Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Backtrack5 r3 - problém se sítěmi

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

Backtrack5 r3 - problém se sítěmi

#1 Příspěvek od blackpuffle »

Zdravím. Nainstaloval jsem si BT5r3 jako dual boot system. Instalace proběhla úspěšně (neohlásilo to žádnou chybu). Ale mám problém se sítí.
Kód:

Kód: Vybrat vše

ETH0:ERROR WHILE GETTING INTERFACE FLAGS:NO SUCH DEVICE
- to by odpovídalo, proč nejde ethernet. No, ale nejde se připojit ani na WiFi. Když do WICD dám do nastavení wlan0, žádnou WiFi, to nenajde, tak zadám wlan1 a objeví se aspoň jejich názvy - připojit se k nim nemůžu (buďto mi píše, že mám špatné heslo a nebo mi to nepřidělí IP adresu). Chci se připojit na naši wifi, která je heslována WPA2-PSK (někde to píše -osobní), tak nevím. Heslo mám správné, ale píše mi to, že mám chybné heslo.
Nevíte někdo, jak to opravit? Byl bych rád, kdyby mi šla WiFi i Ethernet.
Děkuji moc za pomoc

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Backtrack5 r3 - problém se sítěmi

#2 Příspěvek od sudanec »

Zdravim,

no, sranda vidiet tu niekoho s pentestovym linuxom :)
Vsak popozerajte nejake ifconfigy ze co je zle, pozrite ci nie je problem s driverom, pripadne ci vam to uz automaticky nepreplo wifinu do nejakeho toho divneho modu na lamanie wepka. No a hlavne opatrne s tym systemom ;) on to nie je celkom BFU oriented system, chce to skor skuseneho pouzivatela.
Obrázek

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavuk29 »

sudanec píše:Zdravim,

no, sranda vidiet tu niekoho s pentestovym linuxom :)
Vsak popozerajte nejake ifconfigy ze co je zle, pozrite ci nie je problem s driverom, pripadne ci vam to uz automaticky nepreplo wifinu do nejakeho toho divneho modu na lamanie wepka. No a hlavne opatrne s tym systemom ;) on to nie je celkom BFU oriented system, chce to skor skuseneho pouzivatela.
Mas na mysli promiskuitny rezim? :D
To by vysvetlovalo, preco sa pripojit neda, lebo potom len nacuva, nevysiela, cize spojenie prakticky ako keby nebolo.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od blackpuffle »

Nevíte, jak by se to dalo přepnout do režimu normálního - aby mi šel net? ;)

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od sudanec »

No, to podla mna nechcete robit, ono je to prave preto lebo na to tato verzia linuxu predovsetkym sluzi.. :D
Urcite sa to da ale chce to nejaku znalost linuxu na vasej strane.
Nechcete pouzit nejaky normalny linux ak si s tymto neviete rady? Trebars OpenSuse.. to je user-friendly.
Obrázek

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od blackpuffle »

No.. Kámoš má přesně tento typ linuxu kvůli testu zátěži serveru, SQL injekcí, WEP a dalších věcí (samozřejmě na test vlastního serveru). Já to mám ze stejného důvodu.
Naposledy upravil(a) blackpuffle dne 23 úno 2013 15:33, celkem upraveno 1 x.

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od sudanec »

Tak to s nim prejdite, nech vam to nastavi, ak do toho vidi. Nejaky navod by som vam vyskladal ale zobralo by mi to hodinu casu a dva roky zivota.
Alebo si rozbehajte kablove pripojenie..

p.s. ak chcete wiresharkovat a take klasicke veci, staci vam fakt barsco, nemusite mat takto specializovany produkt
Obrázek

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od blackpuffle »

No já ho nainstaloval, protože nějaké věci buďto na WINech nejdou a nebo nejsou. Asi přeinstaluju celý notebook, abych tam měl jen WIN..

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sudanec »

ok..
inak v podstate, cokolvek co chcete od Backtracku, dostanete od lubovolneho linuxu. Staci to tam prekompilovat a malo by to ist. Mozno dokonca budu normalne distribucie pre bezne distra.
Obrázek

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od blackpuffle »

To znamená, že backtrack to už má akorát předinstalované, něco jako Anonymous OS.

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od sudanec »

No.. more or less.
Obrázek

Odpovědět