Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

HDD - kousání počítače, dlouhé načítání úloh ...

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
michier
Návštěvník
Návštěvník

HDD - kousání počítače, dlouhé načítání úloh ...

#1 Příspěvek od michier »

Zdravím, PC se začal kousat při otvírání různých oken, a také při hraní her (zvláště pokud jsem hru ovládal, pokud jsem nechal postavu stát a nic nedělal, vše jelo OK). Projel jsem PC různými prográmky, na češ se to zhoršilo a WIN po resetu nenajel. Také byly problém s bootováním HDD. Najel jsem do nouzového módu a zálohoval všechna data.
Následně jsem s velkými problém zformátoval disk a nainstaloval znovu WIN. Problémy byly typu nenalezní HDD. Chvíli vše vypadalo OK ale asi po 3. spuštění PC se začal zase škubat a začalo se to zhoršovat.

HDD jsem projel na HD Tune. Nebyl jsem moc nadšený z toho, co jsme vyčetl, ale nechtěl jsem se vzdát.

Jelikož je PC taktované začal jsem projíždět všechno nastavení v BIOSU. Vše bylo jak má. Zkusil jsem také nahrát původní nastavení BIOSU a znovu najet do WIN bez jakéhokoliv přetaktování. Výsledek byl ještě horší než s přetaktováním.
Znovu jsem nataktoval.

Všiml jsem si jen jedné věcy, že můj HT přesahuje mírně hodnotu 1000mb - byl na 1020mb. Tak jsem zkusil posunout děličku dolu na x3 a ehjle ... PC jede a nic se zatím neškube.
Jen dodám, že nejprve byl v sestavě HDD od Seagate konkrétně verze se špatným firmware (většině uživatelů HDD odcházel po půl roce. Mě odešel pár měsíců před zárukou způsobem, že na HDD se ztrácely systémové soubory - celý WIN nebyl po pár restartech k nalezení). Po reklamaci (2.9.2011) mi dali novou verzi http://www.czc.cz/seagate-barracuda-720 ... 12/produkt

Věc co mě zajímá: Je možné, že zvýšený HT způsobyl chyby na HDD, které jsou vidět na ss z HD tune?

Obrázek

a také ss ze speed fanu:
Obrázek
Děkuji za odpověď

michier
Návštěvník
Návštěvník

Re: HDD - kousání počítače, dlouhé načítání úloh ...

#2 Příspěvek od michier »

Během psaní této zprávy se počet relokovaných sektorů zvýšil na 1345 ... tak to vypadá, že odchází celkem rychle :cry:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: HDD - kousání počítače, dlouhé načítání úloh ...

#3 Příspěvek od Rudy »

Také zdravím.
Opravdu to vypadá na jeho konec. Zachraňte důležitá data a zkuste disk zformatovat (bude-li to možné). Jinak výměna. Pokud je to systémový disk, je format spojen s kompletním reinstalem.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Zamčeno