Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Používání CCleaneru

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Zmaslo
Návštěvník
Návštěvník

Používání CCleaneru

#1 Příspěvek od Zmaslo »

Dobrý den,
nedávno jsem se (na živě.cz) setkal s názorem, že používání CCleaneru bez znalosti prováděných operací postupem času "rozkládá" systém. A tedy ve výsledku spíše škodí, než aby výkon optimalizoval. Je na tomto názoru něco pravdy? Neboť Ccleaner používám již pěknou řádku let a nikdy jsem postupy prováděné při obyčejném čištění či opravě/čištění registrů nezkoumal a nevyznám se v nich (krom vyškrtnutí funkce mazání historie ve firefoxu :)). Zálohy jsem nikdy nepoužíval, děkuji za odpověď.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

Re: Používání CCleaneru

#2 Příspěvek od Pavuk29 »

Zmaslo píše:Dobrý den,
nedávno jsem se (na živě.cz) setkal s názorem, že používání CCleaneru bez znalosti prováděných operací postupem času "rozkládá" systém. A tedy ve výsledku spíše škodí, než aby výkon optimalizoval. Je na tomto názoru něco pravdy? Neboť Ccleaner používám již pěknou řádku let a nikdy jsem postupy prováděné při obyčejném čištění či opravě/čištění registrů nezkoumal a nevyznám se v nich (krom vyškrtnutí funkce mazání historie ve firefoxu :)). Zálohy jsem nikdy nepoužíval, děkuji za odpověď.
Moje XP bezia uz tri roky bez problemov, napriek "rozkladu" :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

tuvok07
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tuvok07 »

Systém rozkládá spíš poslouchání některých "odborníků" ze živě.cz :D
Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.

blai
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od blai »

Na živě.cz používají a vřele doporučují IOBIT - šmejd od Číňanů s kradenou databází virů, který má zrychlovat PC, ale opak je pravdou.

Jejich články beru spíš s rezervou, protože se obvykle stylem jedná o pouhé PR články. Tzn. firma si zaplatí a živě.cz bude chválit daný produkt až do nebes a musela by to být extra velká blbost, aby to živě.cz nedala na své stránky...

S CCleanerem osobně problém nemám žádný. Registry opravuje jen po odinstalaci nebo jiné "manipulaci" jinak vždy čisto. Čistič používám dvakrát do týdne a nevšimnul jsem si, že by zde na fóru někdo řešil problém, že by mu CC nabořil systém.

Mc_Murphy
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mc_Murphy »

Zmaslo píše:Dobrý den,
Zdravím. :162:

Naprostá kravina a totální nesmysl, samozřejmě. Doporučoval bych se serveru živě.cz, co se týče "odborných rad", raději vyhýbat. ;)
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek

• ... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me love, I've found my identity, found my identity.

I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me hope, I've found my identity in Christ...

Mc_Murphy
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mc_Murphy »

Ještě doplnění od uživatele Khaan:
Khaan píše:Taky požívám CCleaner pár let na více strojích a samozřejmě vše v pohodě.

Ale názoru rozumím, pokud někdo jak zběsilý neustále dělá "očistu" a zatrhuje pokročilé možnosti čističe, kterým nerozumí, tak např. pro Prefetch, Recent atp. to systém spíše zpomalí (systém si je musí vytvořit znovu).
A myslím si, že můžeme zamknout. :lock:
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek

• ... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me love, I've found my identity, found my identity.

I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me hope, I've found my identity in Christ...

Zamčeno