Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

zamrzani pocitace +nasledna nemoznost ho zapnout (ntb,Vista)

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tovyx
Návštěvník
Návštěvník

zamrzani pocitace +nasledna nemoznost ho zapnout (ntb,Vista)

#1 Příspěvek od tovyx »

Dobry den,

Rad bych Vas poprosil o pomoc ci o radu.

Mam dloudobejsi problem s notebookem, ktery obcas z niceho nic zamrzne, a pak nejakou dobu nejde zapnout. Deje se to vicemene nahodne, treba nekolik tydnu nic a pak najednou zas i nekolik dni po sobe (anebo jen jeden den a pak zas nejakou dobu nic). Pri zamrznuti to nehodi zadny error, proste jen zustane na obrazovce posledni zobrazeni a pocitac nereaguje a podle kontrolky nepracuje disk.

Pri pokusech o zapnuti pak budto dojde k vypnuti ihned po zmacknuti power-on tlacitka, anebo dojde k opetovnemu zamrznuti pri nacitani Windows. Pokud dojde k vypnuti ihned pri zmacknuti tlacitka, ozve se pri tom divny zvuk asi jako kdyz disk parkuje hlavy (ale asi to bude neco jineho). Dostat se pres toto vypinani casto pomuze vytahnuti napajeciho kabelu (tzn. provoz z baterky). Pokud se pak dostanu k vyberu zavedeni systemu, tak vetsinou nebyva problem s nouzovym rezimem; naopak pri pokusu spustit pocitac normalnim zpusobem dojde k opetovnemu zamrznuti prakticky vzdy. Nekdy pomuze pocitac v nouzovem rezimu normalne vypnout a pak zase normalne zapnout, jindy jsem zkousel vycistit pocitac CCleanerem a/nebo Spybotem (na starem systemu, nyni mam novou instalaci, viz. nize), a nekdy nepomuze vubec nic, jen pocitac nechat byt a zkusit to za nekolik hodin znova.

Myslel jsem si, ze problem byl v systemovem disku, kde jsem vedel, ze tam byl nejaky vadny sektor. Nedavno jsem se proto dokopal ke koupi noveho disku (SSD) a uplne nove instalaci systemu, nicmene nyni (asi tri tydny po instalaci) je problem zpet.

Prehrivani vicemene vylucuju (respektive nenachazim zadnou souvislost mezi aktualnim vykonem a zamrzanim) - stava se to i kdyz nejsou spustene temer zadne programy, naopak pri narocnych programech to muze bezet normalne.

Notebook jsem vcera (po zamrznuti a nemoznosti ho normalne zapnout ani po vycisteni CCleanerem a kontrole Spybotem) rozebral a vycistil od prachu, nicmene dnes rano opet zamrzl.

Nyni pisu z toho sameho pocitace.

EDIT:
System je Windows Vista SP2 32 bit. Prripojuju informace o hardwaru.
Přílohy
hwinfo.jpg
hwinfo.jpg (257.3 KiB) Zobrazeno 2253 x

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: zamrzani pocitace +nasledna nemoznost ho zapnout (ntb,Vi

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Nejprve zkontrolujeme teploty. Stáhněte, nainstalujte a spusťte Speedfan: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... /speedfan/ a v průběhu chodu PC kotrolujte teploty komponent. Neměly by trvale překračovat 65°C (u NB 70°C).
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

tovyx
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od tovyx »

Dobrý den, díky za odpověď.

Speedfan jsem nainstaloval a od středy sledoval. Nejteplejší byla grafika s maximem cca 57-58 stupňů, ostatní teploty s odstupem přes 5 stupňů nižší, druhý disk typicky asi 42-43 stupňů, systémový disk 0 (SSD).

Počítač zamrzal včera a dnes s teplotami na GPU 56, resp 55 stupňů.
Nyní nejde zapnout (píšu z jiného).

EDIT: tak už to zas jede; s tou teplotou disku jsem se spletl, je tam méně, cca 37 stupňů.
Naposledy upravil(a) tovyx dne 17 zář 2012 19:09, celkem upraveno 1 x.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Teploty jsou OK. Jak dlouho potom nejde zapnout?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

tovyx
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od tovyx »

To je různé, někdy jde zapnout po vytažení napájecího kabelu přes nouzový režim (viz. první post), ale někdy nejde zapnout vůbec. Potom počítač musím nechat několik hodin v klidu.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Tohůle vypadá spíš na hardwarový problém a bude to vyžadovat komplexnější kontrolu. Zde: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=53&t=109260 najdete postup základní hardwarové diagnostiky.

Varování:

Odpovědět