinstaloval,sekal se pak celý prohlížeč,

Šel jsem cestou testu HDD i RAM,ale oba dva v pořádku.
Mám proto podezření na grafickou kartu.Ale do přeinstalace bylo všecko naprosto špičkové.

Poradíte mi?
Díky moc a hezký den.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Spouštění pc

#2 Příspěvek od Rudy »

Také zdravím!
Máte poslední verzi ovladače gr. karty.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Opelman
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Opelman »

Dobry vecer,ano jakykoliv originalni amd ovladac vcetne tech starsich verzi bohuzel nepomahaji.Pri nich naopak videa jsou zelena a zvuk jde.
Mam tam proto jen ovladac windows,jinak bych na prohlizecich ani zadna videa uz nespustil.
Jelikoz uz si nevim rady,tak zde hledam posledni zachranu...
Existuje nejaky programek,ktery otestuje grafickou kartu a da vysledek? (obdoba Memtestu a crystal disk info)
Diky moc za pripadne rady

sossak
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od sossak »

jestli máte desku se 2 porty pro grafiku tak ji zkuste zapojit do toho druhého. Jestli máte doma ještě nějakou jinou grafickou kartu tak to zkuste s ní... nejlépe vyzkoušet 2 značky( kvůli 2 různým čipům)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Rudy »

Opelman píše:Dobry vecer,ano jakykoliv originalni amd ovladac vcetne tech starsich verzi bohuzel nepomahaji.Pri nich naopak videa jsou zelena a zvuk jde.
Mam tam proto jen ovladac windows,jinak bych na prohlizecich ani zadna videa uz nespustil.
Jelikoz uz si nevim rady,tak zde hledam posledni zachranu...
Existuje nejaky programek,ktery otestuje grafickou kartu a da vysledek? (obdoba Memtestu a crystal disk info)
Diky moc za pripadne rady
Burnin test: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... urnintest/ .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Opelman
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od Opelman »

Se slotem si nejsem jistý,jestli jsou tam 2,podívám se.
Náhradní kartu nemám,ale půjčím si jí a dám vědět.
Test Burnin proběhl bez jediného erroru.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Rudy »

OK a dejte vědět.

Varování:

Opelman
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od Opelman »

Omlouvám se,že reaguju po delší odmlce,marodil jsem,a na počítač neměl myšlenky.
Deska má bohužel jen jeden slot na grafickou kartu. V úterý mi kolega půjčí novou,tentokrát jiné značky pro porovnání.
Tak jí ve středu vyměním a dám vám konečně vědět výsledek :oops:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Rudy »

Většina MB má pouze jeden slot pro GK. Po výměně se ozvěte.

Varování:

Opelman
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od Opelman »

Zdravím.
Tak se konečně vrtám v tom počítači.
Podařilo se mi půjčit grafické karty ATI Radeon HD 2600XT a HD 3850.
Pokaždé bylo první spuštění dobré,ale po instlaci ovladače a restartování v obou případech naběhlo okno obnovení systému windows (blue screen),ač obrazovka neproblikla.
I nadále po restartu,když naběhne okno s možnostmi (nouzový režim,nouzový režim se sítí,klasické spuštěni windows) - je označena klasické spouštění a na položky nouzových režimů se nelze klávesnicí přesunout...
Tak nevím,zda to nakonec opravdu je grafikou...
Ale videa na celou obrazovku třeba na you tubeu docela dost kulhají. S tou původní HD 4800 HD byla v pořádku
Pokud bych vám zaslal minidump,dokázal by mi někdo z toho říci více?
Díky moc
Přílohy
bluescreen.jpg
bluescreen.jpg (74.35 KiB) Zobrazeno 5452 x

Opelman
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od Opelman »

Tak bohužel ten samý problém dělá i ta druhá půjčená grafická karta....
Bohužel nemá nikdo z okolí na půjčení grafickou kartu nvidia...
Tak musím někoho sehnat,abych otestoval i tuto variantu.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Rudy »

OK. Minidump pošlete.

Varování:

Opelman
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od Opelman »

Udělám ještě jedno závěrečné shrnutí.
Zapnu počítač - spouštění systému windows - místo uvítací obrazovky vítejte monitor zhasne,zesvětluje a přejde do save móduí
Po chvilce se opět zapne,je tmavý a problikne na 2s modrá smrt,pc se restartuje a naběhne.
Po naběhnutí vyskočí hláška systém windows byl po neočekávaném vypnutí obnoven
Při ručním restartu se nelze klávesnicí pohybovat v menu oprav windows (položky nouzového režimu a normálního spouštění windows)

Jestli to pomůže v identifikaci:
Nahrál jsem si celou situaci na mobil - attemt to reset the display driver and recover from timeout failed.
Technical information - stop: 0x00000116 (0x86758510, 0x8EC4OC26, 0x00000000, 0x 00000002)
atikmdat.sys - address 8EC4OC26 base at 8EC31000, Datestamp 4a8a1a1e
Collecting data for crash damp...
Initializing disk for crash dump...
Beginning dump of physical memory...
Dumping physical memory to disk: 95

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Rudy »

Tohle je problém ovladače gr. karty. Zkuste ho přeinstalovat. Nevylučuji ani hw problém.

Varování:

Opelman
Návštěvník
Návštěvník

#15 Příspěvek od Opelman »

Měl jsem 3 různé karty a u každé stejný problém...
Když nainstaluji ze stránek amd originální ovladač catalyst,tak videa přes web jsou zelená a zvuk jde,
Proto jsem je vždy musel odinstalovat a nechat je jen na windows ovladačích.
Tak už nevím jak jinak to pořešit... :oops:

Zamčeno