Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Nelze najet do BIOSu
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Nelze najet do BIOSu
Dobrý den, dnes jsem si koupil Notebook Fujitsu AH531 a zjistil jsem že mi to primárně jaksi bere Intel HD Grafiku i když tam je prý nastavená GeForce GT525M. Chtěl jsem najet do biosu a primárně nastavit tu GeForce ale při startu počítače do BIOSU mi nejde najet. Mačkám F2 a nebo F12 a jediné co mi to nabídne je Typ systému a nebo Spuštění systému z CD nebo z Pevnýho Disku. Tak se obracím sem jestli nevíte jak ten BIOS v podstatě povolit. Diky za odpovědi.
- chodnik74
- Přítel fóra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nelze najet do BIOSu
DObrý den 
nemá fujitsu bios pod klávesou DEL?

nemá fujitsu bios pod klávesou DEL?

Napiš mi: chodnik74@gmail.com nebo 
>RSIT<>MBAM<>VirusTotal
Doporučuji:
| 
Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte.
Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! 
Nepoužívejte utilitu Combofix bez dohledu a doporučení rádce!
Jste s naší pomocí spokojeni
Neváhejte a podpořte forum ZDE.
Pravidla fora: č.1 a č.2

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal
Doporučuji:

No díval jsem se do manuálu je tam napsáno F2 a to stejné je napsáno na obrazovce při startu. No ale za zkoušku nic nedám. Potom napíšu jak jsem pokročil.
- chodnik74
- Přítel fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsem na stolním pc lezl do fujitsu biosu přes DEL, pokud se nemýlím 

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal
Doporučuji:
| 
Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte.
Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! 

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal
Doporučuji:

Ne bohužel mi Del funguje jako F2 a to funguje jako Esc. Nevím proč ale prostě se do toho nelze dostat a nevím proč.
edit: No tak s grafickou kartou už vím jak to je, ještě jen zkusit nastavit nějak v tom biosu tu primární grafiku na pořád. Jen jsem se chtěl zeptat jeslti náhodou nevíte jak fungují grafické karty u notebooků?
edit: No tak s grafickou kartou už vím jak to je, ještě jen zkusit nastavit nějak v tom biosu tu primární grafiku na pořád. Jen jsem se chtěl zeptat jeslti náhodou nevíte jak fungují grafické karty u notebooků?
- chodnik74
- Přítel fóra
- Kontaktovat uživatele:
pokud je tam integrovaná a k tomu externí tak by měla primárně nebo na baterii běžet intelovská, aby šetřila energii a při zátěži by se měla přepnout automaticky NVIDIA..
Našel jsem v manuálu
Našel jsem v manuálu
Entering the BIOS Setup Utility
To enter the BIOS Setup Utility do the following (or use the SecureCore Menu, as detailed below):
1 Turn on or restart your LIFEBOOK notebook.
2 To enter the BIOS Setup Utility, press the [F2] key once the Fujitsu logo appears on the screen. This will open
the main menu of the BIOS Setup Utility with the current settings displayed.
3 Press the [RIGHT ARROW] or [LEFT ARROW] key to scroll through the other setup menus to review or alter
the current settings.
>RSIT<>MBAM<>VirusTotal
Doporučuji:
| 

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal
Doporučuji:

Kupodivu jsem našel to stejné.
Jinak mačkám co chci a občas to najede rovnou do systému a nebo to najede na ožnost výběru spuštění systému Windows 7. Tak nevím. Buď jsem blbej já nebo to Fujitsu. 

- chodnik74
- Přítel fóra
- Kontaktovat uživatele:
Kruci to je manuál přímo k vašemu notebooku
Měl by jste dát F2 a pomocí šipky pravo a levo vybírat v menu. Menu Windows 7 vyvoláte F8 při startu, to je jiná klávesa.. Při startu notesu by jste měl mít na obrazovce napsané něco jako : Press F2 to setup apod... hm?

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal
Doporučuji:
| 

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal
Doporučuji:

Ten manuál jsem si taky četli, ale prostě ať mačkám co chci tak to funguje jenom jako Esc a nebo nefunguje nic. No řešit to nebudu, jediný co jsem chtěl je vypnout režim nastavení ventilátorů. Jinak díky za pomoc, pokud bych přišel na řešení toho problému tak se ozvu. 

Tak už jsem přišel na to v čem byl problém. Ta klávesa F2 je asi málo citlivá a musím ji zmáčknout silněji víckrát a potom už ji to vezme.
Jinak díky za pomoc.