Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

dotaz ve věci emailové adresy při změně poskytovatele netu

Návody, recenze, diskuze, řešení problémů

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Antusek
Návštěvník
Návštěvník

dotaz ve věci emailové adresy při změně poskytovatele netu

#1 Příspěvek od Antusek »

Dobrý večer,
mám takový dotaz.
Mám poskytovatele internetu a TV, kterým je UPC. Zde mám i e-mail iantusek(zavinac)upcmail.cz.
Probíhala u nás akce od konkurenta kyslíků, že si od nich můžeme vyzkoušet internet a TV. Tak to zkoušíme.
Od nich jsme dostali taky E-mail. Chtěl bych se zeptat, jak to bude z E-mailem od UPC, pokud bych se po skončení vyzkoušení rozhodl zůstat u nového poskytovatele u kyslíka. Když jsem se ptal, tak mi ten co nám to nabízel odpověděl, že E-mail můžu mít stejný. Jenže tam se přihlašuji jménem a heslem a to mám nastaveno i ve Windows Live Mail. A u kyslíka jsem dostal nové údaje a ikdyž tam je možnost nějak změnit název e-mailu než ten krkolomný co jsem dostal, tak na tento to nejde.
Prosím o vysvětlení, jak by to bylo, kdybych pak zůstal u kyslíka a odešel od UPC. Po skončení vyzkoušení mohu říci, že to nechci a zapojim zpět UPC.

Moc děkuji za vysvětlení. Nejsem odborník v IT. Googloval jsem, ale nic takového jsem nenašel.
:)
Naposledy upravil(a) vyosek dne 30 říj 2012 23:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zneaktivnen mail, at nemate ze schranky sbirku spamu

Antusek
Návštěvník
Návštěvník

Re: dotaz ve věci emailové adresy při změně poskytovatele ne

#2 Příspěvek od Antusek »

Navíc při odeslání mi to hodilo toto chybové hlášení a neodeslalo se to.

Zpráva nemohla být odeslána, protože server odmítl e-mailovou adresu odesílatele. E-mailová adresa odesílatele byla iantusek(zavinač)upcmail.cz.

Předmět 'Re: Chlapáci III'
Chyba serveru: 452
Odezva serveru: 452 4.1.0 Policy violation. Your host 194.228.13.38 has no valid Reverse DNS. Please contact your ISP for further information.
Server: 'smtp.upcmail.cz'
ID chyby služby Windows Live Mail: 0x800CCC78
Protokol: SMTP
Port: 25
Zabezpečení (SSL): Ne

Nemůže to být tím, že to teď zkouším u konkurence a ta nebere tento e-mail?
Na netu upc webmail tam se mi to odeslalo ale v live mailu ne.
díky za objasnění a rady.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Podle mého názoru je problém v nastavení protokolu SMTP. Jak tento protokol nastavit, aby fungoval v síti vašeho nového poskytovatele, by vám měl sdělit on, případně by to měl mít zveřejněné na svém webu.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Antusek
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od Antusek »

Děkuji. A jak je to s tím E-mailem, pokud by se starý poskytovatel vypověděl, bude mi ten E-mail fungovat, když tam nastavím smtp a pop3 od nového poskytovatele a co s heslem a jménem. Neb od nového jsem dostal nový mail s přihlašovacími údaji a ten nechci.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Rudy »

Mail (pokud nebyl na serveru vašeho předchozího poskytovatele) bude fungovat stále. Jméno a heslo se nemění, pokud ho sám nezměníte přímo na serveru, kde máte mailovou schránku. Protokol POP3 má stejné nastavení, jako dříve, jen SMTP musíte nastavit podle pravidel vašeho poskytovatele. Žádný poskytovatel nemá právo vám bránit používat jakýkoli mail, který jste si až dosud založil. To že vám nabídl mail nový, patří zřejmě ke službě, kterou od něj máte, ale rozhodně nemusíte dosud užívaný mail rušit.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Antusek
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od Antusek »

Právě že mail je na serveru starého poskytovatele. To je to co nevím. Mail internetový (gmail, centrum, seznam atd.) to je mi jasné, ale nevím jak je to s mailem na serveru starého poskytovatele UPC. Ten by teda nefungoval? Tam mám přihlašovací údaje UPC.
díky za vysvětlení.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pavuk29 »

Antusek píše:Právě že mail je na serveru starého poskytovatele. To je to co nevím. Mail internetový (gmail, centrum, seznam atd.) to je mi jasné, ale nevím jak je to s mailem na serveru starého poskytovatele UPC. Ten by teda nefungoval? Tam mám přihlašovací údaje UPC.
díky za vysvětlení.
Ja sa domnievam, ze v UPC by boli blbi, aby ti poskytovali nejaku sluzbu (mailovu schranku vratane mailovej adresy napriklad) ked od nich odides a nemaju z teba nic...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Antusek
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od Antusek »

Díky To je jasné. Jen mě bylo konkurencí řečeno, že E-mailová adresa mi zůstane stejná. Děkuji za objasnění a přeji hezký víkend.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pavuk29 »

Antusek píše:Díky To je jasné. Jen mě bylo konkurencí řečeno, že E-mailová adresa mi zůstane stejná. Děkuji za objasnění a přeji hezký víkend.
No ak by ti to konkurencia platila tak by ti ostala....ak mali na mysli to, co je pred zavinacom, je to mozne, ale ze by sa postarali aj o zvysok, tomu neverim :)
Pekny vikend :)
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od cernohous13 »

Vyzkoušej ještě předchozí Rudyho radu :wink:
Rudy píše:... jen SMTP musíte nastavit podle pravidel vašeho poskytovatele.
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pavuk29 »

cernohous13 píše:Vyzkoušej ještě předchozí Rudyho radu :wink:
Rudy píše:... jen SMTP musíte nastavit podle pravidel vašeho poskytovatele.
...a napis, ako to dopadlo :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Rudy »

Právě že mail je na serveru starého poskytovatele.
Ani tento mail nemusíte opouštět, pokud vám jej předchozí poskytovatel nezruší.

Varování:

Antusek
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od Antusek »

Zvážil jsem všechny okolnosti a u UPC zustanu. Konkurenci kyslíka jsem si vyzkoušel a že by to bylo nějak lepší to nevidím (TV, Internet). U TV měli sice více programů v základu, ale to si mužu u UPC přidat taky a vyjde to cenově tak nastejno. A bude mi vše fungovat, tak jak doteď. Takže až se konkurence ozve jak jsme se rozhodli, tak jí to ovíme a vše od ní vrátíme.
Moc děkuji za vysvětlení a přeji krásný víkend.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Rudy »

Nemáte zač a též přejeme hezký víkend. :)

Varování:

Zamčeno