Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Po BSOD nešel nastartovat systém

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
CoReLaN
Návštěvník
Návštěvník

Po BSOD nešel nastartovat systém

#1 Příspěvek od CoReLaN »

Dobrý den,
dnes jsem dostal BSOD a hned po tom chvíli nešel nastartovat PC a BIOS ani nedetekoval harddisk.Harddisk je relativně nový.
Ve složce minidump jsem nic nenašel ale nalezl jsem úplný výpis paměti MEMORY.DMP který jsem upnul na server (odkaz níže).Také jsem disk zkontroloval pomocí CDI ale ten hlásí stav disku jako dobrý.Pro jistotu dávám z CDI log.Před BSOD jsem odinstalovával Windows Media Player 11, obnovoval data pomocí Recuvy z HDD a sledoval seriál.Na BSOD bylo napsáno něco jako BAD POOL CALL.Předem díky za odpověď

MEMORY.DMP
:arrow: http://uloz.to/xgNXsm1/memory-dmp
CDI log
:arrow: http://uloz.to/xChAjdv/cdi-txt

Heslo: 1052

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Po BSOD nešel nastartovat systém

#2 Příspěvek od Rudy »

Nějaké chyby čtení tam jsou. Jinak ale disk opravdu vypadá OK. Vypadá to na chybu systému, systém nenajde některé zavaděče. Zkuste systém opravit z instal. média.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

CoReLaN
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od CoReLaN »

O.K. zkusím to díky.Pak napíšu jak to dopadlo.Můžu se jen zeptat s jakým je toto téma duplicitní? :?:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

CoReLaN píše:O.K. zkusím to díky.Pak napíšu jak to dopadlo.Můžu se jen zeptat s jakým je toto téma duplicitní? :?:
Promiňte, já si spletl témata, vás se to netýká. :oops:
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

CoReLaN
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od CoReLaN »

Aha nevadí.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#6 Příspěvek od MiliNess »

Omluva za vstup. Ten výpis paměti jádra (memory.dmp) je poměrně poškozený. Chybový kód naznačuje spíše SW chybu některého ovladače (chyba při uvolňování paměti z fondu jádra)
Chtělo by to počkat na další BSOD a nový výpis paměti.
Co se týká toho disku, nelíbí se mi tam RAW hodnota atributu čítajícího timeouty při diskových operacích. Mohlo by se jednat o závadu elektroniky disku.

V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako .evtx soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

CoReLaN
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od CoReLaN »

Omlouvám se za delší prodlevu při odpovědi.

:arrow: Dnes jsem chtěl nainstalovat na PC Internet Explorer (8) a pokaždé spadl PC a restartoval se.Žádná BSOD ale v Minidumpu byl přesto jeden soubor.

:arrow: Disk je půl roku starý takže v záruce.A vždy se zahřeje při běžné práci na 44'C

:arrow: Protokol událostí jsem uložil ale šlo to jen na .evt .Možná to bude systémem ne? (Mám Win XP)

:arrow: Teď kontrolouju PC pomocí MBAMu jestli za to nemůže nějaký vir nebo nějaká havěť.

Minidump a protokoly -> http://leteckaposta.cz/410956952

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#8 Příspěvek od MiliNess »

Jedná se o tu samou chybu jako minule a vypadá to, že ji způsobuje ovladač aswSP.sys (ovladač Avastu, který chrání samotný antivir před útoky malwaru)
Některé verze tohoto ovladače opravdu takovéto chyby obsahují.
V protokolu událostí je pár chybových událostí týkající se disku. Spíš to ale vypadá na nějaký exterák, pravděpodobně formátovaný souborovým systémem FAT (může být i flash disk)

CoReLaN
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od CoReLaN »

:arrow: Stačí tedy jen přeinstalovat Avast? Nebo mám raději přejít na nějaký jiný antivir?

:arrow: Ten disk je tedy v pořádku ? Je v záruce takže kdyby s ním něco bylo tak ho můžu vrátit.

Díky za odpovědi a já se omlouvám za opožděné reakce.Měl jsem nabitý týden.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#10 Příspěvek od MiliNess »

Zkus ten Avast nejprve přeinstalovat. Pokud by se to mělo opakovat, tak vyměnit za jiný antivir.
Co se týká disku, těžko soudit. Zřejmě ale bude OK.

CoReLaN
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od CoReLaN »

:arrow: Přeinstaloval jsem Avast a po chvíli další BSOD.Přikládám Minidump, informace (screen) o chybě ještě z dialogu po opětovném spuštění PC a taky výpis z protokolu (Je tam 2x system error).

:arrow: Na webu Microsoftu psali že je to něco s USB ovladači a na USB mám jen klávesnici.Žádný žlutý vykřičník.

:arrow: http://leteckaposta.cz/654151360 soubory

:arrow: Omlouvám se za ty prodlevy.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#12 Příspěvek od MiliNess »

Tohle vypadá na chybu při zápisu na porty grafického adaptéru.
Updatni ovladač igxpmp32.sys (Intel Graphics Driver)
Taky by tam mohl hrát roli ovladač cmdguard.sys (Comodo firewall)

CoReLaN
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od CoReLaN »

:arrow: Tak jsem aktualizoval pomocí SlimDrivers a pak jsem chtěl nainstalovat IE 8 a PC se okamžitě vypne hned jak instalační program odebere IE7.Žádná BSOD.

:arrow: Můžu sem ještě upnout soubory z tohoto pádu? (stane se to jen při instalaci IE8).

:arrow: http://leteckaposta.cz/523497018 - jsou tam všechny soubory co mi to vyhodilo + screen chyby.

:arrow: Zkusím ještě reinstalovat COMODO a ten Internet Explorer 8 zkusím pomocí nouzového režimu nainstalovat.

PS: Můžu se zeptat jak můžete z té kupy čísel a znáků vyčíst s jakým ovladačem je problém (Myslím z dumpu).Máte na to nějaký program?

CoReLaN
Návštěvník
Návštěvník

#14 Příspěvek od CoReLaN »

Tak IE 8 jsem nainstaloval ale musel jsem jedině začít přes nouzový režim a instalce se dokončila v normálním režimu před načtením všech aplikací.Nastartoval OS ale explorer.exe (ta lišta dole) atd.. zůstaly vypnuté.Nevíte proč to v klasickém režimu nefunguje?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#15 Příspěvek od MiliNess »

Zůstalo to viset v jedné rutině dynamické knihovny igxpdv32.DLL, což je podpůrná dynamická knihovna grafického ovladače.
Grafický ovladač se neaktualizoval. Potřebuji přesný popis tvého počítače.

Zamčeno