Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Časté ataky na firewall-pls o kontrolu logu

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zamčeno
Zpráva
Autor
xxx1
5. stupeň - BAN

Časté ataky na firewall-pls o kontrolu logu

#1 Příspěvek od xxx1 »

Dobrý den, zaznamenal jsem časté ataky na můj PC zachycený firewallem takto
Obrázek
Prosím o radu o co se jedná?
Je samozřejmě snadné to ve firewallu zakázat, ale chci vědět co se to děje?
Podle IP se sice dá zjistit odkud to je, ale není mi jasné co, kdo a proč to je?
Díky za každou radu

Edit: Pro jistotu sem dávám pro kontrolu ještě log z RSIT

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Časté ataky na firewall-pls o kontrolu logu

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Vzdálený PC se snaší navázat kontakt s tím vaším, resp. s něčím, co máte právě na něm spuštěno (Host Windows process). Na vás je teď pouze to, zda spojení povolíte, nebo zakážete. Pokud vytvoříte pravidlo, bude tento stav (povoeno/zakázáno) trvat do doby, dokud pravidlo nezměníte.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

xxx1
5. stupeň - BAN

#3 Příspěvek od xxx1 »

děkuji, ten log z rsit je v pořádku?
co zo může být ?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Log je OK. Pokud jste navštívil Admedia-blesk. vshosting.cz, pak je možné, že se vás server pokouší kontaktovat. Je ale divné, že na portu 52433. To je podezřelé, není to běžný komunikační port. Pokud o tom nic nevíte, spojení zakažte.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Zamčeno