Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

ASUS eeePC 1001px - nefunkční klávesnice

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rekar
Návštěvník
Návštěvník

ASUS eeePC 1001px - nefunkční klávesnice

#1 Příspěvek od Rekar »

Dostal se mi do ruky Asus eeePC 1001px, s zformátovaným harddiskem. Po více než dvou roků používaní byl již Windows XP dostatečne zahlcený, Při přeinstalaci přítel mé sestry(student FIT) zjistil, že na netbooku není základní verze WIndows Home Edition, ale WIndows Home Edition ULCPC. Tím pádem nefungoval aktivační klíč. Znovu disk zformátoval s tím, že se pokusí na internetu najít příslušnou verzi. Druhá sestra, jenž o netbook měla zájem řekla, že zná někoho, kdo jí to tam nainstaluje a přinesla ho mě... Když se mi dostal do ruky, ani sem se nedostal do biosu, po hodině zkoušení všeho možného, jsem připojil klávesnici a ejhle, vše funguje jak má. S externí klávesnicí se mi podařilo nainstalovat Ubuntu, avšak ani tam klávesnice nefunguje, respektive, funguje jen část, vypadá to, že je permanentně zmáčknuté tlačítko "fn", ale i tak s ním fungují jen některé klávesy(namátkou f11 f12 na ovládání hlasitosti) mimo to funguje "a" a "g", pokud zmáčknu "i" napíše to "5" jako kdybych měl zmáčknuté fn. N2jaké nápady, jak to vyřešit? Včera sem celý den strávil tím, že sem instaloval Ubuntu a následném hledání řešení.
Nějaké nápady, návrhy? Vůbec nerozumím tomu, že ani v biosu klávesnice nefunguje, měl sem za to, že ovladače spolupracují s OS, pomohl by upgrade BIOSU?
Předem děkuji za odpověď Daniel Škvor.

Edit: Teď jsem se dozvěděl, že sestra utírala klávesnici vlhkým hadříkem, je možné, že by toto mohla být příčina?

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS eeePC 1001px - nefunkční klávesnice

#2 Příspěvek od Pavuk29 »

Rekar píše:
Edit: Teď jsem se dozvěděl, že sestra utírala klávesnici vlhkým hadříkem, je možné, že by toto mohla být příčina?
No ak sa dostala voda dovnutra... Toto by som asi prenechal servisu.
Teda ja by som ho rozobral :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Odpovědět