Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nejde spustit windows, modrá smrt

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Svitiplyn
Návštěvník
Návštěvník

Nejde spustit windows, modrá smrt

#1 Příspěvek od Svitiplyn »

Ahoj, píšu možná s takovým problémem mimo téma, ale třeba bude někdo vědět a pomůže mi.

Mám dva notebooky, jeden nový a jeden starý. Možná s tím některé věci vůbec nesouvisí, ale raději tu vše napíšu.

Na starém mi před dvěma dny z ničeho nic přestal fungovat zvuk, nabíhal mi realtek jenom, když jsem zapojil reproduktory, jinak vnitřní zvuky v pc žádné, přestali fungovat i ty hot keye na snižování a zvyšování hlasitosti, prostě mi přišlo jako by to vůbec nenašlo zvukovou kartu pro počítačové zvuky, nebo jak to jinak popsat.

No a tak jsem četl někde, že třeba může být špatně nastaven nějak zvuk v biosu a tak jsem najel do biosu a dal výchozí nastavení (říkal jsem si, že není co zkazit) a při startování notebooku když už nabíhá windows (XP) při tom loadingu, kde běhá ten modrý čtvereček a naskočí modrá obrazovka (modrá smrt) asi sekundu, ale mám to vyfocené a přiložím to, nerozumím tomu. Nejde spustit ani v nouzovém režimu, taky háže modrou smrt, předpokládám že chyba je stejná.

Je to starší počítač značky MSI, koupený r. 2008 a mám tam spoustu důležitých věcí, které popřípadě potřebuji dostat ven, protože jsem ho používal jako zálohu, takže přeinstalování zatím nechystám.

Prosím moc o nějakou radu, aspoň nějak to spustit a dostat z tama ty data na druhý počítač. Nechápu, že obnovením nastavení biosu na deaultní se může něco takového stát.

Děkuji za odpověď.

Přikládám tu fotku té chyby http://screenshot.cz/SC31P/
Naposledy upravil(a) Mc_Murphy dne 14 dub 2013 10:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Thread přesunut do správné sekce!
(c) Svitiplyn

Svitiplyn
Návštěvník
Návštěvník

Re: Nejde spustit windows, modrá smrt

#2 Příspěvek od Svitiplyn »

V biosu jsem nastavil něco AHCI na disabled, nevím co to bylo a už to frčí. Dočetl jsem se o tom někde na nějakých anglických stránkách.

Takže problém prozatím vyřešen.
(c) Svitiplyn

Zamčeno